Busuiocul si ionii de argint au propietati bacteriostatice, dar asta nu previne alterarea la un moment dat.
Poti sa experimentezi, sa iei diverse probe de apa si sa le trimiti la un control e igiena, costa ceva banuti, si dupa poti sa vezi rezultatul analizelor
De la busuioc rezista, logic. E vrajeala cu sfintenia, o mare porcarie inventata de fanatici si prostime
Apa nu se strica. Eu am apa de la chiuveta intr-un bidon de vreo 6 ani. Nu a patit absolut nimic. Numai apa murdara se strica, apa curata, din fantana sau de la chiuveta ramane nemodificata zeci si zeci de ani
Secretul stă, însă, spun oamenii de ştiinţă, în faptul că apa respectivă intră în contact cu argint, prin scufundarea crucii, şi cu busuiocul, ambele având proprietăţi antimicrobiene, dovedite. In contact cu apa busuiocul si argintul, chiar si pentru. o fractiune de secunda purifica apa si ii confera rezistenta.
Eu cred că are dreptate Brigaela, apa de la chiuvetă rămâne nemodificată zeci de ani. Părinţii mei păstrau apă în bidoane de sticlă mulţi ani şi era încă bună.
Apa de la chiuveta e tratata cu clor, un bacteriostatic eficient, si e verificata sa nu contina germeni infectiosi. Daca ti apa de la robinet intr-un bidon reduci riscul contaminarii externe, dar nu ai cum sa asiguri o sterilitate perfecta si in timp se altereaza si ea. NU e bine sa tii apa ani de zile si sa o bei, e o idee rea, chiar daca tu personal nu ai patit nimic nu inseamna ca riscul nu exista.
La bloc este tratata poate... Cei din mediul rural beau apa de la chiuveta si nu este tratata cu nimic. Pura, din pamant
Nu poti sa zici ca e pura, cand se construiesti o fantana ii faci analizele, ca sa vezi daca e potabila, masori nitritii, metalele grele, alea alea.
Si apa de la chiuveta din oras tot din pamant vine.
Eu locuiesc la tara si bunicul meu cand a construit casa nu a folosit atatea lucruri. Pe timpuri nu existau atatea lucruri deci apa este naturala (99, 99%).