| Mădă0611 a întrebat:

"Do not cry because they are past!
Smile, because they once were!"

De acord? De ce?

9 răspunsuri:
| AllForOne a răspuns:

Da, sunt de acord pentru ca am invatat cate ceva de la fiecare persoana pe care am cunoscut o, fie ca am mai păstrat legătura sau nu, ne am certat sau am rămas prieteni. Sa nu iti para rau niciodata de cineva sau ceva din viața ta pentru ca ai de invatat din orice lucru, fie el bun sau rau. Eu cred ca nimic nu e întâmplator, ci apare in viața ta cu un rost.
Uite, iti dau un exemplu care nu se refera la o persoana, ci la un ideal, un scop. Sa nu plângi pentru ca nu ai reușit sa intri din prima la facultatea la care ti ai dorit, ci trebuie sa perseverezi si sa devii din ce in ce mai bun. Orice șut in fund e un pas inainte!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Pentru ca momentele cele mai frumoase din trecut iti amintesc cat de mare e pierderea.

| Clorox a răspuns:

Trecutul este trecut, lasa-l asa. Prezentul si viitorul conteaza, daca ai avut un trecut naspa, trebuie sa te bucuri si de el, in felul lui!

| Mădă0611 explică (pentru AllForOne):

Eu ma gandeam la ceva viu, niste catelusi care mi-au murit. De ce sa zambesc ca au trait, au fost fericiti pana s-au imbolnavit, daca ei n-au ramas cu nimic? Nu cred ca dincolo de moarte mai e ceva pentru constiinta celui mort. Si cat timp traiesti, oricat de bine ai duce-o, ceva doare, deci suferi. Daca ne gandim doar la propria persoana, da, sa fim fericiti ca l-am intalnit pe x si am invatat ceva, o lectie noua, un sentiment nou, dar daca ne gandim la cei care "once were", nu mai e asa frumos.
"Ce bine ca au existat catelusii, m-au facut fericita, au murit, dar hehehe, eu am fost fericita", cam asa imi suna citatul asta.

| ALGator a răspuns:

O simpla naivitate cu valoare redusa de intrebuintare. E ca si cum ai avea o singura unealta, un ciocan, cu care vrei sa efectuezi toate operatiile posibile. Merge perfect in cazul ca ai de batut un cui. In rest...

| AllForOne a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu trebuie sa interpretezi citatul asta mot-a-mot pentru ca nu asta e subînțelesul lui, sa l iei exact asa cum se traduce. Sunt o gramada de citate utilizate metaforic si unele chiar nu au sens daca le iei asa cum sunt ele scrise.
Iti spun ce inteleg eu din citatul asta si cum l am interpretat. Făcând referire la cazul tau, cățelușii care ti au murit. Daca ma gândesc la legătura acestui citat cu situația de fata, voi avea in vedere faptul ca este unul motivațional si te încurajează sa iti aduci aminte cu bucurie de ei si de momentele frumoase pe care ti le au oferit. Asta nu înseamnă ca nu trebuie sa plângi dupa ei pentru ca nu mai sunt in viața ta, ci trebuie sa ii păstrezi in suflet ca o amintire frumoasa si ca ceva ce ti a adus momente drăguțe in viața.
Tocmai ca acest citat încearcă sa faca oamenii mai optimiști pentru a trece peste momente grele. Stiu ca e nedrept cand cineva sau ceva drag pleacă de lângă noi, dar nu putem sa ne încărcam cu energie negativă la nesfârșit pentru ca ne am face rau. Nimic nu este etern si o sa vezi ca in viața o sa dai peste o gramada de lucruri nedrepte. De aceea, trebuie sa mergi mai departe zâmbitoare si sa nu renunți la dragostea pentru animale. Nu am știut ca la asta te refereai, de aceea ti am dat niste exemple care nu aveau legătura cu ceea ce ti s-a intamplat.
Si eu am pierdut animale dragi, si am suferit mult, dar acum peste ani, am in amintire multe momente frumoase pe care nu le as șterge, cu toate ca daca as putea sa dau timpul inapoi si sa împiedic moartea lor, nu as ezita sa o fac.

| RAY a răspuns:

Neam americanizat de tot, nu-i de ajuns ca suntem sclavi lor acum comunicam si in engleza, scrie in romana ca nu suntem in usa, in fine referitor la citat din trecut e ok daca inveti ceva parerea mea, nu sunt de acord cu acel citat pentru ca nu are sens

| Mădă0611 explică (pentru RAY):

Intrebarea e pentru cine stie ingliş, dăcât.

Răspuns utilizator avertizat