Ziua creste, scade noaptea.
E foarte adevarat, de fapt in fiecare zi se intampla fenomenul asta.
Ceea ce confunzi tu cu 'timp' este de fapt rotatia pamantului in jurul soarelui si in accelas timp in jurul propriei sale axe. In primul rand, sistemul pe care il folosim acum (ani/luni/zile) este ineficient pentru a calcula corect (1an=365.25zile). A doua problema, despre care vorbeai tu, tine de orbita pamantului inclinata la 23 de grade relativ la ecuator si de forma ei *aproape* circulara. Timpul, masurat in [SI], secunda, ramane la fel de lunga (sau scurta). La stiri s-a vorbit despre unele modificari care trebuie aduse periodic, care trebuie facute din motivele pe care le-am enumerat mai sus.
Tocmai, ca eu citisem nu mai stiu unde ca zileleau acum 16 ore, ca s-au scurtat.Cine stie ce sa mai creada? Mai bine nu-i bagam in seama.
Nu stiu de ce e nevoie de stiri pentru ceva care se intimpla de cind au aparut anotimpurile.
Eea ce confunzi tu cu 'timp' este de fapt rotatia pamantului in jurul soarelui si in accelas timp in jurul propriei sale axe. In primul rand, sistemul pe care il folosim acum (ani/luni/zile) este ineficient pentru a calcula corect? de ce?
Pentru ca 1 an = 365.25 zile da cu virgula, odata la 4 ani trebuie sa bagam un an bisect, in fiecare an zilele pica pe alta data si ocazional trebuie sa adaugam cateva secunde in plus.
E adevarat ca nu prea iti place cartea motiv pentru care nici nu prea ai dat pe la scoala. Se scrie "s-a marit" si nu "sa marit". Generatia de copii iPHONE... din pacate toti sunt asa.