Http://www.walter-fendt.de/ph14e/timedilation.htm
Pe acest site iti arata foarte frumos ce se intampla si ai si formula. De aici vezi ca timpul depinde de sqrt(1 - v^2/c^2). La fel poti intra si pe wolfram alpha si poti si de acolo sa iti calculezi dilatarea timpului.
Btw aceste efecte au fost demonstrate si experimental:
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_dilation#Experimental_confirmation
Asta o spune teoria relativității, care mai spune că nu poate fi atinsă viteza luminii de către un obiect cu masă.
Nu si nimeni nu poate opri timpul timpul inceteaza sa mai existe cand ajungi intr-o gaura enagra si viteza lumini nu poate fi atinsa inca si cercetarile nu sunt exacte dar cum se spune timpul nu poate fi oprit decat daca spargi un ceas )) timpul este singurul lucru care nu va disparea... cand totul va disparea atunci va disparea si timpul din cauza ca nimeni nu are cum sal foloseasca miscarea plnetelor de ex daca nu mai exista planete nimeni nu il mai poate determina fara timp nimic nu este posibil si la viteza lumini este si timplul ca viteza lumini este distanta supra timp cauta si tu formula.
Dacă îl lovești de pământ accelerat cu o viteză de 9, 8 m/s^2 x Y(unde Y este accelerația imprimată de tine), posibil să se oprească de tot, deci nici măcar nu e nevoie de viteza luminii, poți face și tu asta.
Si totusi, insusi fotonul are masa, nu? Si nu vorbesc (bineinteles) despre masa de repaus Ciudat... foarte ciudat.
Sincer, nu știu. Dacă un obiect are masă de repaus, masa crește odată cu viteza și atinge masă infinită la viteza luminii, de asta nu poate fi atinsă viteza luminii de către un obiect cu masă. Totuși, după cum ai observat foarte bine, din moment ce are energie, trebuie să aibă masă fiindcă e=mc^2. Se pare că e importantă chestia cu masa de repaus, fiindcă fotonii nu pot fi opriți din viteza lor nebună și în fizică se consideră că masa de repaus a fotonilor e zero. Într-adevăr, e foarte ciudat.
Vezi? In teorie, unele lucruri suna al dracului de bine Dar, la o gandire mai aprofundata asupra temei in cauza, se duce dracului raspunsul cautat, si dai numa' peste intrebari (muuuuuuulte).
Ah, ce n-as da sa am eu RASPUNSUL SUPREM, la cateva intrebari
Ce intrebari supreme ai? Sunt curios.
E foarte bine că încă avem întrebări fără răspuns, avem ce căuta.
Fotunul are masa doar "in miscare". in momentul in care nu se mai deplaseaza, el inceteaza sa mai existe.
M-am exprimat gresit, mea culpa Vroiam sa spun, ca as dori tare mult sa am raspunsurile adecvate pentru a lumina teoriile aruncate asa, de-a moaca pe la tot felul de conferinte Sunt mic, foarte mic, in ceea ce priveste lumea asta a stiintei "profunde". Imi dau si eu cu parerea, ca unul care a mai citit cate ceva
P.P. Acum sunt destul de obosit pentru a aprofunda, dar stiu ca am vreo 2-3 intrebari date dracu' Tinem legatura
Ceasul se va opri pentru noi cei care stam pe loc dar pentru cei care calatoresc cu aceeasi viteza ca cea a ceasului ceasul se va misca normal.
I86e2, s-a demonstrat ca lumina are masa, dar este aproape nula si a aparut teoria care spune ca orice obiect are masa. Imagineaza-ti 2 mingi colineare cu tine. Acele 2 mingi reprezinta 2 stele alineate cu Terra. Gandeste-te ca s-a putut vedea imaginea stelei din spate: cum? Lumina propagata de steaua din spate a fost atrasa de gravitatia celei din fata si traseul a fost putin deviat. Cum formula gravitatii este G=g x m => lumina are masa.
Nu stiu cat de adevarata este povestea dar sursele sunt credibile.
Nu lumina ca atare este atrasa, ci spatiul prin care circula este curbat de gravitatie.
In ordinea verificarii pana la a n-spea zecimala (n intre 10 si 12), cele mai verificate teorii de care dispunem sunt: electrodinamica cuantica, mecanica cuantica si teoria relativitatii.
Nu ceasul se opreste, timpul se opreste in loc.Ca acele la ceas s-ar roti. Orice imagine ce o observi este lumina reflectata de o suprafata. Sa zicem ca din pamant se reflecta lumina si se formeaza ceea ce noi numim o imagine a pamantului. Aceasta imagine va fi proiectata in univers calatorind cu viteza luminii(deoarece lumina care se reflecta este imaginea). Daca te afli intr-o naveta ce calatoreste paralel in sensul razelor de lumina, si te uiti prin hublou vezi tot timpul aceeasi imagine, deoarec ai aceeasi viteza cu lumina, cu imaginea deci. Daca mergi in sens invers calatoresti in viitor. Si ca sa mergi in trecut trebuie sa ai o viteza mai mare de a luminii si sa mergi in sensul razelor. Asa este? ziceti voi astia pasionati de fizica..eu nu mai stiu prea bine din liceu
Cred ca si ceasul se opreste, pentru ca masa prezinta o inertie infinita la orice efort de a o accelera.
Pai ce faci? Tu inmultesti doua acceleratii (9, 8 m/s^2 si Y) si obtii o viteza? Asa ai spus: cu o viteza de 9, 8 m/s^2 x Y.
Care ceas se va opri pentru noi cei care stam pe loc? Ala de pe racheta zici ca se va misca normal. Atunci care? Ala pe care il avem la mână?
Pot sa imi dau cuvantul de onoare ca da. S-ar opri ori la viteza luminii ori intr-o gaura neagra ori in vid absolut, dar nici una din situatii nu poate fii atinsa.
Daca avea doar un singur tip de masa (adica, doar "in miscare", dupa cum spui tu), nu se folosea expresia "masa de repaus" Suna logic, nu?
S-avem pardon! Sincer. Vis a vis relativitatea. Cine, unde, cand, cum a probat faptic acest lucru?
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: