| ChrisNemo a întrebat:

Este calatorie in timp posibila? Intr-o lume fictiva, identice celei contemporane, calatoria in timp este posibila. Daca stam sa ne gandim logic, orice schimbare in trecut, schimba " viitorul". Este vreo modalitate in care calatoria in timp nu ar fi un paradox? Credeti ca rasa noastra ar trebui vreodata sa atinga calatoria in timp? Sunt curios ce pareri aveti.

13 răspunsuri:
| Weyland a răspuns:

Teoria multiversului, probabil.

Din păcate, teoria cauzalităţii împiedică călătoria în timp.

| RAY a răspuns:

De ce bagati stiinta si fantasticul in acelasi oala, stiintific nu exista timp nici calatoria in timp, pentru ca electroni nu pot fi in 2 timpuri sau sa se intaorca inapoi in timp asa ceva e imposibil orice secunda trecuta este irevirsibilia, deci nici cuantic, nici biologic, nici logic calatoria in timp este sf, o calatorie exista du-te aafara si priveste stelele da ele sunt in trecut daca ai intrece viteza lumini te-ai duce in trecut ceva imposibil

| ChrisNemo explică (pentru RAY):

"nu exista timp" niste argumente solide sa-ti sustina afirmatia? Incearca sa folosesti o exprimare mai coerent si semne de punctuatie, pentru ca imi vine greu sa inteleg la ce te referi.

| Swal a răspuns:

1. Nu este posibil asa ceva, aberatii
2. Nu exista trecut sau viitor, ci doar prezent care a fost si va fi.

| AnicaiAlin a răspuns (pentru RAY):

"calatoria in timp este sf".
Calatoria in timp nu este ceva sf. Noi suntem calatori in timp, de la secunda la secunda noi trecem prin timp.

| RAY a răspuns (pentru ChrisNemo):

A nega ceva nu ai nevoie de dovezi

| fearlessss a răspuns (pentru RAY):

Pe national geographic oamenii de stiinta au spus ca exista o cale prin care sa putem calatorii in timp.Este acea teorie cu,, gaura de vierme`` daca ai auzit de ea..adica sa scurtam traseul nostru fata de cel al luminii putem calatorii il timp.Acum nu stiu daca e chiar posibil, dar stiinta asta afirma.

| RAY a răspuns (pentru fearlessss):

Da exact ce am spus si eu orice metoda care e mai rapida ca viteza lumini.se numesc gaurile de vierme si se crede ca exista inca nu s-a dovedit in plus radiatia ar fi aneorma gandeste ca se rupe spatiu in doua si nu poti sti unde vei ajunge sau ce se intampla cu atomii din tine, isi recomand o emisiune http://istoria-lumii.ucoz.com/load/totul_despre_univers_3/163
vezi prima scrie calatori in timp e cu Stephen Hawking

| sublime89 a răspuns:

Legile universului nu cred ca permit calatoria in timp.

| Şaptepăcate a răspuns:

Deci 2 chestii am de zis
Cu cat te misti mai repede cu atat timpul curge mai incet pentru tine, ceasurile de pe satelitii care se invart in jurul pamantului necesita o ajustare, pentru ca ceasurile de pe pamant cu ceasurile din ei nu functioneaza la fel. Foarte putin dar totusi nu e o viteza incredibila
Cand te uiti la soare de fapt privesti in timp, in trecut, lumina face 8 minute pana sa ajunga de la el la noi, daca soarele s-ar stinge acum tu nu ai afla decat peste ~8 minute. Foate multe dintre stelele de pe cer posibil sa nu mai existe deoarece luminii ii trebuie foarte mult pana ajunge la noi

| c0ton a răspuns:

Da s-a putea dar pentru primul pas creca s-ar inventa o masina a timpului doar pentru calatori in viito nu si in trecut acest fl de calatorie ar fi necesara daca ai avea viteza lumini si ai face ocolul pamantului pana ai ajunge sa calatoresti in timp doar in viitor nu ai mai putea sa te intorci

| Miauti a răspuns:

Din punctul meu de vedere DA! Si pot calatori in viitor.

| Stefi21 a răspuns:

Daca vreodata se va inventa un aparat care sa permita calatoria in timp inseamna ca aparatul acela a fost deja inventat.