NU! Este gresit sa crezi ca ce intra intr-o gaura neagra supravietuieste! De ce? Pentru ca in interiorul unei gauri negre, campul gravitational este atat de puternic, incat nimic nu poate scapa, nici macar lumina. Se presupune ca galaxia noastra, Calea Lactee s-a format in jurul unei gauri negre, cred ca s-a demonstrat stiintific, nu sunt sigura de acest lucru deci va trebui sa ma interesez, dar in nici un caz nu traim intr-una. Daca esti interesata arunca o privire la acest video https://www.youtube.com/watch?v=3pAnRKD4raY, si o sa te lamuresti. Pe de alta parte, nu iti pot spune unde traim :)) Universul este prea mare, prea vast, iar noi inca nu am reusit sa exploram decat cateva sisteme solare din apropiere sau galaxii, spre exemplu Andromeda. Multa bafta!
Eu unul nu cred. Dintr-o gaura neagra nu te mai poti intoarce. Deci ai pleca de undeva si ai ajunge nicaieri.
De ce ar mai fi Universul infinit daca nu pentru noi, sa ii descoperim tainele.
Eu cred ca omenirea are un destin mult mai mare de atat.
Nu cred ca traim intr-o gaura neagra. Traim langa una, dar nu in una.
Daca pana si lumina o absoarbe, iti dai seama cat de inghesuit este acolo .
Sensul propozitiei citate este unul literar, nu unul ce are sens literal!
Daca o luam in sens literal, cum zicea un coleg, deja am fi trecut in alta lume. O gaura neagra este, astronomic vorbind, un aspirator de orice corp ceresc, concentrand totul intr-un punct cu masa infinita si volum zero.(cu aproximatie). Gaura neagra nu este uriasa prin volum, doar prin puterea infinita de absorbtie!
In sistemul nostru solar exista asa ceva: functioneaza ca o chiuveta: se scurg sisteme planetare in aceasta gaura, noi suntem la periferia Caii Lactee.
Vor mai trece ceva milenii.
In fine!
Revenind cu picioarele pe pamant, o fata nu e interesata de galaxii, pe ea o intereseaza doar procreerea si conditii bune pe pamant! Corect!
Deci si pe pamant functioneaza, la scara planetara o Gaura Neagra, asemanatoare! Toate statisticile, aprecierile duc spre o recreare a lumii in care traim. Va fi cu spasme insuportabile pentru unii.Suntem, noi romanii, insa mai la margine, galactic vorbind.Dar spectacolul este in toi!
anonim_4396 întreabă: