1.Din egoism, din dorinta de a-i stapani pe ceilalti, din setea de putere.
Incercam astfel sa-i schimbam pe ceilalti dupa noi insine pentru a ne demonstra ca avem dreptate si ca le putem impune celorlalti ideile noastre.
2.Din ignoranta
O minte ingusta este intotdeauna incapabila sa perceapa si alte moduri de a privi viata decat ale sale. Pur si simplu nu poate sa inteleaga, iar daca nu intelege din pacate nici nu tolereaza.
Sunt oameni care niciodata nu se intreaba daca oare nu cumva ei gresesc, si poate ceilalti au dreptate; nu isi chestioneaza atitudinea si ideile niciodata ci dimpotriva vor dori sa le impuna si celorlalti considerandu-se unicii detinatori ai raspunsurilor corecte.
In definitiv, oricare ar fi sursa intolerantei ea nu ar fi decat o stare o simpla modalitate de reactie a unor persoane fata de altele, daca nu ar fi accentuata prin alte defecte ale persoanei cum ar fi egoismul, orgoliul, aroganta sau altele ce vor aduce si dorinta de stapanire a celorlalti de catre omul respectiv.
Intoleranta este caracterizata printr-o reactie de hipersensibilizare de tip imuno-alergic a organismului la ceva anume care nu iti place la gust.(provine din organism) Funda?
1. Lipsă de toleranță, de îngăduință; neîngăduință, netoleranță. 2. Incapacitate organică de a suporta anumite medicamente.
Intoleranta alimentara
Reactia patologica ce se produce in cursul consumului anumitor alimente. Sub termenul generic de intoleranta alimentara sunt grupate un anumit numar de reactii patologice ca diferitele alergii alimentare sau de intolerante la anumite nutrimente din cauza unui deficit enzimatic al aparatului digestiv sau unor tulburari metabolice.
- intoleranta la gluten, constituent al graului, secarei, orezului si orzului, este responsabila de boala celiaca
- intoleranta la lactoza este consecinta unui deficit, congenital sau dobandit, intr-o enzima specifica mucoasei intestinale, lactaza, necesara hidrolizei lactozei (transformarea ei in glucoza si galactoza), principalul glucid din lapte. Ea se manifesta printr-o diaree lichida siprin dureri abdominale in urma consumului de lapte sau de produse care contin lactoza. tratamentul consta in excluderea lactozei din alimentatie.
Din cate stiu eu provine de la triburile evreiesti care se credeau alesi si nu suportau popoarele straine.
Nu nu.ma refer de ce suntem intoleranti unii fata de altii? nu popoarele indizii unii fata de altii
E intrebare de filozofie. poti raspunde dupa mintea ta
Nici asta.de ce de exemplu nu toleram un anumit gen dde purtare, un anumit om, o anumita mancare la modul nu ne place...
O anumita mancara nu tine de filosofie.
Filozofia (filosofia) (gr. φιλοσοφιa, philein și sophia, etimologie: dragoste de înțelepciune): disciplina autonomă a culturii având ca obiect cunoașterea formelor și proceselor gândirii. Filozofia este o modalitate de gândire și investigare, formată dintr-un ansamblu de noțiuni și idei, care tinde să cunoască și să înțeleagă sensul existenței sub aspectele sale cele mai generale, o concepție generală despre lume și viață.
Da draga dar eu voiam explicatie filozofica.am pus intrebarea la filozofie
Pentru ca ne este inoculata de mici o perceptie cacacioasa ca suntem extrem de buni si unici si parca ne impinge mintea mai tarziu sa dam crezare aberatiei spuse cu juma' de gura si sa credem ca unicitatea noastra este, prin cine stie ce artificiu, mai preferabila unicitatii pe care o poseda un altul, fara sa ne gandim la faptul ca intr-un moment de genul, avem un IQ de urangutan, ca nici aia nu-i halesc pe cei diferiti, ci doar pe cei din haita lor.
Ca tot era vorba de "haite", si astea ajuta teribil de mult la dezvoltarea samburilor de intoleranta. Cine nu ma crede, doar sa se duca intr-o noapte in Berceni sau Ferentari. Sau sa se uite la scena cu magazinul coreanului din American History X.