În acest fel putem spune de ce există orice, și ajungem la vechea poveste, a fi sau a nu fi.
Noi oamenii ne înmulțim necontrolat!
Virușii și alți agenți patogeni mai reduc din surplus!
Nu pricep prima intrebare.
De ajutat nu ajuta la nimic, la fel cum nu ajuta nici omul.
"Viruses may have arisen from mobile genetic elements that gained the ability to move between cells. They may be descendants of previously free-living organisms that adapted a parasitic replication strategy. Perhaps viruses existed before, and led to the evolution of, cellular life."
Orice viețuitoare există doar pentru că poate să existe. Nu are nici un scop. (Ar avea scop doar dacă ar fi vorba de un tratament pentru o boală, pentru obținerea unor modificări genetice sau dacă ar fi o armă biologică)
Din cauza ca programatorii nu pot scrie cod care sa nu poata avea vulnerabilitati.
1. Nu sunt "virusi", ci virusuri, "virusii", sunt cei din domeniul informatic.
2. Nu se cunoaste momentul si cauza aparitiei lor, exista trei ipoteze in aceasta directie:
- Ipoteza regresiva zisa si a degenerarii, (Easton&Leppard)
- Ipoteza evadarii, zisa si a originii celulare, (J. Mahy)
- Ipoteza co-evolutiei, (Mahy-Regenmortel)
Am pus in paranteze savantii care au elaborat aceste ipoteze, cauti pe net daca exista ceva in acest sens. Sa scriu aici, nu mi-ar ajunge doua ore.
3. Virusurile NU sunt "vietuitoare", sunt...ceva...la granita dintre viu si neviu, dar asta nu inseamna ca nu au un "scop".
Asa cum materia barionica are ca tel transformarea in elementul fier, (Fe), cea mai stabila forma nucleara a materiei, elementele vii, au ca scop inmultirea, (altfel, nu ar mai exista viata) {asta e tare, din putul gandirii unora care au raspuns la aceasta intrebare lasand viata fara scop}...
Nefiind vii, virusurile nu se poate spune ca se "inmultesc", scopul lor este replicarea, pe care o fac cu destul succes, inserandu-se in celulele vii ale unei gazde.
Doctor Scott Podolsky, in lucrarea "The Role of the Virus in Origin-of-Life" le atribuie chiar un rol filogenetic.
Fiind "decat" prof la Harvard, il cred pe cuvant.
Nimic din ceea ce exista pe pamant nu exista cu un scop, nu a inventat nimeni niste lanturi trofice dupa care a inceput sa caute animale care sa sa potriveasca in acele puzzleuri.
Virusurile, la fel ca si alte chestii de pe pamant care sunt purtatoare de material genetic, exista pentru a se reproduce si a evolua incat sa se adapteze mai bine la mediu. Restul activitatior sunt doar pentru a sustine procesele alea.
Virusii si bacteriile au existat pe pamant de milioane de ani, continuand sa se multiplice si sa se combine, ajung sa se creeze noi virusi si asa ajungem si noi sa ne infectam cu alti virusi noi, de tulpini diferite.
Virusurile is "virusuri " adica nu-s de fapt, e ceva inca neclar, sa nu zic doara teorie.
Atita timp cit nu poti vedea ceva, e teorie.Deci teoretic nu ajuta la nimic asta pentru ca nu ia vazut nimeni.
Cind nu poti vedea ceva, nu pti sa il studiezi, nu stii ce face, cum face, daca face ceva.
De exemplu putem vedea o bacterie.Bacteriile pot fi si folositoare si de astea patogene,dar multe din ele is folositoare,traiesc in simbioze cu alte organisme.
Unele din ele au preferat sa someze au zis lasa ca luam de la altii dea moca, asa ca au devenit patogene, ataca alte organisme.
Deci asa cum avem si animale carnivore, animale erbivore, asa avem si bacterii, ciuperci atit patogene cit si de astea bune.
Stim astea despre bacterii si ciuperci pentru ca le putem vedea.La virusuri na spus nimen i ca ar exista virusuri bune,tocmai pentru ca nu le putem studia,nu le putem vedea.
Deci virusuriloe deocamdata is doara pe post de sperietoare,is cei care sperie omu sa stea in banca lui,ori unia ce vor sa faca bani si nu stiu ce sa mai scoata,asa aparu si aceste virusuri aduc bani unora,deci is folositori alora care fac bani de pe urma lor.
Majoritatea oamenilor cred in exisatenta virusurilor,pentru ca asa li s-a spus,asa le-au spus medicii,asa li se arata in presa,tv etc,ceva gen cum e la religiosi,multi cred ca exista Dzeu,chiar de nu l-a vazut nimeni,asa e si cu aceste virusuri.
Fac bine,fac rau? Deocamdata fac doara rau asta pentru ca li sau pus in circa toate afectiunile la care oamenii nu au gasit cauza,deci cineva trebuie sa le provoace,asa ca cine? Pai un organism f mic,ce nu il putm vedea,bla bla,asta a fost atunci cand sau inventat.
