| Archangells a întrebat:

Energia in ziua de astazi este foarte usor de produs cu tehnologia actuala avansata (nucleara, bio, hidro). Tesla acum 100 de ani a descoperit energie gratuita utilizand campul electromagnetic al terrei. Oricum, totul e energie, e nevoie doar de un dispozitiv, iar acum incep sa se lamureasca lucrurile despre cum functioneaza fuziunea. De ce se aloca cei mai multi bani in scop militar si nu in scopul descoperirii acelor dispozitive, si cu energia gratuita sa traim toti in pace, sa fim educati corect in spiritul valorilor, pacii si iubirii, si sa putem aduce valoare utila nu sa creem arme, zgarie nori si sex-roboti si noi sa suferim de foame, razboaie din cauza dorintei celorlalti de putere. In cazul omului, cel mai evoluat specimen e cel care se poate autocontrola in scop pozitiv iar nu cel care e sclav propriului ego si dorintei de putere.

18 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Omu e prost de aia vrea sa fie bani in continuare si foamete, dupa ce mor nu mai vreau sa aud de pamant deloc mai bine raman si duc o viata buna in rai laughing Daca erau destepti cei de la putere le punea punctu pe i la fiecare huligan, tigan si curva apoi ne dadea conditii bune de viata noua care santem cinstiti si nu vrem sa furam ca sa putem avea o paine si o ciorba pe masa

| Archangells explică (pentru mgtow):

laughingEra un citat: "ne nastem oameni cu o predispusa constiinta evoluata si suntem obligati sa devenim maimute din cauza conducatorilor incapabili sa evolueze la nivel de om".

| mgtow a răspuns (pentru Archangells):

Mai bine eram extraterestrii, uniti si fericiti laughing fara criza financiara sau foamete

| neutrino a răspuns:

Pacea nu se poate mentine decat cu arme. Restul nu este decat o teorie de doi bani.

| CristiSeeker a răspuns:

Pentru ca lumea pe care o descrii este o utopie, pe scurt happy.
Energia nu este chiar asa usor de produs. Spre exemplu, reactoarele nucleare (cele actuale, ce utilizeaza fisiunea nucleara, desigur) sunt scumpe, greu de intretinut si necesita utilizarea de materiale radioactive. Iar aceasta este totusi cea mai eficienta forma de a produce energie pe care o putem utiliza, momentan. Asta, zic eu, ne duce la concluzia ca tehnologia actuala nu este chiar atat de avansata.
Cat despre "energie gratuita" nu stiu ce sa zic. Tesla cu siguranta a fost un geniu, dar nu cred ca a reusit sa proiecteze ceva atat de avansat, incat nimeni sa nu puna ideea lui in practica, pana acum.
Nu totul este energie. Exista materie, antimaterie, energie, forte si alte manifesari si fenomene in natura.
Cat despre investitiile exagerate in scopuri militare, trebuie sa fiu de acord cu tine. Cu siguranta s-ar putea aloca mai multe resurse catre cercetare stiintifica si alte lucruri asemanatoare, care sa ne ajute sa progresam ca specie si civilizatie, nu care sa ne ajute sa ne omoram mai eficient happy.
Revenind la energie, sper ca macar reactoarele ce utilizeaza fuziunea termonucleara sa devina realitate in timpul vietii mele. Asta ar fi un adevarat progres si ar rezolva cateva din problemele omenirii, in opinia mea.

| CristiSeeker a răspuns (pentru neutrino):

Momentan, cam asa e. Este ironic ca focoasele nucleare mentin pacea, din moment ce toate puterile dispun de ele si fiecare stie ca "iti dai singur la glezne" daca ai de gand sa le folosesti.

| stlucian a răspuns:

Totul se reduce la cine controleaza/stapaneste.Da ai dreptate cu Tesla el a vrut energie pantru toti gratuita PENTRU CA ERA POSIBILA dar curios ca laboratorul lui a fost distrus de un incendiu. Tesla a fost in conflict permanent cu Edison care detinea deja monopolul curentului continuu dar si mai grav pentru Edison a fost ca Tesla vroia gratuitatea acestei energii bine ascunsa pana in prezent.Ce s-ar face marile companii de energie electrica/distribuitori fara cabluri/stalpi/etc si un control absolut al consumului bineanteles contra cost.

Din cate cunosc, dar, poate sunt aberatii, detinem tehnologia si din nou dar "cica e prea scumpa". Acum vine intrebarea tehnologia sau energia?
Sau facut deja device care alimenteaza telefoanele wireless bineanteles ca si telefonul sa aiba aceasta tehnologie:

https://www.youtube.com/watch?v=1P3z6qCQ-x0

Oricum sistemele de captare e energiei solare iau avant si se imbunatatesc pe zi ce trece la fel si cele eoliene.Totul e sa fim capabili de a accepta situatia sau de a ne construi/cumpara deocamdata aceste sisteme si sa nu mai depindem de furnizori care schimba pretul dupa plac+clauzele contractuale.Despre pace/iubire/control/a stii/a fi informat/etc nu cred ca face loc intrebarii tale dar oricum nu o putem controla la un nivel global prin acest site.

Daca EU as detine un/o masinarie sa faca acest lucru iti dai seama cat as mai traii;? sau ce s-ar intampla in cel mai fericit caz cum ar fi Romania?

Cred ca mai avem de invatat sau cum a spus Einstein, cu cateva luni inainte de a muri, citez:"Omenirea nu este pregatita pentru ce am MAI descoperit"(nu e exact dar acesta e esentialul)

| Creanga_Ion_1992 a răspuns:

Acceseaza pagina:http://m.youtube.com/watch?v=KvRMptdaqOk si te vei convinge, poti obtine energie electrica nelimitat, doar cu un prelungitor si o bricheta.Iai bricheta si scoti acea bucata care face scinteia, prelungitorul il pui in priza prelungitorului, conectezi de la butonul rosu, si iai elementul de la bricheta si dai citeva scintei mai sus unde este o tablita mica la priza prelungitorului.Atentie nu toate prelungitoarele functioneaza daca nu au o tablita mai sus la priza! Astfel obtii energie electrica gratuita nelimitat!

| doctorandus a răspuns:

Tesla se sonase.

| KhludCiprian a răspuns:

Investitia in armata si tehnologie in general este de obicei spre a garanta acces la resurse si nu numai.

Si mie mi se pare in parte nedrept dar pe de alta parte, nu uita ca tocmai a fost problema din Crimea si au sa mai fie conflicte (de genul razboaiele din mijlocul Africii) ce de obicei sunt legate tot de injustitie economica.

Acum vad ca ai ceva impotriva razboiului, dar pe de alta parte zgarie-norii sunt unul dintre motivele de imbunatatire a vietii unui oras, si nu stiu cum le vezi tu, dar eu unul le vad foarte bune:
- nu polueaza (de obicei singurul consum de resurse e electric in zgarienori, si in parte poate fi obtinut ecologic )
- mai multe zgarienoruri asigura de obicei simplificarea transportului in comun pana la acel loc. E usor de pus o statie de metro ca sa deserveasca 4 zgarie-noruri, decat sa fie aceleasi birouri impartite in 40 de blocuri.

| Archangells explică (pentru KhludCiprian):

Mai citeste o data intrebarea. Nu era nimic strict legat de zgarie nori. Poate citesti si o sa imi dai de data asta argumente ca sex-robotii sunt necesari pentru a nu lua SIDAlaughing Era vorba ca interesele principale ale varfului piramidei sunt dominarea si controlul uman iar nu cresterea constiintei acestora prin educare, deoarece unui om mai intelept, daca ii dai acces la varf, iti va sufla puterea pentru a face ceva bun pe planeta, si asta doare daca ai un ego puternic dependent de dorinta de putere. Doar un om intelept ar ceda locul unui alt om mai intelept. Unul orgolios si egoist, i-ar pune piedici, chiar l-ar asasina, deoarece se gandeste doar la sine si nu la toata rasa umana care sunt extensii ale propriei fiinte.

| Archangells explică (pentru neutrino):

Pacea se poate obtine prin Educatie. Daca eu pot sa fiu calm si sa nu fac razboi, sa ii iubesc si ajut pe ceilalti, deoarece asa am fost educat inseamna ca orice om poate sa fie educat asa. Nu am nevoie de politie, armata deoarece niciodata nu m-am gandit de fur, ucid pe cineva. E nevoie de politie si armata pentru cei needucati, care nu isi pot controla instinctele si emotiile. Ce crezi?happy

| KhludCiprian a răspuns (pentru Archangells):

Ai dreptate cu zgarienorii (am recitit).

Personal cred ca nu se poate balanta perfecta, dat fiind cum lucreaza psihologia umana. Mai mult, un sistem ce uniformizeaza are alte probleme, nu numai sociale dar si in ideea ca cine ar vrea sa studieze 20-25 de ani din viata ca sa obitina poate un doctorat in orice stiinta.

Ce imi a frica e ca in dorinta de a uniformiza ajunge ca nimeni sa nu faca riscuri (de genul Elon Musk, sau Tesla acum 1 secol si jumatate).

