| petrisor23 a întrebat:

E adevarat ca cei care cred in evolutionismul darwinist sunt rasişti? Evolutionismul darwinist implica o evolutie a tuturor speciilor valabil si in cazul oamenilor, considerandu-se ca rasele umane sunt parte a procesului evolutiv dinspre stramosii comuni pe care ii avem cu maimutele actuale spre... Einstein si Mozart, etc.

Spre deosebire de evolutionisti, crestinismul afirma ca TOTI oamenii sunt egali pentru ca toti oamenii se trag dintr-o singura pereche : Adam si Eva.

Care sa fie adevarul?

72 răspunsuri:
| petrisor23 explică (pentru Inferno):

"Eu personal nu am auzit nici un om de stiinta care sa spuna ca organismul X este mai evoluat decat organismul Y."

laughing Nu cred ca ai auzit prea multi oameni de stiinta la viata ta.

"de ce crezi ca omul este mai evoluat decat o amiba?"

N-ai prea multe in comun cu stiinta. Ramai la poezie si beletristica.

| Inferno a răspuns (pentru petrisor23):

De ce evoti intrebarile mele? Nu esti capabil sa porti o discutie? Ce relevanta are cati oameni de stiinta am "auzit" eu? Cum ai tras concluzia ca nu am "multe in comun" cu stiinta?
Eu ti-am spus de ce ideea de "mai evoluat" este lipsita de sens.
Acum este randul tau sa-mi spui de ce crezi ca omul este mai evoluat decat o amiba? Ce crezi ca il face mai evoluat?

Explica-mi cum "gandesti", chiar sunt curios. Raspunde la ce te intreb.

| petrisor23 explică (pentru suntserios):

Tu crezi ca elefantii si rinocerii au aparut din intamplare prin lovirea unor atomi unii de altii. Fireste tu ai vazut procesul prin care o celula prin "evolutie" treptat ajunge elefant si rinocer happy. A, stai n-a vazut nimeni asa ceva, a povestit unul intr-o carte dar povestea aceea a devenit stiinta. Mda.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru petrisor23):

Pfiu, noroc că partea in care s au suit toți într-o bărcuța a fost văzută și nu citita într-o carte. Mă speriasem.

happy Credinta crestina nu necesita evidente stiintifice ci numai marturii (altfel era numita stiinta) pe cand evolutionismul se pretinde stiinta si trebuie sa prezinte dovezi stiintifice. Observi diferenta?winking

suntserios

Ok, hai că am văzut de accord. Religia e doar o poveste din folclor. Vezi că știi.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Nu toți evoluționiștii sunt rasiști, dar teoria lui Darwin a făcut posibilă existența rasismului științific. Vezi eseul lui Arthur Gobineau.

Ai uitat sa prezinti evidentele stiintifice ale religiei evolutioniste? Toti ateii cu care vorbesc uita, dar ii iertam pentru simplul fapt ca nu exista.

Religia crestina nu e o poveste din folclor caci Iisus Hristos a fost un personaj istoric si multi martori au asistat la activitatea lui si au marturisit despre el. Exista in jurul a 25.000 de manuscrise, papiruse in muzeele lumii. Despre evolutie nici un martor, nici un manuscris, numai povestioare despre cum s-ar fi intamplat.

suntserios

Frumos. Vreau sa vorbesc cu ăla care a văzut bărcuța cu rinoceri. Sau o poză ceva. Sper sa fie că în meme uri, girafele să aibă gatul afara.

| Theo94 a răspuns:

Rasismul este interzis in institutiile din Occident si nu numai, toti sau aproape toti oamenii de stiinta din occident cred in teoria evolutiei. Daca teoria evolutiei era considerata rasista nu era acceptata in scoli universitati, era revolte, etc.

Cred ca majoritatea liberalilor(din vest in special in USA) si SJW cred sau ar accepta teoria evolutiei ca cea mai aproape de realitate fata de celelalte.
SJW ar fi ultimii care sa fie rasisti.

Adam si Eva au avut doar baieti, cum sau inmultit, prin incest?

Hahaha! Tu esti "userul anului" si "campionul zilei"? Ce gluma buna.

| petrisor23 explică (pentru Theo94):

Cine spala veceurile in "Occident" si SUA? Cine aduna capsuni? Liberalii? laughing Ipocrizia nu are margini in Occident.

Cati ani au trait Adam si Eva comparativ cu zilele noastre? Cum era genetica lor comparativ cu a noastra daca au trait de 10 ori mai mult? Cand a fost interzis incestul si de ce? Exista google stiai? Astea-s intrebari de scoala primara.

suntserios

Lasă bre asta, eu vreau sa vb cu cineva care a văzut bărcuța cu rinoceri. Sau măcar sa mai încerce cineva azi sa adune toate animalele pe bărcuța. De ce nu încearcă nimeni? Că e și mai ușor de transportat. Uite ar putea să plece din port din Constanta că tot e Romania tara mega religioasă.

| Theo94 a răspuns (pentru petrisor23):

Ce capsuni aduna si ce W.C. spala liberalii din USA? Argumenteaza.

"Ipocrizia nu are margini in Occident"
Esti pro rus, plus ca nu ai adus nici un argument la ce am spus.