Acum chiar daca avem microscoape performante,deja lumea s-a invatat,lumea este indoctrinata,asa cum is religiosii,deci indiferent cine le spune altceva,nu le pasa,ei continua sa creada ca exista,chiar de nu-i vedem,asta pentru ca exiusta boli,afectiuni si nu sa gasit o cauza, deci cineva trebuie sa fie de vina Dzeu sau virusurile unu din asatia is de vina, ambii nu se vad, dar au adepti.
NU zic ca nu exista o cauza pentru acel; e afectiuni ce inca nu li se cunoaste cauza, dar nici asa, sa o bagi gen religie
Sunt o formă primitivă de viață. Scopul lor este ca și al tău, supraviețuirea.
Ca sa omoare animalele care nu au pradatori naturali care sa le limiteze numarul
este solutia naturii de a pastra echilibrul ecologic, cand anumite animale nu au cum sa fie omorate si doar omoara, si se inmultesc, cum ar fi lei, rechini, samd
insa in momentul asta oamenii omoara cel mai rau, nu alti pradatori
Stim ca multe bacterii sunt absolut necesare organismului uman, locuiesc in corpul nostru si nu ofera, de pilda, vitamina K, in cazul florei intestinale. Stim ca administrarea de antibiotice perturba comunitate de bacterii si trebuie sa-I asiguram refacerea. Alte bacterii sunt factori esentiali pentru industria alimentara: fermentatia laptelui sau fermentatia alcoolica. Si nu uitam bacteriile care contribuie la descompunerea reesturilor organice, in sol sau in ape.
In ciuda renumelui lor de agenti patogeni foarte periculosi, virusurile reprezinta in natura factori de control pentru populatii din foarte multe specii.
Viespea Cotesia congregata , din familia Braconidae, este o specie care paraziteaza omizil de Manduca sexta , daunator al plantelor de tutun. Viespea isi depune ouale in corpul omizii si larvele care vor iesi din oua se vor hrani cu tesuturile. In aceasta relatie parazit-gazda mai apare un factor: un bracovirus! Acesta este injectat, din corpul viespii, odata cu ouale, in hemolimfa omizii. Virusul va reduce raspunsul imun al omizii ceea ce va avntaja viespea: larvele iesite din oua vor avea un mediu favorabil de dezvoltare, pana la transformarea in insecte adulte.
Baculovirusurile (contin AND) infecteaza multe specii de fluturi. Omizile de Trichoplusia sunt daunatoare culturilor de varza din zonele subtropicale iar un baculovirus poate functiona ca factor de control.
Dar si virusurile pot fi controlate de unele specii parazite: atat de cunoscuta Giardia reduce patogenitatea rotavirurusurilor; unele nematode parazite reduc efectele pulmonare ale virusurilor gripale. In schimb, alti paraziti pot favoriza virusurile.
Dar virusurile nu sunt paraziti? Termenul parazit se foloseste pentru a desemna organisme eucariote care depind de existenta unei gazde (sau mai multe) pentru a-si desfasura ciclul biologic. Pot trai in afara gazdei ( cu cateva exceptii). Virusurile sunt paraziti obligatorii depinzand de celula gazda in totalitate pentru a-si desfasura procesele vitale. In afara celulei gazda supravietuiesc foarte putin sau deloc.
Exista o categorie de virusuri, bacteriofagii, caracteristica bacteriilor. Acestea se aseaza pe suprafata unei bacterii si printr-un tub (ca o seringa) de proteine contractile injecteaza AND sau ARN viral in celula care se va atasa materialului genetic bacterian comandand sinteza de molecule virale.
Acesti bacteriofagi, contribuie, impreuna cu organismele marunte care se hranesc cu bacterii la controlul populatiilor bacteriene din mediile naturale. In oceane, virusurile controleaza populatiile de diatomee, dinoflagelate si cianobacterii si totodata cele ale bacteriilor care se hranesc pe seama algelor. Astfel, virusurile sunt implicate in reglarea productiei primare, a descompunerii si a circuitului nutrientilor. Desi percepute in general ca fiind agenti patogeni, unele virusuri din corpul uman dar si dinn corpul altor speecii de vertebrate si nevertebrate s-au dovedit a avea rol protector: in mucoase se dezvolta comunitati de bacterii iar bacteriofagi specifice limiteaza inmultirea acestor bacterii – se vorbeste. chiar de un fel de imunitate asigurata de aceste virusuri (!) si o relatie de simbioza, virusurile reducand numarul de bacterii iar gazda "oferind" virusurilor proteinele de care au nevoie pentru a-si construi capsula protectoare (5, 6).
Lumea in care traim este plina de virusuri: mamiferele au vreo 320.000 virusuri cunoscute dar se apreciaza ca numarul lor ar depasi 3, 5 milioane. In toata lumea vie ar putea fi peste 100 milioane, un numar inca subapreciat (!). Asa ca, in afara de cunoasterea lor ca agenti patogeni este necesara si cunoasterea lor ca elemente componente ale naturii de pe Terra.
Scopuri au doar fiintele constiente. Replicarea este un efect, nu un "scop". Virusii, bacteriile, plantele nu sunt fiinte constiente.
Virusii exista pentru ca legile fizicii si chimiei le permit asta.