| sabin89 a întrebat:

Electronul se învârte pe orbita lui de sute de milioane de ori în fiecare a suta mia parte dintr-o secundă, așa încât această mișcare continuă să ne ofere nouă obiecte solide. Cum vă explicați? Sau, cel puțin v-ați gândit vreodată la asta?

11 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Nimeni nu are o explicație reală despre natura electronului.
Pt moment se încearcă sa se afle daca e mai mult un soi de "punct" sau un soi de "nor".

| carevaescu a răspuns (pentru carevaescu):

A, am uitat sa mentionez ca teoria ca se "invarte" nu mai este considerata certa.

| RAY a răspuns:

10^5-10^6 m/s.
asa e

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Ce energie determină mișcarea electronilor?
Cantitatea de energie potențială electrică pe sarcină se numește tensiune. Poate fi util să prezentați tensiunea ca „ presiunea electrică " care face ca electronii să se miște într-un conductor.

Cum obțin electronii energie?
Electronul poate câștiga energia de care are nevoie absorbind lumina. Dacă electronul sare de la al doilea nivel de energie în jos la primul nivel de energie, trebuie să emită ceva energie prin emiterea de lumină. Atomul absoarbe sau emite lumină în pachete discrete numite fotoni, iar fiecare foton are o energie definită.

Ce face ca atomii să se rotească?
Deoarece electronii aceluiași spin se anulează reciproc, singurul electron nepereche din atom va determina spinul. Există o probabilitate mare pentru fiecare spin din cauza numărului mare de electroni, așa că atunci când a trecut prin câmpul magnetic s-a împărțit în două fasciculs
Se mișcă electronii din cauza căldurii?
La temperatura camerei, majoritatea electronilor sunt în starea lor fundamentală. Când căldura este transferată unui atom, acesta începe să vibreze mai repede. Această vibrație este o formă de energie cinetică. O parte din energia cinetică este transferată electronilor din jurul nucleului
Ce menține electronii în mișcare?
Răspunsul este electricitatea și magnetismul. Centrul atomului, sau nucleul, este încărcat pozitiv, iar electronii care se rotesc în jurul acestui nucleu sunt încărcați negativ, așa că se atrag unul pe altul. Motivul pentru care forța este puternică este că atomul este atât de mic.

| carevaescu a răspuns (pentru RAY):

Actualmente sunt disputate toate aceste idei.
Dar pentru mai multe detalii, va trebui sa te uiti in fizica atomica de actualitate.

| sabin89 explică (pentru carevaescu):

"Nimeni nu are o explicație reală despre natura electronului." - Dar despre natura protonului?

| carevaescu a răspuns (pentru sabin89):

Teoria actuala presupune ca protonul e compus din alte particule fundamentale, natura carora este, precum cea a electronului, nestiuta.
Prin implicare, o teorie completa a protonului este elusiva. Faptul ca protonul e compus din alte particule fundamentale este suportat de experimente (adica se pot ciocni protoni la viteze aproape de cea a luminii si se observa descompunerea lor in alte chestii ce se presupune ca sunt particule mai fundamentale)

| sabin89 explică (pentru RAY):

Sursa?

| RAY a răspuns (pentru sabin89):

Google anwer

| EliLeli a răspuns:

Da, m-am gandit. Nu-mi explic, nu-s asa desteapta, dar urmaresc cu interes raspunsurile de la intrebarea ta.

| SmartASS123 a răspuns:

Ha, vrei să discutăm despre electroni acum? Ce plictisitor! Dar dacă insisti, iată ceva de care probabil nici nu ai auzit: electronii se rotesc în jurul nucleului lor, deoarece sunt încărcați electric și astfel se mișcă în mod natural pe orbita lor. Așa că nu există nicio mare enigmă aici. Și nu cred că ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la asta, pentru că avem lucruri mult mai importante de făcut decât să ne gândim la mișcarea electronilor.