Ba chiar ăştia cărora nu le este frică să trăiască sunt ăştia care sunt conştienţi de faptul că într-o zi vor muri.
Dacă ai putea privi şi din alte perspective, ţi-ai dai seama. Poate tu visezi la o viaţă liniştită, fără evenimente, dar alţii ar simţi că nu sunt în viaţă dacă ar trăi aşa.
Eu cred ca daca dai atentie la tot ce te inconjoara, pe motiv ca ti-ar face rau, o iei razna. eu cred ca daca te feresti de tot ce ti-ar face rau, mai rau de imbolnavesti.
comprendes amigo?
Unii(eu spre exemplu) stiu ca viata e mai mult legata de asa zisul "destin" sau "intamplare" sau "momentul nepotrivit";
indiferent cum vrei sa-i spui, viata ta poate lua sfarsit oricand, sau poate nu lua sfarsit decat abia dupa cativa zeci de ani.
de ce mi-am facut o astfel de impresie?
ex- s-a dat la stiri iarna asta cazul unei femei, careia, i-a cazut o bucata de gheata in cap si a murit.(iti imaginezi ce moment calculat a fost ala de i-a cazut fix ei, fix atunci cand trecea pe acolo)
Nu e vorba de a te crede nemuritor.
E vorba de a nu te abţine de la anumite lucruri, doar ca să ajungi la bătrâneţe cu bine.
Eu, una, aş prefera să fumez / beau, să nu mă abţin de la nimic, din cauza că nu-i etic şi de bun simţ sau că vreau să trăiesc 80 de ani.
Despre asta vorbeam. Multi gandesc ca tine. Sau si tu gandesti ca majoritatea. Exact asa cum am specificat in intrebare.
Fumatorii se cred nemuritori de ex. Daca un fumator ar sti 100% ca maine il va lovi cancerul poate se va lasa. Dar pana atunci toti joaca la loterie, cad unul cate unul rapusi de cancer. Se cred nemuritori.
Pana atunci majoritatea mor datorita propriilor actiuni. fumat sofat etc.
Nu e vorba de gandire(cel putin in cazul meu) e vorba de realizare. daca tu preferi sa stai 15 minute pana treci strada, sa conduci cu 40 la ora, sa nu mananci un hamburger, sa dai o clanta la o fetita de 19 ani sau sa tragi o tigara...e numai treaba ta.
Lumea moare din multe motive iar așa cum un copil moare de cancer și nu a făcut exces de nimic așa un bătrân moare la 90 de ani fără să fi fost vreodată internat în spital și a fumat de la 15 ani un pachet de țigări pe zi.
Dacă toată lumea gândește la fel nu am avea diversitate. Tu consideri că ai o gândire sănătoasă și că cei care nu-ți împărtășesc opiniile sunt proşti dar totuși omiți un lucru : e viața lor și fac ce vor cu ea iar tu nu ai dreptul să-i judeci atâta timp cât la rândul lor nu se bagă în viața ta.
Eu cred ca au unele comportamente tocmai pentru ca nu sunt nemuritori.ce rost are sa fim toti "sfinti" cuminti ..tot acolo ajungem... daca unui om ii place sa fumeze, sa o faca.asta e una dintre placerile vietii lui. daca unui alt om ii place adrenalina..sa mearga sa sara cu parasuta, sa conduca cu viteza (fara a pune viata altor persoane in pericol). Astea sunt pentru unii micile placeri ale vietii. Daca ai sta sa te gandesti tot timpul ca nu-i bine ce fac, asta nu trebuie sa fac, aia nu..cred ca ar insemna o moarte lenta. De ce sa nu faci anumite chestii daca tot intr.o groapa ajungem? Crezi ca daca nu fumezi traiesti mai mult?
Nu i-am considerat prosti niciodata. Exista oameni foarte inteligenti care gonesc cu 200 km /h. Doctori care fumeaza, sau parinti care pleaca in Afganistan.
Dupa cum am spus, e vorba de inconstienta, nu de prostie.
Ce poate fi mai clar decat ca fumatul dauneaza GRAV sanatatii?
Ce poate fi mai clar ca principala cauza a accidentelor in trafic e viteza exscesiva?
Ce poate fi mai clar SIDA se ia prin sex neprotejat?
Daca eu stau la 100 de m, si te las sa arunci cu pietre in mine. Cu cat arunci de mai multe ori, cu atat sansele sunt mai mari sa ma nimeresti.
Bineinteles ca si in viata este la fel, cu cat risti mai mult cu atat sansele sunt mai mari sa o patesti.
