| eLPySum a întrebat:

De mici cred ca toti am fost "invatati" sa fim constienti de o stare numita "frica". Aceasta poate fi provocată de un pericol real sau imaginar.

Sa luam cazul imaginar : Eu consider ca este indus in special de catre povesti sau filme de groaza. Insa, cele mai periculoase fiind filmele, care contin unele aspecte subliminale. E ca si cum, "frica" ne-ar fi introdusa adanc in creier.
Exemplu : de fiecare data cand ma uit la un film de groaza ( de obicei cu fantome, exorcisti sau mai stiu eu ce dracovenii ) noaptea tremur toata si la cel mai mic sunet trebuie sa ma uit prin camera sa ma asigur ca nu este nimeni/nimic ( desi nu cred in lucrurile pe care le scrisesem in paranteza ).
Care este rolul acestui fenomen si care e rolul filmelor de groaza? Nu e nimic real, de ce sa imi fie frica de lucruri imaginare?

Daca invatam de mic un copil sa inlocuiasca aceasta stare ( frica ) cu o alta de "indiferenta" si "constiinta" in fata acestor lucruri inutile, cum credeti ca va fi acel copil? Este posibil ca acesta sa ajunga sa nu ii fie frica de nimic?

20 răspunsuri:
| SteffiBruni a răspuns:

:d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Yeah, dar daca nu am simti durerea ce s-ar intampla?

| OMGZombiesEverywhere a răspuns:

Eu cred ca ajungem sa ne fie frica de acele lucruri din filme deoarece realizam ca acestea ar putea exista si in realitate. Dupa cum spunea proverbul acela, "ce nu stii nu te poate rani". De asemenea, un film de groaza iti poate induce starea de alerta, de aceea probabil suntem mult mai sensibili dupa ce vizionam un asemenea film, mai ales in privinta zgomotelor bruste.

| eLPySum explică (pentru anonim_4396):

De obicei "durerea" ne anunta cand ceva nu "merge" corect in corpul nostru. Dar cand e insuportabil, putem sa o inlaturam daca o inlocuim cu o stare de reflexie. Adica, te gandesti exact de unde porneste aceasta "durere" si unde ajunge, iar la un moment dat, nu o vei mai simti. Eu am incercat cand aveam dureri foarte mari de burta si de fiecare data aceasta metoda functiona.

| CrazySoursD a răspuns:

Eu una ma uit de placere la filmele de groaza, chiar daca dupa ce le termin 2 zile numai la filmele alea ma gandesc. Nu cred ca ti-ai putea crea o bariera impotriva fricii, doar sa nu devi paranoic si totul e bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru eLPySum):

Nu cred ca starea de frica poate fi inlocuita din perceptia nici unui individ oricat de mult ai incerca si de la orice varsta cat de frageda, frica la fel precum si durerea au si parti bune, nu numai parti rele, au si rol de prezervare a persoanei propri, un fel de sistem de aparare daca vrei sa ii zici asa, daca nu as simti durere, mi-as da ciocane in cap pana as muri pentru ca nu le-as simti, si daca nu as simti frica ce m-ar oprii sa nu sar de la nu stiu ce etaj!

| ϟkatεVaηϟ a răspuns:

Fiecare om se teme de anumite lucruri, fie i s-a intamplat ceva in trecut sau pur si simplu are o fobie.
Filmele horror sunt si ele filme, insa au acest rol de a te speria. Doar sunt horror happy.
Sincer, daca nu m-as speria la filmele horror nu m-as mai uita, pentru ca nu are farmec, trebuie sa simti acea frica, sa simti cum inima incepe sa iti bata nebuneste intr-un moment plin de suspans.
Nu exista om care sa nu se teama de ceva.
Sa stii, exista oameni care se tem de lucruri banale, precum o pana. Pare amuzant, dar nu e. Imagineaza-ti, un lucru pe care toti il folosim, iar tu te temi de el... groaznic chiar. Am intalnit persoane de genul asta, e greu sa traiesti asa.
Eu sunt claustrofob, nu rezist in spatii mici, nu mai pot respira, si ma sperii repede la filmele horror, dar totusi imi plac big grin.
De obicei, dupa un film incepi sa iti imaginezi diferite lucruri, de obicei lucruri care apareau in film.
Nu cred ca poti invata copilul sa inlocuiasca teama cu indiferenta, e prea greu sa fii indiferent atunci cand te uiti la un film.
Daca nu te sperii, nu esti om laughing.
Om fara temeri n-am mai vazut, parerea mea e ca nu e posibil si nici nu cred ca va fi vreodata.

| i86e2 a răspuns:

Motivul e simplu, ca întotdeauna: evoluția. Noi, oamenii, suntem programați natural să ne fie frică de întuneric, fiindcă în vremuri străvechi existau prădători în întuneric și cei cărora nu le-a fost frică au fost haliți rapid de lei și hiene. Mai ales în cazul copiilor, această frică se manifestă printr-un fel de paranoia, adică fiecare zgomot te face să tresari, poți să-ți imaginezi că un monstru stă la pândă după copacul ăla, cu cât e mai terifiant, cu atât mai bine, fiindcă vei pleca din locuri primejdioase și vei sta lângă părinți și nu vei fi halit de lei.

