| Hokostbaby a întrebat:

Dragi internauti, imi puteti sugera cateva scrieri fundamentale ale filosofiei inainte de a aborda opera lu Nietzche sau Freud.
hint:Imi place mult intreaba opera a lui Camus dar imi e dificil sa bag de seama toate detaliile.

Răspuns Câştigător
| Kaℓi a răspuns:

Poti citi Erich Fromm si Bertrand Russell, ca prolog pentru aia mai grei.

5 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Depinde ce intelegi prin "fundamentale" si cat de departe in timp vrei sa mergi.
De exemplu, despre Platon se spune ca a exercitat mai multa influenta asupra dezvoltarii filosofiei occidentale decat oricare alt scriitor, posibil cu exceptia lui Aristotel.
Mai aproape de timpul nostru, il avem pe Rene Descartes, deseori numit parintele filosofiei moderne. Este considerat asa pentru critica pe care a facut-o conceptiilor filosofice anterioare si pentru ca a sustinut ideea unui scepticism metodic ca prim pas in aflarea adevarului.

| Hokostbaby explică (pentru Kaℓi):

Imi poti sugetra cu ce opera a lui Bertrand Russell sa incep?

| Kaℓi a răspuns (pentru Hokostbaby):

Cred ca "Problematica filosofiei" ar fi un preludiu bun :)
Eu am mai citit "In cautarea fericirii" si cateva texte ale lui intr-o culegere mai ampla despre misticism si religie, erau mai multi autori dar cu el am rezonat cel mai bine. A fost un tip cu umor, eu asa l-am perceput.
De fapt el a produs unul dintre citatele mele preferate "Filosofia este o tara a nimanui" :)
Uita-te putin pe aici, ca test http://www.brainyquote.com/quotes/authors/b/bertrand_russell.html

| Hokostbaby explică (pentru Kaℓi):

Ador cand da argumente impotriva religiei!
Multumesc mult pentru raspunsul tau.

| Kaℓi a răspuns (pentru Hokostbaby):

Cu placere! multumesc si eu pentru apreciere.

Întrebări similare