| WhatheWow a întrebat:

E Ignoranta, o forma de toleranta mascata sau invers?

Răspuns Câştigător
| ElenaErika a răspuns:

Cred ca ambele teorii sunt adevarate. Ignoranta nu inseamna neaparat ca nu tolerezi pe cineva. Nu inseamna ca ignori in totalitate pe cineva. Existe multe forme sub care poate fi denumita toleranta, cum si toleranta nu inseamna ca tolerezi pe cineva in totalitate. Inseamna ca ii accepti niste lucruri care poate sunt bune sau nu, care poate te afecteaza sau nu. Intr'un anumit fel ajungi la concluzia ca cei doi termeni pot fi chiar sinonimici chiar daca pare o prostie. Pentur ca poti ignora pe cineva prin toleranta si poti tolera pe cineva prin ignoranta. funda?batting eyelashes

10 răspunsuri:
| Zatharra a răspuns:

A neglija în mod voit ceva sau pe cineva, a nu lua în seamă, a trece cu vederea, a face abstracție de...
Asta ar fi definiţia din dicţionar.
Acum, fiecare o percepe cum vrea...Ideea ta e bună! Dar nu neapărat ''toleranţă''...Nu ştiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, e doar alambic de intelesuri care se suprapun.
Daca am ignorat semnalele unui agent de circulatie inseamna ca l-am tolerat? Mda...ce-am zis: 'lasa-l sa castige si el o bucata de paine" trecand pe langa el sau luandu-l pe capota straight face
Sau iti ignori soacra cand incepe sa dea un examen de dictie chiar in fata ta.E doar o minciuna ca o tolerezi sau...nu cumva o ignori total?

| WhatheWow explică (pentru anonim_4396):

rolling on the floor

| WhatheWow explică (pentru ElenaErika):

Deci, putem usor sa confundam termenii, in special atunci cand suntem subiectivi....sau mai de graba cand suntem obiectivi? Poate fi in ambele cazuri!? Uf, uf ....filosofia asta! laughing

| SameMistake a răspuns:

Buna!
Cuvantul "ignoranta", asa cum il gasim in dex, nu inseamna acel fapt de a ignora pe cineva, de a nu baga in seama, ci inseamna incultura si nestiinta.
Am inteles la ce te refereai, dar am tinut sa precizez asta.
Ca sa iti si raspun la intrebare, cred ca faptul de a fi indiferent fata de cineva este cu adevarat o forma de toleranta...mascata sau nu, dar este. Pentru ca de multe ori recunoastem persoane pe care nu le putem inghiti sau care ne gresesc, fata de care avem multe de infirmat, de contrariat, de comentat si alegem de multe ori sa ignoram. Uneori pentru ca stim ca ar fi inutil sa incercam sa abordam un subiect intelept alaturi de o persoana incapabila, si alteori din respect, din intelepciune atunci cand ne dam seama ca mai bine ne abtinem decat sa incepem o cearta inutila.
Atata vreme cat un om ignora, tace, este indiferent vizavi de altcineva, atunci, ii declara oricum respect si toleranta. Ceva de genul "am ceva cu tine, imi vine sa te omor, dar prefer sa ignor si sa te tolerez. sau cel putin sa ma prefac ca te accept".
Aceasta idee de a fi indiferent o putem intalni in multe situatii, eu am vorbit doar despre momentul in care ignori pentru ca esti constient de incapacitatile celuilalt. Nu despre relatii amoroase, nu despre relatiile dintre grade, despre familie, despre legislatie sau altceva. Pur si simplu relatia dintre un om inferior si unul superior.
Numai bine!

| Inferno a răspuns:

Ignoranta este doar un mecanism de aparare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ignoranta este o toleranta inconstienta, sau toleranta este o ignorare constienta.Sunt insa si alti factori care intervin, functie de situatie, caracter, cultura, etc.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Cateodata,sa fi ignorant e o calitate. Poti fi ignorant pentru a iesi mai mult in evidenta.Dar evidenta asta, are un defect:provoaca oamenilor prejudecati.

| Xenya a răspuns:

Pai daca ignori pe cineva nu inseamna ca il tolerezi! Nu iti place mutra lui, nu il mai bagi in seama"adica il ignori"! a tolera inseamna sa ai rabdare si sa il/o accept"din diferite motive" chiar daca nu iti face placere!
Sunt 2 lucruri diferite! happy

| CamiiBăă a răspuns:

Putem spune ca igoranta e o forma de toleranta mascata si ca toleranta e o ignoranta mascata.Dar nu in toate cazurilewinking. Funda? puppy dog eyes

Întrebări similare