Dumnezeu, daca te referi la cel la care se inchina crestinii, evreii si musulmanii, e doar o inventie, daca te referi la acel ceva care a creat lumea, e o forta, banuiesc, fara a interveni in vietile oamenilor.
Dumnezeu e creatorul acestei lumi, este creatorul meu, al tau... trage tu concluzia daca e "o forta " sau daca e "nimic"
Ambele...o forta prin cei care vor sa ii faca pe plac si nimic pentru ceilalti
Nu stie nimeni. ce sa crezi se zice ca ne tragem din maimuta, ca maimuta a evoluat si asa am ajuns sa fim noi dar ma intreb de ce nu mai evolueaza azi vreo maimuta
-Poate exista dar de ce nu face nimic in privinta noastra sau poate face dar nu stim noi si totusi nu vom sti niciodata.
Dumnezeu reprezinta perfectiunea universului, adica toate legile fizice si toata chimia care sunt perfecte.Ecosisteme,perfectiunea cu care sunt create organele animalelor,totul are un rol bine stabilit hormonii,celulele plantele,tot, etc. Dumnezeu nu reprezinta un om batran cu barba, ci insusi natura, perfectiunea ei.
Totodata din propria experienta vreau sa iti spun ca exista bioenergie.Pe scurt sa iti spun, daca detii niste cunostinte, gandire pozitiva, universul te poate vindeca, deoarece si tu esti o parte din univers.Suna un pic ciudat, dar nu mai ciudat ca oasele care fac minuni, care sunt aratate zilnic la tv
Multa lume zice ca ne tragem din maimute ceea ce e fals...omul si maimuta au avut un stramos comun
Adica dumnezeu e un fel de zeu caruia tu trebuie sa ii faci pe plac ca sa te ajute? Atunci nu inteleg de ce oamenii care cred lui si cheltuie averi in biserici au parte de catastrofe... explica-mi
Hm... eu unu nu vad totul atat de perfect ca tine... adica : Legile fizici nu sunt perfecte, sunt doar niste legi date pentru o mai buna randuiala a lumii, stii daca erau perfecte ne ofereau mai multe beneficii, chimia nu e perfecta, ea naste dezastre catastrofale, si nu totul are un rol bine stabilit, eu nu vad rolul violatorilor, hotilor sau al sobolanilor deci, din asta rezulta ca si insusi "DUMNEZEU " e imperfect?
Nu exista oase care fac minuni, e doar puterea de sugestie prin niste povesti foarte bine spuse, si eu pot sa spun ca mi-au crescut aripi de grifon si am zburat, dar nu m-ar crede nimeni pentru ca ar fi irelevant, iar bio-energia de pare spui tu... partea cu ganditul pozitiv si "vindecarea miraculoasa " garantez ca probabil e doar o experienta de auto-sugestie, e normal ca om sa faci parte din univers, pentru ca esti format din materie, dar aici nu vad legatura acestei forte deci rezulta ca este nimic? atunci te contrazici singur prin ce ai spus mai sus...
Nu chiar toate au o explicatie, adica nici macar Bigbang-ul nu are o explicatie total logica e ceva similar cu dumnezeu, ilogic pentru irationali, si stii chiar si in secolul 21 se mai practica spiritisme si alte chestii din astea menite sa "te faca sa te regasesti ", si vorbind serios...te regasesti doar cu portofelul mai gol. Oul sau gaina inca nu se stie, pentru ca teoria cum ca prima data a fost T-rex s-a dovedit eronata pentru ca punea in contradictie teoria erei glaciare care a fost 100% deci...
Vreau sa spun ca dumnezeu e creat de cei ce cred in el, fara credinciosi dumnezeu ar disparea
Si atunci... ar aparea intrebarea, daca acest dumnezeu, aceasta forta in ochii celor ce cred in el, acest zeu, ar disparea ce s-ar intampla cu omenirea, ar suferii vreo schimbare?
In mare parte ar ramane la fel, doar mentalitatea s-ar schimba
Natura nu are nevoie de dumnezeu,creator,forta alte basme,natura insati e nimic,energia e nimic,materia daca o descompunem e nimic,totul e nimic, creierul ne da senzatia de materie in realitate ttotul e nimic, totul e mici particilue sub atomice care sunt infime de mici, o sa spui da complecxitatea, complexitatea insati e un sistem de nimic adunat la un loc, pentru mine totul e nimic si nimic e totul
El nu trebuie sa existe ca sa fie o forta. E suficient sa creada multi oameni in el. Iar oamenii chiar pot fi o forta.