Fiecare are rostul lui in viata, chiar daca este prost sau destept. In fata lui Dumnezeu toti suntem la fel.
De ce pui intrebari asa tampite? din cate observ cred ca nu prea faci parte din categoria oamenilor destepti
Uni se nasc cu capacitatea creierului mai mica si alti mai mare si daca cineva ma contrazice prin chesti de genu ca uni nu invata sau ceva de genu uitati-va la stiri exemplu:copilul care na ajuns nici la gradinitia si stie deja sa citeasca si sa scrie la perfectie oameni este o rasa care se bazeaza pe noroc alti au mai putin noroc si alti mai mult dar nu conteaza cit de prost sau cit de destept esti in viata esti om ca noi toti si pentru ca esti mai prost sau destept nu insemna ca nu esti deal nostru ai doua maini si doua picioare un cap si sti sa vorbesti si sa respiri e suficient
În faţa lui Dumnezeu suntem egali. Unii muncesc mai mult si sunt mai învăţaţi, iar ceilalţi nu învaţă sau învaţă mai puţin şi sunt consideraţi "proşti".
Ei bine, o persoană poate fi inteligentă chiar dacă nu-si petrece timpul învăţând.Inteligenţa unei persoane este de la naştere, iar noi învăţând o facem să crească mai mare.
Probabil pentru ca cei destepti au o mai mare capacitate de a intelege anumite lucruri.Acesti oameni sunt destul de rar intanliti dar odata ce au citit un text ajung sa retina foarte multe detalii cu privire la textul respectiv.Din pacate mai sunt si ceilalti oameni care desi nu pot retine informatii la fel de usor ca ceilalti nici nu fac un efort suplimentar care consta in citerea de mai multe ori a textului respectiv.Eu cred ca ne nastem cu aceasta capacitate de a memora insa pe parcursul vietii daca o minte sclipitoare nu este antrenata va ajunge sa se depuna usor usor panza de paianjen...
In fata lui Dumnezeu poate...dar in fata altor oameni, pentru ca aici se rezuma totul esti catalogat si analizat in fel si chip
si referitor la intrebare...dar de unde faci tu catalogarea unui om prost? de unde incepi mai exact?
Diferente intre oameni, si animale in general au fost mereu. mereu o sa fie un echilibru intre fiintele evoluate si neevoluate!
Ca diferenta este uneori mai vizibila ca la altii ...asta e altceva
Nu are nimeni o capacitate a creierului mai mare sau mai mica.Desi sunt putin contrazis de postul tau, unde spui ca : "oameni este o rasa care se bazeaza pe noroc"
Din cate stiu eu, chiar a fost un experiment realizat pe creierul lui Einstein, si s-a constatat, cu surprindere la vremea aceea, ca nu exista nicio diferenta intre creierul unui cercetator, si un creier "normal". Doar la Tesla parca tin motne ca au existat unele zvonuri legate de capacitatea lui intelectuala superioara, dar nu as baga mana in foc ca este adevarat. Ca sa raspund si la intrebare, eu unul nu cred ca exista oameni prosti si oameni destepti. Spre exemplu daca eu studiez fizica, iar cineva ma intreba cum se inmultesc gandacii de bucatarie, nu o sa stiu nu? Dar asta nu inseamna ca sunt prost. Pana nu se va naste un om sa le stie pe toate, parerea mea ca nu se va putea exista destepti si prosti
Nu sint mai destepti.S-au conformat mai bine unor programe instituite de alte nivele mai superioare si deci vor fi acceptati de mai multa lume controlata si indreptata in aceeasi directie.
Sunt si cazuri cand omul si-o face cu mana lui, adica actioneaza in directia propriei imbecilizari. Daca practica, sa zicem, masturbarea, sau alte lucruri daunatoare, sigur ca va deveni pe zi ce trece tot mai incuiat si mai redus mintal. Deci conteaza si cu ce ne ocupam, care ne sunt valorile, ce lucruri iubim si ce lucruri uram.
Inteligenta depinde de mai multi factori: 1. geneticul (daca parintii tai sunt foarte inteligenti, cel mai probabil si tu vei fi foarte inteligent; daca nu, nu este totul pierdut, insa va trebui sa lucrezi putin mai mult ca sa obtii rezultate decat cineva care este bine inzestrat din nastere) 2. mediul (daca esti inconjurat/a de oameni inteligenti, de la care ai ce invata, atunci te vei dezvolta mai mult) 3. efortul intelectual (cand faci orice fel de efort intelectual - de la calcule matematice, pana la argumentari logice sau cititul unei carti, creierul "lucreaza", iar neuronii creeaza conexiuni intre ei, in asa fel incat devii usor mai inteligent decat erai inainte.In timp, diferenta se vede) 4. alimentatia (complexul de vitamine b este foarte bun, la fel si lecitina sau plante precum ginko biloba). Dintre toate, cel mai important este, as spune eu, efortul intelectual.Un om care citeste si gandeste mult, ajunge sa fie foarte inteligent. Avem un potential urias
AvalohAlyn întreabă: