anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Destinul fiecăruia dintre noi este scris în ADN?

7 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Pare că ai foarte multe curiozități din acest punct de vedere că pui cam multe întrebări legat de asta. Ai văzut tu vreun text scris în genele noastre? Cum am mai spus cu toții suportăm consecințele faptelor noastre.

| Seba2013 a răspuns:

Toate facultatile se transforma in instrumente. Tot ce inseamna característica a luat nastere dintr-un cod. Codul a crescut si s-a facut instrument.


De la inceput la final exista instrumentalismul. Instrumentarea sau structura spune ca exista o Discrepanta intre inceput si final. Daca nu ar exista instrumentarea nu ai mai putea ajunge la final. Ciclul motivational spune:

Necesitate/Anticipare. Dupa asta vine Prepararea. Aceasta prepararé este emotionala instrumentata in tine. Iar dupa aceea vine finalul ciclului.

Asta este o Lege Naturala sau Mecánica. Insa exista si Legi Liberale (arte liberale). Matemática este o arta liberala iar Fízica o arta mecánica

| FreddieM a răspuns:

Scris nu e, il construim noi. Cheers

| relian a răspuns:

Da, putem spune si asa, mai toate tin de ce informatie aveam, sau pe care o mostenim.
La nastere, sau la formare, primesti ceva informatii, care iti vor ghida, dupa viata.
Multi spun ca nu ar fi chair asa, dar eu cred chiar asa este.Fiecare om are un caracter, dar ce inseamna asta? Caracterul nu se invata, nu ti-l faci tu, este ala mostenit, adica informatia care ai mostenito, pe baza acelei informatii, tu vei face, vorbi, merge si asa mai departe mai toate, inclusiv decizii, emotii etc.

| doctorandus a răspuns (pentru FreddieM):

Exista interpretari ale mecanicii cuantice care sunt deterministe.

| FreddieM a răspuns (pentru doctorandus):

Destin=forță supranaturală despre care se crede ca hotaraste în mod fatal și irevocabil tot ce se întâmplă în viata omului. Straniu e ca spuneti însă ca a fost destin, doar după ce se întâmplă treaba, bună sau rea, oricare ar fi ea, niciodată prima.
Nu prea am înțeles ce legătură are mecanica cuantica cu prevestirea viitorului. Niște explicații, de preferat raționale, legate de afirmația ta ar fi foarte apreciate.
Cheers

| doctorandus a răspuns (pentru FreddieM):

Nu cu prevestirea viitorului, ci cu predeterminarea viitorului. K.R. Popper făcea diferenta intre determinism epistemic si determinism metafizic. Pe scurt: determinismul metafizic nu a fost respins nici pana azi.