| powerofasmile a întrebat:

De la un timp memoria mea se cam duce naibi'.straight face
Si mi se pare bizar si nu gasesc cauza cand eram mica avem o memoria extraordinara nu-mi amintesc foarte mult dar din ce spuneau ai mei imi mai aminteam ca ma puneau prieteni parintilor si alti sa memorez cantece si chesti d'astea de aveam 2 ani si totusi puteam si toti "Woaa ce memorie am "si retineam foarte usor doar auzind nu era nevoie sa citesc insa dew la o vreme nu mai pot. Adevarul este ca nu prea m-am strofocat cu invatatul lectilor din clasa a 5-a (nu pot specifica cauza ceva mai personal ) asa ca ma foloseam de ce prindeam din clasa sau ce mai auzeam, bine ca asta na mers prea mult sa nu inveti sa tot prinzi si sa ai medi mari si s-a schimbat toata asta prin clasa a 7-a cand a trebuit sa invat erau lectii mai lungi si profesori pretentiosi am invatat tot virgula cu virgula intr-un timp scurt si au inceput comentarile de genu" Moama ' da parca tu nu invatai? acum tocesti"desi nu toceam ma rog am renuntat si am lasat-o la fel plus de asta sa agravat situatia uit lucruri esentiale! Am fost ieri la dentisit mi-a zis sa vin intr-o zi cand am ajuns la usa am uitat, stateam ieri cu un grup de prieteni cu care imi petrec tot timpul si la un moment dat verisoara mea m-a intrebat ceva si eu eram total"da cine e asta?"Odata m-a intrebat cineva si cand te-ai nascut si iar eram total pentru o clipa uitasem cun ma cheama uneori la scoala stau atat de atenta si totusi nu clipesc raman teapana si parca nu mai aud nimic, si multe de genu imi zice mama du-te la magazin ies pe usa si iar uit cine mi-a zis acum 5 sec ce mi-a zis, si se intampla din e in ce pre-a des si-mi afecteaza scoala, pentru teste nu mai zic cand am o scapare d'astea pierd tot firul.Ok, nu consider ca sunt anemica o prietena este anemica si ii se intampla lucruri de genu dar eu sunt 100% sigura ca nu sunt.

28 răspunsuri:
| ionutzul31 a răspuns:

Mananca mai multe alimente ce contin lecitina (oua, soia, chiar si ciocolata).Sau mai era produsul ala...nu mai stiu cum se numeste, dar sloganul era "De invatat usor".
Bafta si vezi pe viitor nu mai scrie romane(eu am citit doar primul rand)

| 1Mihai1 a răspuns:

Începi să te maturizezi, ai mai multe responsabilităţi.

| powerofasmile explică (pentru ionutzul31):

Scuze din tic, scriu proza si de felul meu lungesc o mica actiune la maxim.
Vreau sa te anunt ca mananc foarte des oua, soia, ciocolata nu mai zic si faza cu ciocolata si cu astea au dat gres. Inaintea tezei la matematica am mancat o perioada lunga aceste alimente si la teza iar am avut o scapare uitand ce vroiam sa fac.

| TheExpert01 a răspuns:

Asta se poate datora stresului. Daca imi dai voie cati ani ai?

| powerofasmile explică (pentru 1Mihai1):

Si sa inteleg ca tu vrei sa spui ca din cauza asta eu uit uneori cand m-am nascut, cum ma cheama, cum o cheama pe fata cu care stau zilnic sau pe alti prieteni? Hmm.

| powerofasmile explică (pentru TheExpert01):

14.Stres? Hmm. nu prea cred, sunt o persoana care evita lucrurile ce-mi provoaca stresul.

| Artemisia a răspuns:

