| matrix100 a întrebat:

Din cate stiu eu apa sfintita de la biserica rezista foarte mult timp fara se "strice". Eu totusi nu cred intr-o interventie divina in acest sens. Preotul pune busuioc in aceasta apa si baga o cruce de argint in ea cand o descanta. Voi ce parere aveti... Dpdv stiintific de ce aceasta apa resista foarte mult. fata de o apa normala? Multumesc anticipat si funda binenteles pentru cel mai bun raspuns

Răspuns Câştigător
| Uxellodunon a răspuns:

Busuiocul si ionii de argint au propietati bacteriostatice, dar asta nu previne alterarea la un moment dat.
Poti sa experimentezi, sa iei diverse probe de apa si sa le trimiti la un control e igiena, costa ceva banuti, si dupa poti sa vezi rezultatul analizelor

10 răspunsuri:
| addy200 a răspuns:

Simplu, din cauza busuiocului.

| Deserth a răspuns:

De la busuioc rezista, logic. E vrajeala cu sfintenia, o mare porcarie inventata de fanatici si prostime

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Apa nu se strica. Eu am apa de la chiuveta intr-un bidon de vreo 6 ani. Nu a patit absolut nimic. Numai apa murdara se strica, apa curata, din fantana sau de la chiuveta ramane nemodificata zeci si zeci de ani

| Uxellodunon a răspuns:

Apa sfiintita se altereaza si ea in timp, aici e buba

| MagicPlanet a răspuns:

Secretul stă, însă, spun oamenii de ştiinţă, în faptul că apa respectivă intră în contact cu argint, prin scufundarea crucii, şi cu busuiocul, ambele având proprietăţi antimicrobiene, dovedite. In contact cu apa busuiocul si argintul, chiar si pentru. o fractiune de secunda purifica apa si ii confera rezistenta.

| sabin89 a răspuns (pentru Uxellodunon):

Eu cred că are dreptate Brigaela, apa de la chiuvetă rămâne nemodificată zeci de ani. Părinţii mei păstrau apă în bidoane de sticlă mulţi ani şi era încă bună.

| Uxellodunon a răspuns (pentru sabin89):

Apa de la chiuveta e tratata cu clor, un bacteriostatic eficient, si e verificata sa nu contina germeni infectiosi. Daca ti apa de la robinet intr-un bidon reduci riscul contaminarii externe, dar nu ai cum sa asiguri o sterilitate perfecta si in timp se altereaza si ea. NU e bine sa tii apa ani de zile si sa o bei, e o idee rea, chiar daca tu personal nu ai patit nimic nu inseamna ca riscul nu exista.

| curioasa210 a răspuns (pentru Uxellodunon):

La bloc este tratata poate... Cei din mediul rural beau apa de la chiuveta si nu este tratata cu nimic. Pura, din pamant happy

| Uxellodunon a răspuns (pentru curioasa210):

Nu poti sa zici ca e pura, cand se construiesti o fantana ii faci analizele, ca sa vezi daca e potabila, masori nitritii, metalele grele, alea alea.
Si apa de la chiuveta din oras tot din pamant vine.

| curioasa210 a răspuns (pentru Uxellodunon):

Eu locuiesc la tara si bunicul meu cand a construit casa nu a folosit atatea lucruri. happy Pe timpuri nu existau atatea lucruri deci apa este naturala (99, 99%).