| TamplaruAnisoara a întrebat:

Dedetelul - planta otrăvitoare. Creste prin pășuni. Este interesant faptul că animalele, fie oi, vite sau cai nu o consuma. Mănâncă celelalte ierburi aflate printre dedetei și aceștia raman neatinși. De unde atâta înțelepciune?

7 răspunsuri:
| IceRope a răspuns:

Programare genetică naturală.
PS: cum rămâne cu ziua a șaptea? Ai fugit fără să mai aduci argumente. Eu nu uit.

| TamplaruAnisoara explică (pentru IceRope):

Credeam că îți bați joc de Cuvântul lui Dumnezeu și voiam să te scutesc de încă un păcat. Argument- Dumnezeu a lucrat 6 zile iar in a 7 s-a odihnit și a sfintit-o. Aceasta nu poate fi înlocuită cu o alta zi din săptămână daca dorești să respecti Biblia. Evreii sunt un model in acest sens. A fost inclusă în Cele 10 Porunci de la Exod 20.

| IceRope a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu ai înțeles. Ziua a șaptea este ziua sabatului. Adică, ziua de odihnă după cele șase de muncă. Dumnezeu, sau Iisus, nu au spus vreodată care zi a săptămânii este cea de odihnă. Nici apostolii nu au precizat asta. Nici Ioan Botezătorul.

| relian a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Am inteles ca evreii de fapt nu-s evrei, asa este? P[ina la urma este adevarat ca locuitorii, sau majoritatea locuitorilor din Israel nu-s evrei? Este adevarat ca Israel este condus de evrei si nu de evrei?
Tu despre ce biblie vorbesti a cui? Biblia evreilor sau a jidanilor? Am inteles ca jidanii nu aveau nici o biblie,, ca erau la distanta de ani l; umina de evrei.Este adevarat ca un evreu care na calcat veci prin Israel habar nu are de limba ebraica,ca el de fapt vorbeste o alta limba? Intreb ca idee,asa am auzit cindva,acu am citit pe aici la tine si zic ia sa intreb pe unu de asta religios poate ca auzi ceva.
Deci stii ceva in sensul asta?

Referitor la buruieni,la cele otravitoare,animalele nu trebuie sa invete sa le ocoleasca,ele se nasc asa cu simturile astea,simt acea planta,simte mirosul,simte stiu si eu ceva ce emana acea planta si fuge,ocoleste.

Omul pentru ca are mai piutine instincte de astea inascute,se mira cum de un animal stie ca acea planta este otravitoare.
Ne miram pentru ca noi nu stim,nu avem in noi simturile astea.
Nu trebuie sa gusti ceva sa iti dai seama ca ceva nu-i bun de mincat.

Exemplu si noi ca oameni,putem sti daca o mincare este buna sau nu,simti miros de mucegai,aia ne spune ca mincarea aia e stricata nu-i buna.
Chiar daca sa zic esti acu nascut,nu-ti spune nimeni lucru asta,tu copil, gasesti o bucata de carne de stiu si eu ceva mucegait, acel copil no va minca, cand va simti acel miros, va pleca de acolo.
Cam asa stiu si animalele, nu Dzeu lea invata nu mai stiu eu ce ingeri pazitori.

| UnderPressure a răspuns:

Cred că o evită cu ajutorul mirosului, la fel cum oamenii se feresc de ceva care miroase a migdale amare, care de fapt este cianură.

| Editocroci a răspuns:

Animalele au simțurile mai ascuțite decât oamenii. Simt când urmează un cutremur, de exemplu.

| cristi202 a răspuns:

Ei, nu e intelepciune. E recunoasterea frumusetii plantei, a florilor ei. happy