Nu este corect ca trebuie sa ne chinuim sa supravietuim dar asta e soarta.Iar copii nu facem toti doar pentru a ne inmulti specia ci din dragoste si ca ne dorim sa avem ceva al nostru sange din sange pe care sa il ocrotim si iubim si educam si sa simtim si noi ca am facut ceva important
Ok. Hai să o luăm în felul următor. Oamenii fac copii din dragoste, dar amibele de ce se înmulțesc? Ele n-au nevoie nici măcar de un partener, având înmulțire asexuată. Noi nu sunt prima specie care se înmulțește, deci nu la om ar trebui să te uiți când cauți răspunsul. Eu am folosit omul numai pentru că pare să fie una din puținele specii care o face conștient. Totuși, iubirea este doar o reacție chimică în creier care convinge doi indivizi să perpetue specia. Acesta e scopul iubirii, oricât ai dori tu să negi...
Și ne protejăm copiii din instinctul matern. O calitatea a viețuitoarelor inteligență de a le păsa de puii lor, făcând tot posibilul să-i țină în viață și să-i pregătească să poată supraviețui singur, în scopul de a... Cred că ai ghicit. Iubirea nu-i nimic mai mult decât manifestarea dorinței viețuitoarelor de a perpetua specia...
Interesant cum pui problema. Faci copiii ca apoi să ai o bucurie în plus în viața ta, nu neapărat ca specia să supraviețuiască. Nu te poate obliga nimeni, însă alții aleg dragostea și căldura unei familii.
Pai perpetuarea speciei e una instinctiva, deci nu cred ca atunci cand cineva naste un copil spune: "Gata am facut un copil mi-am inchiat stributiile la individ fata de propria specie."
Referitor la intrebare mi se pare cam absurda nu poti explica instinctul.de conservare a speciei, desi cred ca asta are ceva aface cu genetica, o specie supravietuieste atata timp cat setul ei genetic se perpetuaza ca sa afli raspunsul ar trebui sa studiezi genetica, deoarece acest instinct deconservare apare odata cu capacitatea de a se replica a genelor.
Sa punem problema asa: se formeaza o stea, legile universului o fac sa creasca (presiunea si temperatura transforma hidrogenul in alte elemente), sa explodeze, din materia creata se formeaza un sistem stelar, iar pe cateva planete apare viata. Acea prima stea se gandea care e scopul ei, ca moartea ei ar crea alte corpuri "ceresti" si viata?
Nu-i pasa nimanui de specie, doar am observat ca grupul ne ofera siguranta, de asta am inventat si predicam binele, care, daca stai sa te gandesti, e un mecanism de aparare, e egoism, "uite, nu iti fac rau/sunt bun cu tine, fii si tu cu mine, sa imi fie bine." Instinctul de reproducere e una din legile universului, doar noi o vedem asa. Sa zicem ca e magnetism, doua elemente chimice se unesc pentru a forma unul nou, fara un scop, asa cum hidrogenul nu devine fier ca asa vrea cineva.
Răzvănykă întreabă:
fanernest123 întreabă: