Pentru ca oamenii s-au schimbat si au impresia ca daca arati bine ai si-un suflet bun..ma rog..astia mai fraieri gandesc asa, am intalnit lume care intr-adevar au alta gandire..mai matura
Sunt de acord ca este o iluzie gresita! Am avut si eu iluzia aceasta si am observat ca majoritatea persoanelor o au, din pacate.
Poate pentru ca noi cautam perfectiunea intr-o persoana desi nu exista si nu va exista niciodata cineva perfect. Deseori un chip frumos ascunde o inima rece, invatata sa fie admirata si care crede ca i se cuvine orice. Frumusetea inseamna un suflet pur, cald, care daruieste fara a cere ceva.
Nici n-am mai postat pe-aici de ceva vreme, dar nu ma puteam abtine cand ai venit tu
Pentru ca nu avem idee exact ce cautam in cineva, si de multe ori confundam o caracteristica cu alta. Confundam dragostea cu dorinta, ura cu dezgustul, si frumusetea cu bunatatea. De ce?
Pentru ca o persoana frumoasa ne face sa ne simtim bine, in largul nostru, ne face sa fim atrasi de aceasta dintr-un motiv sau altul, si noi oamenii mereu incercam sa explicam ceea ce se intampla in jurul nostru, si majoritatea se cam grabesc sa traga concluzii bazandu-se pe cum se simt in preajma persoanei respective.
Pare mult prea superficial sa zici ca te simti bine in preajma persoanei respective pentru ca-i faina, ca arata bine, ca din intamplare s-a nascut frumos sau s-a aranjat sa fie, asa ca bagam alt motiv.
Persoana aia e buna, e de treaba, e simpatica, pentru ca nesimtim in largul nostru langa ea
Si apoi toate povestile din carti sau filme arata personajul rau ca fiind foarte urat! :p majoritatea, cel putin.
Ai grija de tine
Personal, nu trăiesc cu această impresie, așa că acel "trăim" este discutabil.
Însă, într-adevăr, des se întâmplă să asociem frumusețea exterioară cu cea interioară.
Un chip angelic are tendința să ne ducă cu gândul la un suflet la fel de frumos, implicit și la bunătate.
Însă nu de puține ori este doar o amăgire, o prima impresie și atât.
Frumuseţea nu se referă numai la partea fizică, ci la întreaga personalitate a unui om.Se spune că fiecare e frumos în felul său pentru că fiecare are ceva bun în el, dar nu toată lumea ştie cum să declanşeze această bunătate interioară.
Da, bine zis ca in filme, carti personajul rau e urat si cel bun frumos. Si observam si in ziua de azi ca cei mai "frumosi" au deseori multi prieteni si sunt in centrul atentiei, ceea ce demonstreaza ca suntem superficiali! Mersi de raspuns! Seara buna!
Nu e vorba de conceptia mea, am spus ca din fericire mi-am schimbat aceasta parere...e vorba de conceptia majoritatii(cel putin dintre cei pe care ii cunosc eu)!
Pentru ca stramosi nostri indentificau frumusetea cu bunutatea asta sa transmis si la noi in prezent, frumusetea inseamna sanatate =gene bune pentru viitorul copil deci sanse multe sa supravetuiasca, reproduca
Întreabă-te de ce îți plac urșii panda și koala și îți dau fiori șerpii și păianjenii și îți vei primi răspunsul.
Omul Este un animal.
Dar nu asta era ideea.
Am pus accent pe nevoia omului de a vedea chipuri, forme, proporții, culori, texturi...placute, frumoase, armonioase, care îi încântă privirea și simțurile și pe asocierea acestora cu ceva pozitiv, bun, cald, blând, inofensiv - așa cum se întâmplă în cazul urșilor panda sau koala (și dacă am ști că mușcă, tot ne-ar înduioșa, datorită aspectului său).
Și am dat și un contraexemplu, cu șerpii și păianjenii, care nu ne plac instinctiv, de mici, din cauza aspectului său (deși pe parcurs ne putem schimba părerea, să ne adaptăm), fără ca societatea să joace vreun rol în aceste percepții și preferințe.
Dacă un păianjen ar arăta ca o buburuză, ne-ar deveni drag instantaneu și nu am mai simți nevoia să-l strivim sau să ne îndepărtăm cât mai mult posibil.
La fel și un chip uman...frumos, simetric, armonios, cu trăsături bine definite, culori plăcute, îi atrage pe copii de mici, când nici măcar nu înțeleg sensul cuvintelor și nu știu să facă distincție între bine și rău, ca să putem spune că societatea i-a influențat într-un fel sau altul.
Frumosul ne atrage de mici, însă odată cu vârsta și cu experiențele acumulate ne dăm seama că frumusețea poate fi și foarte amăgitoare și că nu prezintă o importanță majoră și această conștientizare ne face să devenim mai puțin superficiali și mai precauți.
Însă oricât de lipsiți am fi de superficialitate, tot ne este greu să rezistăm frumuseții și să nu intrăm sub vraja ei, chiar și pentru o clipă.
Frumusețea are puterea ei...blândă și protectoare...
Nu stiu, cred ca impresia asta vine de la sine, nu cred ca poate fi data o explicatie. ai dreptate in privinta asta. dar nu toti port aceasta impresie.
AdrianBica întreabă: