| WeAreLegion a întrebat:

Deci,dupa cum stim in spatiu nu exista nimic unic,adica sunt miliarde de planete,miliarde de stele,galaxii, nebuloase etc.Intrebarea mea este urmatoarea,oare exista mai multe universuri? Adica,teoretic ar parea normal, chiar natural sa fie asa!

Răspuns Câştigător
| Boog a răspuns:

Poate exista, dar inca nu avem ceea ce ne trebuie ca sa aflam asta, dar teoritic cum spui tu DA! ar putea exista un al univers, mai multe planete, mai multe stele, gauri negre, alte fiinte mai ales! Universul este o infinitate, e greu de spus unde se termina si unde incepe!

18 răspunsuri:
| Meow7654678 a răspuns:

Pai chiar e asa...Chiar alte forme de viata pe restul planetelor...
But there is no God. De aia civilizatiile extraterestre sunt mai dezvoltate ca noi...

NOname
| NOname a răspuns:

Teoretic, este posibil să existe şi alte universuri, dar practic, încă nu se ştie nimic sigur.

| punkbuster9988 a răspuns:

Sigur exista frate.

| VILLAtHeBestPlayer a răspuns:

Universul este nesfarsit, dar acestea sunt doar niste teorii. Mai ales ca noi nu am ajuns mai departe de Luna sau chiar de loc(potrivit unor voci).

Apache
| Apache a răspuns:

Nu stim nimic despre granitele universului, nu stim ce exista in afara lui, daca exista ceva...
E o teorie...si are destui adepti, dar nu poate fi inca demonstrata.

Si in primul rand ca nici macar nu stim ce e universul...

http://loveartandfear.files.wordpress.com/2011/10/brain-cell-universe.jpg

Apache
| Apache a răspuns:

Era o teorie interesanta acum ceva timp care spunea ca orice gaura neagra are la celalat capat o asa numita gaura alba, care scuipa in alta dimensiune materia absorbita in universul nostru.
Unii spun ca asa se explica aparitia materiei...

Oricum e posibil.
Einstein a fost primul care a spus ca spatiul-timp este flexibil iar mai apoi a ajuns sa se creada ca gaurile negre sunt de fapt gauri in materia spatiu-timp.

Dar unde se duce acea materie...greu de spus, ai cam 10000 de teorii din care sa alegi.

| Buresbista123 a răspuns:

Sper sa te ajute link ul asta-eu unul cred ca exista-http://www.youtube.com/watch?v=nZiROWO6iVs

| pastru009 a răspuns (pentru Apache):

Dar cu greu pun oamenii de pe glob impreuna toate ideile cap la cap. Daca globul ar lucra impreuna, si sa evite certurile intetnationale si nationale in cateva milenii s-ar putea ajunge la foarte multe rezolvari despre intrebarile universului.

Apache
| Apache a răspuns (pentru pastru009):

Sincer?

Majoritatea ideilor revolutionare au venit ca sclipiri de moment ale unor indivizi intr-adevar unici.

Poti sa pui 1000 de savanti in aceeasi camera dar asta nu inseamna ca ideile lor combinate o sa valoreze cat o sclipire de moment de-a lui Einstein de ex.
Ar ajuta.dar nu e o garantie

| relian a răspuns (pentru Apache):

Daca ar fi asa cum se spune (si nu este deloc asa)atunci acea gaura neagra nu ar trebuie sa creasca, sau sasi amplifice puterea. Daca tu iei ceva sil azvirli in cealalta parte ce cistigi? Nu cistigi nimic ba poate pierzi. pierzi din energie.Hai sa spunem ca recuperezi energia de la ce ingiiti sau arunci peste gard, dar asta inseamna ca dincolo nu mai ai aceiasi materie zic pe partea alba.Dar din ce se observa o gaura neagra cu cit consuma cu atit puterea ei creste.Cam naspa dar nu prea se leaga.Eu zic ca materia consumata de acea gaura ramine acolo, adica exista ceva, acea gaura este ceva dar f puternic care retine tot ce se afla in vecinatatea ei.Asa cum o planeta tine satelitii linga ea asa si gaura tine atrage tot pe o raza de in jur.Si presupun ca la un moment dat zic si eu o teorie acea gaura va ingiti toata galaxie, deci va fi un corp cu toata materia din acea galaxie insa foarte cponcentrata.Cu cit consuma mai mult cu atit puterea ei creste si comprima mai tare materia. Apoi toate gaurile acestea se vor intilni asa una cite una si se vor inghiti una pe alta pina cind ce? Pina cind va ramine doar una singura si va avea asa putere de va comprima toata materia din univers in ce a fost initial in ceva de marimea unui atom sau mai mic.Si apoi va exploda iarasi.Ups uite ca am scos adhoc o teorie care se pare este mai viabila decit gaura alba=neagra.Ce spui de teoria mea scoasa sincer aici acum? Deci gaurile negre nu sint altceva decit comprimatoare de materie si fac exact ce sint facute sa faca, adica sa compacteze materia si so aduca la stadiul initial la acea singularitate de care vorbesc cei care au scos teoria.Acum de ce se intimpla asta? Napa cam greu de spus.Dar mi se pare mult mai logic decit cu alba-neagra.

| ErrorFound a răspuns:

Pot exista mai multe universuri, poate exista un singur unviers cu mai multe dimensiuni sau pot exista mai multe universuri cu mai multe dimensiuni.

| Kalla a răspuns:

Universul este unul si este infinit. Poate vrei sa spui Galaxii.Da, cred ca vrei sa spui galaxii.Adica locuri unde sunt mai multe planete ca a noastra.Da exista cateva milioane.Repet pentrh binele tau. Universul este doar unul si este infinit.nu exista nimic altceva mai mare decat universul.este cel mai mare. daca ar fi mai multe universe asta ar insemna ca este ceva si mai mare care sa cuprinda aceste universe.dar nu. universul este tot.

| WeAreLegion explică (pentru Kalla):

De ce gandesti asa de rigid,universul este imens si plin de posibilitati, spui tu ca e unic dar poate ca nu e asa, universul observabil poate ca este doar o fractiune din ceva si mai spectaculos, cum au spus si ceilalti in raspunsurile de mai sus, poate ca ceea ce numim noi big bang e doar o gaura alba care a creat acest supergrup de galaxii si nu vedem nimic in afara grupului pentru ca distantele sunt atit de mari incat alte asa zise zone de big bang nu sunt vizibile cu ajutorul tehnologiei de azi!

Apache
| Apache a răspuns (pentru relian):

Dar universul are cam 10 miliarde de ani, in tot timpul acesta gaurile acestea negre de ce nu au crescut suficient de mult incat sa inghita tot ce le-a aparut in cale?
Majoritatea galaxiilor au in centru cate o gaura neagra. Cu cat e mai mare galaxia cu atat e mai mare gaura neagra.
Deci de ce nu sunt aceste galaxii distruse in totalitate? Timp ar fi fost.

| faranumexdd a răspuns:

Poate exista, dar nu avem de unde sa stim. poate exista si alte forme de viata pe celelalte plantete, dar din pacate nu avem cum sa stim cu exactitate. universul este INFINIT! deci nu stim cate "surprize" (ca sa le zic asa) se afla in el!

| relian a răspuns (pentru Apache):

Probabil ca asta si face dar usor usor nu gata rapid.Si la nivel de univers miliardele alea de ani sint nimic. Poate ca sint de abia la inceput aceste gauri. Dupa cum zic cei care emit teorii inca universul se extinde, cel putin in teorie, apoi urmeaza stagnare si apar gaurile sau deja au aparut siau trecut sa agate ce trece pe linga ele deocamdata. Iara cind or deveni f mari vor face prapad.E o teorie, adica doar vorbe dar tot ce se poate eu asa zic.Si ai spus MAJORITATEA deci nu toate ar avea. Apoi daca ar fi alba-neagra asta ar insemna ca fiecare galaxie reprezinta un univers sau cum? Nu se poate ca fiecare galaxie sa ia de aici si sa verse altundeva prin aceste gauri pentru ca atunci alant univers unde se varsa materia ar avea mai multe bigbanguri sa le zicem asa.Deci cam naspa chestia, avind in vedere ca universul asta se zice ca doar printr-un singur loc aparu materia, prin acea explozie.Asata pentru mine este o alta magarie care nu prea se leaga.Mai degraba eu as fi zis ca energia aia care era concentarata doar intr-un singur pct de fapt ersa peste tot in univers, ceva gen ca o ceata, insa nu era nimic material.Deci daca ai stringe ceata de pe o suprafata ai face un norisor acolo.Si acea ceata la un moment dat a patit ceva sia condensat sau explodat si aparu astfel materia, spatiul ramindn astfel gol intre materie, pentru ca e si normal.Dar vorbim si noi in lipsa de altceva.Dar ce este naspa in lumea asta este ca unia pe aceste voprbe goale, asa cum facem noi aici iau bani buni de tot.De faptei din asta traiesc si ba sinca in lux, dpoar ca dau din gura aiurea fara nici o explicatie, ce sa mai zic demonstratie.Dar asta e viata.

| WeAreLegion explică (pentru Apache):

Pai teoretic o gaura neagra deschide o gaura alba in alta dimensiune cand ajunge la o anumita masa, de aceea dupa ce ajung la o anumita masa devin stabile si se creaza legatura si de aia nu mai cresc pentru ca toata materia absorbita e transpotrata in dimensiunea urmatoare!

| costelpopa94 a răspuns:

200% că da