"Cati ani au trait Adam si Eva comparativ cu zilele noastre? Cum era genetica lor comparativ cu a noastra daca au trait de 10 ori mai mult? Cand a fost interzis incestul si de ce? Exista google stiai? Astea-s intrebari de scoala primara."

Dovezi? Mostre biologice, artefacte arheologice, etc. nu teorii ale conspiratiei de pe site-uri obscure.

Spui de genetica si adam si eva, amesteci stiinta cu mituri, etc.

Cand nu ai argumente sustinute de dovezi faci glume, esti sarcastic sau ironic laughing) emoji-urile care rad ajuta putin.
Alteori prezinti credinte stupide, teorii ale constpiratiei ca fiind reale.

"Exista google stiai?"
Pe google gasesti (si) o gramada de informatie eronata, ex. flat earth, platistii care cred ca pamantul este plat, ca si creierul lor.

Mai usor cu pseudostiinta, erorile de logica si alte prostii de genul.

Ai folosid ideea de "rasa evoluata" si "rasa inapoiata". Dar ce intelegi tu prin asta?
La ce te referi? Ce este aceea o "rasa evoluata" si ce este o "rasa inapoiata"?

As fi surprins daca ai vreun sens in gandire, iar conceptele pe care le folosesti chiar au vreo logica in creierul tau.

Deci repet, ce este o "rasa evoluata" si ce este aceea o "rasa inapoiata"?

Astept sa imi raspunzi la ce te am intrebat.

| T0T a răspuns:

Egali clar nu suntem. Ăsta e adevărul laughing

| Gabrielll3 a răspuns (pentru suntserios):

Cum ai ajuns de la discutia despre evolutionismul rasist la barcuta cu rinoceri?

| Gabrielll3 a răspuns (pentru petrisor23):

Da liberalii vorbesc despre egalitate si echitate de la microfoane si emigrantii spala toalete. Nu stiu de ce nu fac schimb de joburi?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Gabrielll3):

Pai el a zis că știinta e inventata și religia are dovezi. Si mna, aștept încă să plece bărcuța cu rinoceri de la CT

| LaviniuA a răspuns:

Eu auzisem ca Darwin si-a negat teoria cand a ajuns la batranete. Cred ca se temea de judecata de apoi big grin

Minti. Am spus ca darwinismul nu e stiinta, nu ca stiinta e inventata.
Religia se bazeaza pe marturii scrise ale unor martori care au participat la evenimente la care e imposibil acum sa avem acces. De exemplu crearea universului a avut un singur martor: Dumnezeu Oamenii de stiinta nu stiu nimic despre problema, ei pot doar sa-si dea cu parerea, sa presupuna dar cam atat, nu au evidente stiintifice. Deci, avem un martor(Dumnezeu) care a fost de fata la crearea universului si oamenii de stiinta care nu au fost si isi spun credinta lor. Pe cine sa cred? Hmmm...

suntserios

L ai anchetat pe dumnezeu?
Ce ți a zis despre începutul lumii?

happy Nu te supara dar pui niste intrebari de gradinita. Dupa intrebarile tale nu pari sa ai prea multe in comun cu stiinta. Totusi e posibil sa ai 9-10 ani si in cazul asta e bine ca pui intrebari.

Toti evolutionistii vorbesc despre "supravietuirea celui mai adaptat")= ala e cel mai evoluat, iar cel care nu supravietuieste sau e dominat sau e nevoit sa-si gaseasca alt habitat e cel mai inapoiat.

| sabin89 a răspuns:

Îți dai seama că discuția este interminabilă. Tu vii cu ceva, suntserios vine cu altceva și uite așa, roata se învârte la infinit.

Esti incapabil sa raspunzi la macar una din intrebarile pe care ti le-am pus? Mai incearca.

Uite lista de intrebari:

1. Cum ai ajuns la concluzia ca nu am "auzit" de multi oameni de stiinta?

2. Ce relevanta are de cat oameni de stiinta am "auzit" sau nu eu, pentru conversatia asta?

3. Cum ai tras concluzia ca nu am "multe in comun" cu stiinta?

4. Ce relevanta are cate am eu "in comun" cu stiinta pentru conversatia noastra?

5. Ce te face sa crezi ca omul este mai evoluat decat amiba? Chiar tu afirmi ca: "Toti evolutionistii vorbesc despre "supravietuirea celui mai adaptat")= ala e cel mai evoluat"
Ti se pare ca amiba nu este capabila sa supravietuiasca, sau cum?

6. Cum ai tras concluzia ca intrebarile mele sunt "de gradinita"?

7. Cum rezulta din intrebarile mele ca nu am "multe in comun" cu stiinta?

"Ti se pare ca amiba nu este capabila sa supravietuiasca, sau cum?"

Crezi ca e capabila sa supravietuiasca daca intra in competitie cu omul pentru resurse?

Ai facut multe afirmatii pana acum si nici una nu se sustine. Ti-am pus o serie de intrebari pentru a lamuri problema.

Nu voi continua discutia intr-o noua directie pana nu esti dispus sau capabil sa raspunzi la ce te-am intrebat pana acum.

Spui prostie dupa prostie si de fiecare data cand esti prins si tras la raspundere schimbi subiectul.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru T0T):

Clar nu suntem egali: unii cred ca omul e aparut din pamant ca rezultat al intamplarii iar altii cred ca e aparut din pamant ca rezultat al unei Super Inteligente. laughing