| sabin89 a întrebat:

Este adevarat ca la viteza luminii orice ceas se opreste?

Răspuns Câştigător
| TychoB a răspuns:

Http://www.walter-fendt.de/ph14e/timedilation.htm
Pe acest site iti arata foarte frumos ce se intampla si ai si formula. De aici vezi ca timpul depinde de sqrt(1 - v^2/c^2). La fel poti intra si pe wolfram alpha si poti si de acolo sa iti calculezi dilatarea timpului.
Btw aceste efecte au fost demonstrate si experimental:
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_dilation#Experimental_confirmation

35 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru iKronstadt):

O armata-ntreaga de fizicieni a testat teoria relativitatii, mai ales pe cea restransa, ca e mai usor de testat. GPS-ul n-ar putea functiona fara corectiile aduse de teoria relativitatii, asa ca faptul ca GPS-ul iti indica drumul e o dovada ca teoria relativitatii functioneaza.

| myst a răspuns (pentru iKronstadt):

Materia este compusa cum bine stim din atomi.iar atomii au electroni protoni, neutroni + alte particule, in miscare.deductiv, materia este in miscare. fotonul este un electron. in repaus el nu mai exista, dispare

| Johanndjmt2 a răspuns:

Da desi conform relativitatii e cam imposibil ca un obiect sa atinga aceasta viteza! dar mi-ai starnit o intrebare... Daca reusesti cumva sa incalci legiile fizicii si sa depasesti viteza luminii oare se va da timpul inapoi din ce in ce mai repede cu cat avansezi in viteza?

| sabin89 explică (pentru Johanndjmt2):

Intreaba-ma ca sa te-ntreb. Cat stii tu atata stiu si eu. Se fac speculatii. C-o fi, c-o pati. Deocamdata traim aici pe pamant si avem un sistem de "coordonate" foarte bine pus la punct, sa ne bucuram de ce avem. Eu nici nu mi-as dori sa calatoresc cu viteze de alea astronomice. Ce sa caut eu printre planete, stele si comete? Eu nici Pamantul nu voi reusi, intr-o viata, sa il vizitez si sa il cunosc indeajuns.

| reihiuke a răspuns:

La viteza luminii, cred ca orice ceas dispare big grin

Întrebări similare