Heya.
In primul rand, daca esti anemica, esti anemica.Nu are nici o legatura cu uitatul chestiilor. Daca esti anemica, esti slabita, duci lipsa de fier, esti obosita, te ia cu ameteli, dar toate astea se pot rezolva printr-o alimentatie sanatoasa si un program bine stabilit, mai ales ca somnul conteaza destul de mult.
In al doilea rand, tot ce mi-ai descris tu ma duce cu gandul la boala Alzheimer, dar esti tanara, boala aceasta apare doar la persoanele inaintate in varsta.
Eu cred ca totul depinde de tine. Faptul ca uiti lucruri poate fi din cauza nepasarii.Nu esti atenta, te gandesti la altceva sau poate pur si simplu nu te intereseaza.
Si mie mi se intampla. Daca cineva imi trancaneste de diferite chestii de care ma doare in cot, e normal sa imi intre pe o ureche si sa-mi iasa pe alta.
Plus, sa nu uitam, atunci cand dormi creierul elimina toate informatiile nefolositoare procesate pe parcursul zilei.
Cu scoala este altceva.Tu trebuia sa inveti de la inceput ca sa nu mai ai acum probleme.De la o varsta frageda prin invatarea lectiilor mici, te pregatesti, pas cu pas, pentru ce va urma pe viitor. (Crede-ma, chiar trebuie sa te pregatesti, pentru ca momentan totul este o joaca in comparatie cu ce vine). Poate nici de acum nu e tarziu.Trebuie doar sa-ti dai silinta, nu are rost sa tocesti.Incearca sa inveti logic, daca nu intelegi ce inveti o sa iasa doar un terci mare pe care il vei spune cuvant cu cuvant..eu zic ca nu are rost sa faci asa.Sau poate cine stie, nu esti facuta pentru a invata, esti deschisa pentru alte activitati, care probabil reprezinta mai mult interes.
Totusi, daca vrei, poti sa consulti un doctor.El poate iti va prescrie ceva tablete pentru imbunatatirea memoriei thinking
Si nu uita ca si alimentatia si programul tau influenteaza starea ta.
Bafta!

| TheExpert01 a răspuns (pentru powerofasmile):

Cu parintii tai ai vorbit? du-te la un psiholog ceva(nu ca ai fii nebun/a) dar poate se rezolvawinking

| mixxjim a răspuns:

Daca chiar ai o problema si nu fabulezi mergi la medic. daca chiar uiti chestii asa de importante si ai si stai de "disparitie" nu merge sa iei lecitina cu oua si ciocolata, e ceva mult mai serios. ai fost lovit la cap? ai probleme emotionale serioase acasa sau ai avut? uitarile astea pot fi o reactie de aparare a creierului dar tot nu e bine daca e chiar cum spui tu, deja face un pic prea mult, mergi la un medic si nu mai sta sa-si dea lumea cu parerea sa iei lecitina sau memoplus. sanatate multa, ai grija de tine!

| powerofasmile explică (pentru Artemisia):

Nu tocesc cum am mai spus pur si simplu retin exact. happy Asta am putut sa fac din totdeauna si nu-s genu care sa ma balbai cand recit o lectie, si nici nu asi incerca sa ma balbai numai ca sa le hranesc orgoliu la alti, ca sa creada ei ca nu tocesc.
Desi cum spuneam, imi amintesc exact ziua in care am fost cea mai atenta la ora de istorie cand ne povestea profa' si totusi cand am iesit din clasa eram total straight face Am avut ora de istorie? ce ne-a zis?

| Artemisia a răspuns (pentru powerofasmile):

Ah, atunci, chiar nu stiu ce ar putea fi.Cel mai bine e sa vezi un doctor thinking

| powerofasmile explică (pentru TheExpert01):

Nu ma cred, desi mereu se ajunge la mine ca am dreptate.Ex: De craciune criza de astm combinat cu pneumonie au zis ca ee, cine stie poate ai febra musculara si nu stiu ce ' ( cand respiri se contracta coastele si te inteapa ingrozitor) si cand am mers la doctor a zis exact ca mine si apoi"Da de ce nu ne-ai zis?". Sper ca ai inteles.

| powerofasmile explică (pentru mixxjim):

Lovita la cap. hmm nu stiu daca se ia in calcul cand am iesit din clasa si un coleg grabit a impins usa in capul meu ' neaa ' nu cred ca m-a afectat laughingNici nu prea m-a durut.

Aaaa da. acum 2-3 ani cand am iesit afara sa chem colegi in clasa un prof a aruncat mingia incat a ajuns fix in capul meu si mi s-a dus dreacu' si rama la ochelari si tot de atunci am o fobie pentru mingii.iar probleme emotionale am avut insa am devenit cam imuna si tratez cu idiferenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa te trezesti. Tu probabil ai un sentiment ce viata e asa ca un vis, si doar cand dai de durere ti se pare ceva real. Invata sa-ti exersezi memoria, si mai ales ATENTIA, pentru ca asta e la tine mai problematica. Cred ca atunci cand ai de facut ceva ce-ti place, te descurci, esti atenta, nu ai probleme.

| powerofasmile explică (pentru anonim_4396):

