Sa stii ca toate s-au intalnit si au fost cazuri de psihopati. Piromani care dadeau foc unei case pentru a intra apoi si a fi considerati eroi si medici care erau criminali ca hobby si disecau oameni.
Dilema mi se pare lipsită de conexiuni logice. Adică tu întâi aduci în discuție un univers paralel unde se presupune că vorbești de un alt fel de persoană, poate cu caracter opus iar după folosești "sau" dar te referi la două situații din același univers adică te referi la același om care poate face atât bine cât și rău însă clar e o diferență față de primul caz. Iar după ca o cireașă de pe tort ne întrebi dacă sunt psihopați ceea ce mi se pare gen "Îmi plac merele, când am fost ultima oară la magazin?".
Iar despre dilema în sine care e mai mult dilemă în sensul logic oricum nu mi se pare potrivită unei asemenea categorii. Eu aș pune-o la conversații.
Încă o "dilemă" fără absolut niciun sens.
Universul nostru este modelat de lucrurile care se întâmplă, nu de infinitele posibilități alternative.
Dacă Hitler ar fi fost admis la Academia de Arte Frumoase din Viena (de unde a fost respins de două ori), poate că 60 de milioane de vieți ar fi fost cruțate iar omenirea ar fi câștigat încă un pictor valoros. Dar lucrurile nu au stat așa.
Hitler a fost răspunzător pentru uciderea în masă a milioane de oameni nevinovați. A fost un psihopat? DA!
Care e dilema? Propui să-l disculpăm pe Hitler pentru Holocaust și Al Doilea Razboi Mondial pe motiv că într-un univers alternativ este omul care a vindecat cancerul?
JustYourHeroine întreabă:
vreausieuincalatorii întreabă:
sufletel13 întreabă: