| sabin89 a întrebat:

Este drept sa spunem ca o persoana careia ii place muzica lui Beethoven are un gust mai bun decat o alta care prefera punk rock? Pot fi facute judecati artistice de acest gen? Cat de departe putem merge pe ideea 'gusturile nu se discuta'?

Răspuns Câştigător
| Wøodenpints a răspuns:

"Gusturile nu se discută" este cel mai penibil clișeu. Gusturile se discută, pentru că tu le-ai ales. În special cele din muzică. Tu ai ales ce să asculți, ai ales cât de complexă să fie o melodie, despre ce să fie versurile. Le-ai ales pe toate folosindu-ți creierul.
Nu se discută gusturile de genul "mie-mi place berea blondă și ție berea brună".
În rest, gusturile cum sunt cele în materie de muzică, filme, literatură, chiar și haine se discută. Pentru că aici nu mai e vorba de ceva care vine învoluntar. Este o alegere personală.

59 răspunsuri:
| JucărieLEGO a răspuns (pentru sabin89):

Cred ca depinde si instrumentul, vorba lui DucuCent. Eu prefer varianta mestrului naiului. http://www.youtube.com/watch?v=W5FOuI-jQpc
Si astfel ti-am ilustrat cum (nu) se discuta gusturile.

| suffarstar a răspuns:

Depinde de cultura fiecaruia, de personalitate, de educatie. Gusturile se discuta, ele spun despre noi ce fel de oameni suntem. Poate ca o persoana ce asculta muzica clasica este mai sensibila decat o persoana ce asculta punk rock. Desi, mi se pare inadmisibil ca cineva sa nu poata aprecia asa ceva http://www.youtube.com/watch?v=0Wv3Ya9nskA

| JucărieLEGO a răspuns (pentru suffarstar):

Aproape la orice interpretare de-a lui imi dau lacrimile. E un adevarat artist international. Un instrumentist genial. Nu l-as numi roman. E peste asa ceva. Mi-l amintesc acum vreo 2 ani cum parasise cu lacrimi in ochi un studio de la Realitatea TV iar ultimele lui cuvinte erau ceva de genul: "romanii, ce respect sa mai aiba tara asta, ei nu stiu decat gratare, fotbal si manele." Iar prezentatoarea parca nu stia cum sa-l trimita cat mai repede la plimbare pentru ca nu mai era timp si incepeau nu stiu ce stiri la care mai aflam o alta patanie ridicola din tara sau din gradina zoologica a politicienilor de rahat. Din acel moment mi s-a facut scarba de acest canal de televiziune.

| suffarstar a răspuns (pentru JucărieLEGO):

Intr-adevar e un artist adevarat, un geniu as putea spune. Chestia cu romanii...
pacat, putem sa fim un stat model...dar cand educatia de mahala e la putere, ce putem face?

| JucărieLEGO a răspuns (pentru suffarstar):

Nu putem decat sa privim cat de neputinciosi suntem, desi avem cu ce...

| sabin89 explică (pentru JucărieLEGO):

Genial nea Zamfir, jos palaria. Ce zici de nea Ivan, din linkul trimis lui Darlmagic?

| Wøodenpints a răspuns (pentru sabin89):

De obicei acolo toți au același gust. