| Necuvântător a întrebat:

Discernământul definit de către psihiatru este discernământul psihiatrului?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tipule esti total! In optica ta psihiatrul isi analizeaza propriul discernamant si nu discernamantul persoanei expertizate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Psihiatrul evaluează discernământul pacientului, trage concluzii și prescrie tratament sau nu, după caz.

| Necuvântător explică (pentru Ioandelasal):

Nu despre evaluarea discernământului este întrebarea. Tu interpretezi în mod eronat toate întrebările pe care le pun. Ai și obiceiul de a te contrazice în propriile afirmații, începi prin a spune ceva iar apoi dai un citat care se referă la cu totul altceva. Nu are rost să mai stau la discuții cu tine, așa că îți dau ignore.

| Necuvântător explică (pentru anonim_4396):

"prin discernamant se intelege componenta capacitatii psihice, care se refera la o fapta anume si din care decurge posibilitatea persoanei respective de a aprecia continutul si consecintele acestei fapte"
Această definiție pare să fie făcută de legiști psihiatrii, întrucât combină termeni din sfera juridică cu termeni din sfera medicală.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

E definit de diploma pe care detine, ca nu se face psihiatru de capul lui.

| johnnny123 a răspuns:

De când îți tot citesc întrebările astea, am înțeles un lucru: că o instanță de judecată a decis că ești numai bun de internat, iar tu nu ești de acord cu asta.

Practic tu consideri că nimeni în afară de tine nu este în măsură să-ți evalueze discernământul și nu are dreptul să-ți impună ceva.

Indiferent câte argumente legale ți se aduc de către oameni care au pregătire în domeniul juridic (e.g. Ioandelasal), tu o ții pe a ta cu interpretările tale neavizate și subiective.

Am noutăți pentru tine: atâta timp cât trăiești într-o societate în care acțiunile tale îi pot afecta pe ceilalți, trebuie să te supui unui set de reguli. Iar modul în care se aplică aceste reguli este decis de diferite instituții (juridice, medicale, etc) care au pregătirea profesională și cadrul legal pentru a lua aceste decizii.

Nu tu decizi dacă acțiunile tale constituie sau nu motiv de internare sau privare de libertate, ci persoanele calificate și mandatate să facă asta.