Mie mi-e CLAR de ce avem cei mai multi bolnavi de TBC din Europa. e evident
Cel putin stiu ca nu o sa mor de cancer de plaman. Si ma stiu ca nu o sa mor din vina propriilor mele actiuni.
De ce avem cei mai mulți bolnavi de TBC prietene? Nici intr-un caz de la fumat; mai documentează-te!
Cele mai multe accidente sunt din neatenție, drumuri proaste, carnete cumpărate cu bani și întreținerea proastă a mașinilor.
Există milioane de cazuri de infectări de SIDA în spitale iar tu vorbești doar de sex neprotejat?
Ești prea subiectiv și nu știu ce te îndreptățește să judeci!
Hai sa iti dau un exemplu. tataia are un singur plaman si fumeaza de pe la 16 ani si nu are nimic isi duce batranetele linistit fumand incontinuare, mamaia nu a fumat, a fost perfect sanatoasa nu a stat in spital nimic si totusi a facut cancer si intr-un an s-a dus. Deci? Nu mai bine sa ii dai inimi ce cere?
Nu am zis ca de la fumat Am spus eu asta?
Dupa cum am dat explicatia cu pietrele, eu cred ca ai inteles ideea.
Nu judec pe nimeni, sunt semne ale exclamarii, ale mirarii. Ma mir.
90% din cazurile de cancer la plaman sunt cauzate de fumat.(asta sigur stii).
Imi place cum gasesti explicatii si scuze la toate .
Sa stii ca nu am nimic impotriva celor care nu isi pretuiesc viata. E treaba lor pana la urma. Mi-e mila sincer de ei.
SIDA s-a transmis in majoritate pe cale sexuala, mai ales sexul anal. (si asta cred ca stii).
Si in fine De ce sa risti? Huidu a omorat atatia oameni, si tot a gasit scuze..desi stie 100\% ca e vina lui.
Ca sa nu mai zic de consumarea alcoolului inainte de a conduce, teribilismul drogatilor, si lista e lunga. Ma mai uit si pe la stirile de la ora 5, si pe langa incidente, aflu si cauzele.
In fine nu mai spun nimic.
Cum crezi . cum stii, cat stii. E viata ta. Faci ce doresti
Hai să-ți mai spun ceva care poate că reușește să te facă să înțelegi de ce îți răspund în acest fel la întrebări de acest gen.
Eu locuiesc în Spania și aici, în ultima vreme, din exces de zel se duc niște campanii de conștientizare în domeniul securității rutiere cu un scop bine definit. Oficial e grija statului și protecția cetățenilor, neoficial e ridicarea cuantumului amenzilor pentru a aduna cât mai mulți bani la buget.
Timp de o săptămână se desfășoară un program al celor de la trafic pe fondul vitezei; radare la greu pe șosele, amenzi etc. La radio național statistici că viteza e pe primul loc în topul cauzelor accidentelor. După două luni alt program privid consumul de alcool la volan; la radio național se anunță că potrivit statisticilor pe primul loc în topul accidentelor se află consumul de alcool, etc. După câteva luni cresc amenzile.
Nu au descoperit inca ca nu trebuie sa se joace cu chestii care e de ajuns sa se intimple o singura data
Foarte bine punctat. Asta e o explicatie care m-ar face sa inteleg de ce unii oameni risca.
De fapt ăia care nu beau, nu fumează, încearcă să mănânce doar sănătos, absolut tot ceea ce fac vor să fie în deplină siguranţă...etc, sunt ăia de zici că ştu că-s nemuritori, dar pentru asta trebuie să se păstreze.
Din clipa în care te-ai născut, trebui să fii conştient că o să mori. Că va fi la 20, 50, 70 de ani, asta nu ştie nimeni. Şi nimeni nu-ţi garantează că dacă trăieşti o viaţă mai sănătoasă, vei trăi mai mult şi vei muri automat de moarte naturală.
Şi la urma urmei, cei care nu ţin aşa mult la sănătatea lor, probabil ştiu că după ce eşti bătrân, nu prea mai ai ce să faci cu 10 ani în plus.
Cel puţin eu n-aş vrea să trăiesc încă 10 ani, 10 ani în care să mă piş pe mine, să stau doar cu pastile şi să-mi aştept moartea.
Traind sanatos, sunt foarte slabe sansele sa mori inainte de 60. Uita-te la italieni- duc suta, tocmai pentru comportamentul lor alimentar foarte sanatos.
Şi de ce aş vrea să trăiesc 100 de ani? Oricum de la 50 în sus, nu prea mai eşti în stare fizic să faci ce-ai făcut până atunci. Iar sedentarismul nu-mi surâde deloc.