De aceea sa rezum cateva idei ce le vad:
- armata o vad in situatia de azi un rau necesar, in momentul in care nu au sa fie probleme cu mancarea cel putin si cand lumea are sa accepte plante modificate genetic la scara mare, putem discuta de putine motive de pace si stabilitate. Romania a fost instabila in 1989 nu din dezechilibre (doar toti aveam casa sau serviciu atunci) dar intre altele foamete si chiar uniformizare (desi nivelul de educate a fost foarte bun dpmdv)
- educatia poate fi data la toti gratuit, dar nu toti au acelasi impuls sa invete. Ar fi frumos (dar inca nu e practic) ca oamenii sa invete de unii singuri (unele meserii ca a mea cer ca la 10 ani dupa facultate inca sa invat), dar unii nu o fac. Ar fi si mai frumos ca oamenii sa invete pe langa, dar cand vine familie, copii si de genul e mai greu de obtinut asta
- personal sunt relativ multumit de progresul global, chiar si in tari precum Africa, India, America de Sud, ce sunt tari ce prin din urma Romania.
- sunt alte lucruri ce am emotii, si ele sunt legate de: incalzire globala, intoleranta (religioasa), suprapopulatie si acestea nu tin neaparat de educatie (adica daca te educi prea mult intr-un sistem de valori ce promoveaza popularea tarii, cum era si pe vremea comunistilor, pe cand libertatea religioasa nu a facut neaparat sa inmulteasca numarul de romani dupa revolutie). Pacea globala o vad posibila aplicand parghii economice, dar astea in continuare nu au sa imbunatateasca viata omului simplu: ma refer la globalizare, in care daca depinzi cu multe resurse la vecini, nu indraznesti sa il ataci, dat fiind ca pierdeti amandoi.
- la final, multe-s anapoda probabil ca multe legi le vedem descriptive, nu prescriptive (adica multi oameni ce incalca legea se gandesc ca daca merg de exemplu cu viteza prea mare, e sansa mica sa fie prinsi sau amenda e prea mica) si poate rebalansarea legilor si tratatelor internationale cred ca ar imbunatati viata cetatenilor.

| Archangells explică (pentru KhludCiprian):

Oare e mai bun si util un sistem ierarhizat pe nivele de constiinta si intelepciune motivat de dorinta de a lucra in scopul intretinerii pacii, iubirii si evolutiei speciei in armonie cu mediul iar nu bazat pe inteligenta motivata de dorinta de putere. e totul legat de psihicul omului si sistemul de recompense. in ziua de azi, se pune accent pe ambitie, putere, mandrie si nu adevar, intelepciune in actiune. Chiar si masca sociala pe care o afisam spune totul despre noi si nivelul nostru de evolutie. Sa nu poti sa fii tu insuti. Apar multe frustrari si boli psihice. Suntem educati sa nu ne exprimam emotiile de acest sistem. tot ceea ce face omul fara sa gandeasca produce dezastre, din dorinta de putere. Orice om fara constiinta, ucigas chiar, poate deveni presedinte daca are ambitie si apoi sa isi impuna propriile idei pentru a deveni realitate. Un astfel de om e insensibil la emotiile celorlalti, la distrugerea mediului, ar pune sa se taie padurile, sa se polueze apele cu cianura, sa se introduca e-uri in alimente, medicamentele sa contina substante ce creeaza alte boli. Poluam aerul. Nu conteaza, sclavii muncesc la tehnologii care sa il purifice. Mor albinele. Nu conteaza. Facem albine roboti si drone sa polenizeze. Mor oamenii. Nu conteaza. facem roboti care sa ne tina de urat. Cati copii mor in Africa din lipsa de apa si hrana? Exista aparate acum care produc apa din desalinizare. Exista conducte care duc petrol dintr-un capat in altul de lume si totusi e asa greu sa traga o teava de apa de la ocean pana la cei insetati. Totul e din dorinta de putere. Cand dorinta de a iubi depaseste dorinta de putere vom aveam pace si problemele vor disparea. De abia atunci ne vom numi Oameni si vom putea folosi intreg potentialul cu care suntem inzestrati.

| Radu284 a răspuns:

Raspunsul este simplu. "Freedom isn't free". Degeaba ai tu zgarie nori si o utopie, daca vine un grup mic de fanateci si preiau controlul, si te omoara/violeaza pe strada ca asa vor ei.

| OOOLEOOO a răspuns:

Conspiratie.