Am înțeles că oamenii care nu simt durerea sunt neînfricați. Oricum, și eu citisem o carte religioasă plină de draci și câteva nopți nu am dormit prea bine, ceea ce mă face să cred că a fost bine scrisă cartea, fiindcă religia se bazează pe frică și cartea aia încerca să convingă.

| CrazyName a răspuns:

Ai dreptate! Si eu am auzit legenda Blody mary! Stiu ca ea nu exista. Dar tot nu pot sa dorm noaptea din cauza asta desi am auzit povestea in mai! Am tinut mainile la ochi cand au vazut legenda pe net! Nu mai pot scapa de acei fiori! Cum pot scapa de ei?

| Wøodenpints a răspuns:

Se mai întâmplă uneori să mă prindă noaptea singur pe stradă,sau prin locuri aşa mai pustii.
Singura chestie de care mi-e frică,sunt piraţii bronzaţi la umbră care vin şi-ţi dau în cap cu târnăcopul ca să-ţi ia telefonul şi adidaşii.
Chestiile gen fantome şi alte prostii, mă lasă rece. Oricum eu nu cred în existenţa lor, şi dacă ar exista, prin absurd, de ce ar vrea să-mi facă rău?

NOname
| NOname a răspuns:

E ca și în cazul iadului. Ți se implantează de mic o idee în cap și chiar începi să fii convins că face parte din realitate și trăiești cu frica toată viață, în loc să fii liber, fericit și relaxat.

Dar există o soluție: nu te mai uita la "filme de groază"!

| mihaitaLGP a răspuns:

Tu prin vizionarea unor filme asimilezi in mod inconstient niste teorii care mai tarziu vor exista intr-o mai mare sau mai mica masura, depinde cat de mult te marcheaza.
Interpretarea subconstientului in functie de proprile prejudecati.

Da, este introdusa adanc in creier prin indoctrinare intr-un mod inconstient.

Iar toate aceste ganduri sunt materializate de subconstient.

Frica poate sa dispara, daca constientizezi ca este doar senzatia/sentimentul interpretat de subconstient in functie de proprile prejudecati.

Frica se manifesta in mai multe moduri.

Frica despre care mentionezi nu se mosteneste.
O dobandesti pe parcurs prin experienta acumulata pana in acel moment.

In concluzie este ineterpretarea subconstientului in functie de proprile prejudecati.

Exista si frici cu care te nasti.

Cum este frica de serpi, un copil cu toate ca nu a vazut in viata lui un sarpe, se teme de el.

Frica de serpi a ajutat omul primitiv sa se adapteze.

Aceasta frica se mosteneste.

| SaveTheNature a răspuns:

Pai chiar daca te uiti la un film de groaza care bineinteles e doar imaginatia unui regizor, stii si tu ca exista cazuri reale in care
-unii oameni au disparut
-au fost ucisi, si nu se cunoaste autorul,
-autocombustia(oameni care au luat foc din senin) etc.
De fapt ceea ce vezi in film, corelezi cu realul, si uite asa intervine frica.

| 88Kronstadt a răspuns:

Sa inlocuiesti sentimentul de frica, cu unul de indiferenta? Cea mai mare eroare posibila! Vei muri in cel mai scurt timp posibil.

| sabin89 a răspuns:

Cred ca te invartesti in jurul problemei si nu vrei sa dezvalui un adevar simplu dar esential. Nu trebuie sa te uiti - si nu trebuie sa ne uitam - la filme de groaza. Filmele astea sunt daunatoare mintii la fel cum este junk-food pentru sanatatea fizica. Ele sunt niste unelte in mana celor care si-au propus sa accelereze degradarea umana pentru a-si atinge scopul final: dominarea lumii. Mai au si alte unelte, nu sunt astea singurele, dar fac si astea parte din arsenal. Ceea ce trebuie sa-i invatam pe copii este sa selecteze filmele pe care vor sa le vada, la fel cum selecteaza si alimentele pe care vor sa le manance. E foarte simplu.

| Miauti a răspuns:

"frica" este introdusa in creier la cei care nu stiu despre ce este vorba (frica de necunoastere).

Majoritatea oamenilor folosesc aceasta frica.
De exemplu esti atacat de cineva care incearca sa te violeze. Ce tr sa faci in timp ce iti este frica?
1.ripostezi deoarece prin frica si cunoastere se formeaza curajul
2. te blochezi, deoarece prin frica si necunoastere nu sti ce tr sa faci.

| Lucian_Negru_1987 a răspuns:

Parerea mea este ca frica imaginara este pentru oamenii slabi... daca te maturizezi destul de mult si devii constient ca lucrul acela este ceva imaginar nu are de ce sa-ti fie frica.

| maryand12 a răspuns:

Eu cred ca frica trebuie sa existe...
De ce?
Pentru ca daca iti este frica iti dezvolti instinctul de aparare ...parerea mea.

| harciog a răspuns:

Cita clampaneala in zadar cind frica nu este decit o latura a supravietuirii venita de undeva din subconstient, o manifestare pur si simplu instinctuala, fara prea mult creier, poate chiar deloc.Cit ne mai place shaorma...

| anonim4565 a răspuns:

Sincer si mie mi se intampla...si eu cred ca aceste filme sunt facute sa provoace frica dar nu stiu scopul
si eu ma gandeam la asta de cateva zile