Neavand un recipient pe masura, ar putea fi folosit prin creare la locul unde este necesar.
Chiar si la vanzare, ar fi vandu-te produsele de care avem nevoie pentru a-l face si ar fi facut direct unde avem nevoie sa folosim acest tip de dizolvare.
Ar dizolva acest lichid pamant? Se poate face un recipient din pamant, daca pamantul nu l-ar dizolva.
se poate face un recipient din pamant, asemanator șanțurilor.
Imagineaza-ti imaginea asta https://www.istockphoto.com/......-129829403
, ca avand o dimensiune cat a unui bidon si pamantul ar fi avea santul asta pe mijloc, care ar tine o cantitate din acest lichid.
Cam... in nici una.
Daca solventul dizolva orice, ar face un fel de pasta din materialul recipientului (si tot ce mai atinge), DAR la un moment dat s-ar consuma si nu ar mai avea efectul dizolvant.
Din cate stiu, siliconul nu se dizolva in aproape nimic. Acizii cei mai puternici sunt tinuti in vase de silicon.
Ar fi o variantă. Oricum, dacă pe vremea lui Edison ideea părea absurdă, presupun că în zilele noastre situația e puțin diferită. Dacă fizicienii au reușit să înmagazineze plasma la temperatură înaltă cu ajutorul forțelor electromagnetice, de ce nu ar putea rezolva și problema conservării oricărui lichid...
Nu conteaza in ce zile suntem, odata ce spuio ca acel solvent dizolva orice, ce raspuns, sau ce crezi ca rezolva oamenii peste prajit de stiinta lu papura voda
Nici nu ar avea cum sa inventeze un asemenea solvent odata ce nu ar avea pe ce sta sau in ce sa stea.
Dar ca idee, acel solvent ar putea sa stea intr-un recipient de pamint, nu cred ca ar dizolva si pamintul, de ar faceo, ar fi de preferat sa nu inventeze nimic de genul ala
Dupa cum suna intrebarea, nu ar exista recipient, dar njci solventul respectiv, odata ce nu exista recipient sa il poate tine.
Ar fi ceva care ar umbla prin univers si ar toca cam tot ce ar veni in contact cu el.
Faci ca ultimul pas al procesului de productie sa fie amestecul a doua substante. Dar daca nu se poate? Posibil, dar nu si probabil, caci un produs chimic este oricum si un amestec de substante. Iar cele doua substante nu sunt si ele solventi universali, din moment ce solventul universal apare prin amestecul lor, asa ca ai in ce sa le tii. Daca ai nevoie de solvent, aplici cele doua substante loco, ele se amesteca, dizolva ce trebuie dizolvat si mai dizolva ceva din substrat, pana intra in reactie intreaga cantitate de solvent. In concluzie, tii ultimile doua substante care amestecate devin un solvent universal in doua recipiente separate.
Gigi777 întreabă: