Ai cap, nu? Poti gindi, nu? Acum ia stai si judeca un pic - daca eu arunc pe strada o foaie sau o cutie goala, cu ce afecteaza asta ATMOSFERA?
Cutia ajunge in mare, iar vietatile marine se pot ineca cu ele, apoi daca sunt mai multi ca tine putem pierde hrana consistenta, iar apoi pierdem noi, oamenii.
Nu toate, dar da, unele da
mai ales frigiderele sau alte chestii cu freon (agent de racire), care odata ajuns in aer, distruge stratul de ozon, si alte chestii cu chimicale care direct sau prin degradare pot ataca ozonul
Dar daca pestele se impute pe malul marii, atunci unde ajunge toata duhuare lui, nu in atmosfera ?!
Ha? Duhuare? Si daca ajunge in atmosfera, cine a zis ca mirosurile de descompunere biologica halesc ozonul?
Nu stiu, am vrut doar sa-mi consolidez mai bine teoria.
Eu stiam ca datorita industriei care a evoluat avem noi probleme cu parti ale stratului de ozon, nu de la aruncatul deseurilor pe strada.
Stiu, era o gluma. Dar astfel afecteaza deseurile din plastic mediul, si nu stratul de ozon. Stiu ca se pierd multi bani pentru curatarea apelor, iar U.E. vrea sa scape de ambalajele de pastic pana in 2030.