Cu parere de rau te contrazic, cand am spus ca am recitat lectiile acelea perfect erau chiar din materiile ce ma dezgusta total si chiar nu-mi plac insa era nevoie de 10.Si nu nu am impresia ca viata e un vis, sunt foarte realista, insa am foarte multe probleme de sanatate si unele chiar ma coplesesc uneori, si incerc din greu sa ma mentin pe picioare si sa fie totul bine si sa fiu mereu optimista insa a aparut si asta acum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru powerofasmile):

Daca iti sugerezi, psihologic vorbind, ca ai una-alta, ca nu poti, ca puteai, ca e din ce in ce mai rau - atunci numai bine nu va fi. Gaseste-ti calea. Indreapta-te spre religie, spre ceva, orice.

| RAY a răspuns:

Citeste cartii chiar da rezultate

| powerofasmile explică (pentru RAY):

Citesc foarte multe carti, si-mi ocupa foarte mult timp liber.^^

| RAY a răspuns (pentru powerofasmile):

Si tot nu isi revine memoria? imaginatie ai? isi imaginezi ce citesti?

| powerofasmile explică (pentru anonim_4396):

Nu imi sugerez aceste lucruri, de cele mai multe ori imi spun mie " O sa fie bine, mereu a fost bine si va fi bine". Sunt o persoana optimista..insa nu vreau ca sa se agraveze nimic, nu sunt speriata nu-mi este frica sunt curioasa ce mai este acum, asi putea acum sa-mi vad de drum si sa tratez cu indiferenta insa nu cred ca de data asta este cea mai buna solutie.

| powerofasmile explică (pentru RAY):

Tot cand citim intra in starea aia ca si cum am fi in poveste. happy
Nu este ca si cum daca citesc dupa aia nu-mi amintesc hmm ce am citit, da stiu ce am citit cum am spus sunt scapari bruste uneori sunt scapari importante.

| leeah23 a răspuns:

Sunt doua lucruri din vremea noastra care strica pur si simplu creierul :
1.Nefolosirea creierului (Pe timp indelungat duce la atrofiere)
2.Tocitul excesiv.
Daca nu iti folosesti creierul acesta incet incet se va atrofia si nu vei mai avea capacitatea de a memora si alte lucruri. Daca inveti ca tocilarii incet incet vei innebuni si nu vei mai stii nimica pentru. ca acum inveti acum uiti. Sfatul meu punete pe citit ca sa iti cresca dendritele si sa nu faci prostia sa mai tocesti: INVATA LOGIC! Si sa nu stai asa doar cu ce ai invatat in clasa! Invata sa echilibrezi lucrurile!
Dezvolta-ti imaginatia, concentrarea etc.

| Miauti a răspuns:

Batranetea!

| harciog a răspuns:

Eu nu te sfatuiesc decit sa citesti, sa citesti si iar sa citesti.Necitind memoria ta s-a atrofiat pentru ca nu ai incarcat-o practic cu nimic.Nu minca mizerii, nu te duce la doctor sa te indoape cu chimicale ci citeste.E cit mai simplu, mai ieftin si mai sigur.

| suprarealism a răspuns:

Ai nevoie de exercitii de memorie, toti avem nevoie, cu trecere timpului va trebui sa ne distribuim atentia in mai multe locuri iar atentia face ravagii in memorie pentru ca consta in concentrare maxima pe prezent, eu iti propun sa incerci din cand in cand sa iti distribui atentia in timp si spatiu sa privesti totul in asamblu si sa retii toate detaliile importante apoi daca repeti in gand tot ceea ce observi de pe o zi pe alta ai sa vezi ca memoria va functiona mai bine ( nu conta pe medicamente farmaceutice, poate medicamente naturiste insa doar cele care te ajuta la concentrare ). app exista multe tehnici pentru o memorie mai buna insa cea mai simpla este aceasta. conteaza sa ai grija si de functiile motorii pentru o mai buna despasurare a perceptiei in masa happy

| powerofasmile explică (pentru Miauti):

Cu siguranta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si stresul contribuie intr-o oarecare masura la aceste probleme cu memoria.
Si conteaza sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa.

| Kiragagash2012 a răspuns:

Du-te la doctor, poate fi un inceput the alhzeimer, mai mult ca sigur, si daca este, nu te poti trata si iti vei pierde toata memoria si ratiunea pentru ca creierul tau moare incet, se pietrifica, stiu pentru ca matusa mea are asta. Du-te la doctor pentru ca sunt foarte sigura de ce spun.