Nebunia nu constă în pierderea raţiunii, ci în a pierde totul în afară de raţiune. sau Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.
Nebunia este ceea ce este văzut înafara tiparelor prin ochii oamenilor. Unele gesturi unora ni se par normale altora nebunești, depinde de persoană.
Pierdere a judecății din cauza unei boli mintale; demență, alienație mintală. ◊ Loc. adv. (Fam.) La nebunie = foarte mult, enorm. 2. Lipsă de judecată dreaptă, de minte, de cumpănire; nechibzuință, nesocotință, prostie. ♦ Neastâmpăr, zburdălnicie. 3. Faptă, vorbă etc. nesocotită, extravagantă, prostie; faptă de om nebun. ♦ (Mai ales la pl.) Faptă lipsită de seriozitate; năzbâtie, ghidușie, ștrengărie, năzdrăvănie, poznă.
Peace!
Nebunia este o tulburare psihica la anumiti oameni.Nebunie cronica -nebunie de mai de mult.
Nebunia este sensul opus al cuvantului "normalitate" cea ce inseamna ca te coporti normal cu cei din jur "iar nebunia este cand faci misto de ei etc"" cum s-ar spune prinzi curaj!
Bună întrebare.
Depinde nebunia cui. Nebunia mea e frumoasă, nebuloasă şi mă iubeşte la nebunie.
Nebunia este o boala mintala, la fel ca si gripa dar care nu prea se trateaza FUNDA?
Un atribut sociologic al umanitatii subestimat inca de la inceputurile noastre.
Sa luam primul neanderthal care a adus focul in pestera, va zic eu ca sigur a fost vazut intr-un alt fel si izgonit din acel grup social.Si exemplele continua cu primii gladiatori ai aviatiei(sa nu incercati parapanta din hartie igienica pentru ca nu merge) inventii in domeniul naval(dar cu pluta am fost dusi mai mereu, asa ca nu-i o inventie).
Trecand brusc de la inventatori la comportamente si devieri, nimeni nu-i lipsit de ratiune, chiar daca ti se pare ciudat, trebuie sa recunosti ca poate tu esti in urma si nu mai poti recunoaste urma aceea de ratiune ascunsa bine printre randurile unui monolog.
Nebunia reprezintă detaşarea totală de realitate,de relaţiile cu lumea, de lucrurile materiale şi refugierea într-un spaţiu spiritual aflat la limita dintre agonie şi extaz.Un om nebun, nu este neapărat şi lipsit de inteligenţă, ba din contră, poate fi un geniu.De aceea se şi spune că geniile sunt, în mare parte, neînţelese.
Nebunia este exagerarea unor anumite trasaturi firesti ale mintii umane.De exemplu schizofrenia este folosirea in mod excesiv a creativitatii(emisfera cerebrala dreapta) in detrimentul lugicii(emisfera stanga).De-asta multi dintre marii artisti ai lumii spuneau ca au halucinatii sau aveau idei foarte nonconformiste. Daca esti capabil sa-ti contolezi nebunia poti fi un geniu. Daca nu probabil vei ajunge la spitalul pentru bolnavi mental.E o granita fina intre genialitate si nebunie
Nebunia consta in pierderea orice in afara de ratiune? Actionand cu ratiune nu poti face un lucru nebunesc, lucru nebunesc fiind ceva facut fara ratiune.