Ipoteza nu include si demonstratia, pe cand teoria o include. Deci CAM tot aia e, dar nu prea .
Ipoteza se bazeaza pe experienta empirica. Cunoasterea provine din calculul Experienta Empirica x Matematica.
Observarea universului care nu se mai termina e o dovada ca infinitul e posibil sa existe.
Desigur ca nu si nu cred ca putem face asta, dar ideea ca exista infinitul, din punctul meu de vedere este absurda, consider ca nu putem noi, fiinte organice, sa ajunge pana in acel punct, iar in afara de univers (sa zicem) ce altceva mai stii sa aiba un infinit, si in afara de teoriile matematice?
Ideea ca universul este infinit este o ipoteza, nu o teorie, "savantii cred" asa incepe ipoteza ca universul este infinit si asa ar trebui sa fie pentru ca nu se stie ce este la marginea universului sau daca are o margine, deci nu exclud ideea ca universul nu se afla intr-o expansiune, dar nici ca nu ar putea sa nu fie infinit asa cum se sustine.
Timpul inseamna variatii de energie intre puncte din spatiu. Energia nu a provenit din nimic ci tot din energie. Asadar energia nu are inceput si deci nici timpul. Energia sau lucrul mecanic are nevoie de spatiu ca sa aiba loc. Asadar spatiul si timpul sunt notiuni fizice interdependente.
Timpul nu exista, daca esti in spatiu unde nu exista nici un corp pe langa tine, atunci cum iti dai seama daca mai trece timpul?! Timpul este creat de oameni.
Iar la faza cu energia ma cam depaseste subiectul. Totusi energia poate fi creata sau distrusa?
Esti nervos pe mine sau ce? In regula, te las in pace. Intrebarea ta nu tinea de stiinta neaparat, ci de gandire, de filosofie.
Scuze. Ma prinsesei intr-o dispozitie mai deficitara.
Iti raspund la chestiunile inteligente enuntate de tine.
Dumnezeu care are energie fara inceput si fara sfarsit are timpul ca si caracteristica intrinseca. El percepe trecerea timpului intretinandu-si la nesfarsit fiecare proces energetic din El in golul energetic infinit care-L inconjoara. Energia Lui nu poate fi creata si nici distrusa. Orice cantitate energetica oricat de divizata ar fi aceasta nu dispare ca suma. Daca omul ar fi in locul Lui Dumnezeu, ar percepe trecerea timpului cand vede ca-si poate misca membrele in golul energetic infinit din jurul lui. Energia nu are inceput si nici sfarsit. Dumnezeu e constient de orice proces energetic din El si il poate controla si intretine la nesfarsit. Omul nu se poate intretine singur ca sa traiasca la nesfarsit. Doar Dumnezeu poate face asa ceva. De aceea putem spune logic faptul ca Dumnezeu nu are nici inceput si nici sfarsit. Energia primordiala nu poate fi creata, nu a aparut si nu poate fi redusa la nimic sau distrusa. Energia primordiala e Dumnezeu. Dumnezeu nu a facut universul material din nimic ci dintr-o mica parte din energia Lui. Materia din univers e energie concentrata de Dumnezeu dintr-o mica parte din energia Lui.
Ok, suna frumos cum ai spus-o, dar daca nu exista miscare in jurul tau, atunci cum iti mai dai seama de existenta timpului? Nu este timpul o conceptie a omului?
Revenind la intrebarea ta, este univerul infinit sau doar nu poate fi cuprins de mintea umana si sa-l masoare oferindu-i un numar?
Este infinitul doar o teorie matematica? Pentru ca in realitate inca nu stim nimic infinit, dar avem o ipoteza ca universul ar putea fi.
"dar daca nu exista miscare in jurul tau, atunci cum iti mai dai seama de existenta timpului?" - cu 10000 clipiri din ochi imi miscam mainile intr-o directie iar acum in alta directie. Pot numara-calcula clipitul ochilor ca baza de timp aproximativa. La 10000 numar iar de la 1 si asa mai departe. Faptul ca nu-mi e foame mereu. Sau pot lua ca baza de timp de cate ori mi se face foame ceea ce ma ajuta sa numar mai rar. Evenimente ale propriului corp. Astea inseamna timp scurs. N-am nevoie de lumina, de rotatia Pamantului, sau alte evenimente din jur.
"Nu este timpul o conceptie a omului?" - nu neaparat.
Ok, rectific, nu exista nici un fel de miscare, nici macar a corpului tau. Corpul tau este suspendat intr-un void, paralizat. Cum iti dai seama daca mai trece timpul?
Asa ceva nu exista. Stii cum e: daca exista o posibilitate de miscare atunci aceasta are loc. Ceea ce ar fi determinat aparitia big bangului a fost o energie dinamica prin acumulare. Omul mai da din maini, picioare. Ceva asemanator e posibil sa faca dumnezeu.
Tu te referi la o energie statica inmagazinata fara miscare interna. Nu exista asa ceva la nivel cuantic. La nivel cuantic totul e in miscare chiar si in interiorul unei baterii.
Stiu, dar incearca sa-ti imaginezi faptul ca timpul nu consta in altceva decat in miscare. Animalele nu constientizeaza trecerea timpului, doar omul. Pentru ca noi am creat notiunea de timp.
Eu am dat o situatie ipotetica, desigur imposibil ca propriul tau corp sa reziste in spatiu.