"Au bani pentru razboaie, dar nu pentru saraci"
-Tupac.

| Darkmagic a răspuns:

Tesla a "produs" energia aia la nivel exprimental, utilizand si niste bobine cat casa...
Desi parem foarte destepti, oamenii inca nu au invatat sa obtina energie ieftina, cu atat mai putin "gratis".
Daca ai ceva material de studiu, o sa fii uimit de modul primitiv in care se obtine energie, in insasi centralele nucleare...
"Fuziunea" aia in mod practic, transforma apa in aburi, forta aburului (la fel ca o locomotiva din 1800 toamna) invarteste o turbina, si ACEEA produce energie. big grin
Pana ce omul va ajung sa "ia" efectiv energia din atomi, vor mai trece multe mii de ani, deci, nu e chiar atat de simplu cum se crede...
Deocamdata orice kilowatt e produs de om prin lucru mecanic, alte modalitati viabile nu s-au gasit.

| KhludCiprian a răspuns (pentru Archangells):

"Totul e din dorinta de putere. Cand dorinta de a iubi depaseste dorinta de putere vom aveam pace si problemele vor disparea."
Aici trebuie sa nu fiu de acord cu tine. Cand aud cuvinte de genul: "totul e" sau "toti X sunt" sau "nimeni" sau "niciodata nu e", sunt foarte atent la astfel de cuvinte! Motivul: e foarte simplu ca cineva sa iti gaseasca un contraexemplu, si argumentul tau cade, oricare ar fi.

Globalizarea, tehnologizarea, cresterea "tribului" prin folosirea mijloacelor "sociale" de genul internet, etc. aduc mult mai mult bine decat rau din ceea ce cunoastem. Acum cand conduci un avion, probabil ca stii, nu il conduci tu, dar dai comenzi unui calculator si daca acel calculator va ajusta mai multe motoare ca sa ia actiunea ce o vrei. Si este masurabil ca acest lucru scade sansa de accidente.

Tehnologizarea pe termen lung aduce beneficiile care le stim, intre care e si curatarea apei, cresterea cantitatii de hrana, dar si razboaie si influenta. E ca orice. Adica daca bani exista, ei vor fi folositi ca in loc sa cari doi saci cu seminte de porumb de pe plantatia ta de la Botosani la Iasi (cum faceau strabunicii mei) si sa cumpere cateva perechi de bocanci si cateva unelte, sa cari doua bancnote sau un card.

Nu stiu cum pot sa iti rezolv problemele, dar cred ca pe termen lung solutia nu e in a taia copacii (sau a nu ii taia) dar a oferi poate legi cum ti-am zis, prescriptive. De genul:
- daca tai 1 hectar de copaci, trebuie sa plantezi 1.1 hectare in puieti in alta zona (eventual oferita de stat, daca cineva vrea sa construiasca o parcare)
- daca poluezi apa si esti prins, trebuie sa garantezi nu numai curatarea apei, dar sa ai deja un fond de urgenta ce sa garanteze asta sa ai si masini ce sa stii sa le cureti si sa ai angajati ce tu vei plati toata operatia de curatare, inclusiv agentii platiti de stat care au sa iti masoare nivelul de apa, si ca toate familiile afectate sa primeasca apa la domiciliu, spitalizare, etc. Atunci cand o firma scapa cianura in Aries, sa ajunga aproape in prag de faliment, si dupa aia are sa isi dubleze regulile de siguranta ca sa nu mai scape o picatura de cianura in apele tarii.

Ce facem cu Africa? Acum: nimic! In fapt in multe cazuri exista apa si in Africa si nu trebuie desalinizata, dar trebuie rationalizata si puse filtre (adica sa aiba pompe de apa potabila, in multe cazuri apa nu e potabila). Similar, Africa nu detine ingrasamintele ce sunt in UE (chiar si in Romania) sau plantele modificate genetic (ce sunt si in Romania). Cand noi scoatem 2 tone la hectar si ei scot 300 kg la hectar, diferenta e mare! Alt lucru ce il vad, e ca in multe cazuri, e ca si cu cainii vagabonzi din Romania, in multe cazuri sunt multe solutii (iti recomand sa cauti Copehaga Consensous) si unele sunt foarte practice si relativ ieftin de aplicat si ele trebuie prioritizate. Dar toate acestea cer timp si o economie mai organizata! In fapt, Africa de Sud cred ca azi sta mai bine ca Romania de exemplu, deci exista sanse. Mai mult, daca Africa isi pun centrale electrice si fac un fel de Silicon Valey verde, ar putea sa iasa bine ca exportatori de tehnologie (la fel cum e si India azi), dar si aici cere timp si ca ei sa se dezvolte in domeniul academic.

Întrebări similare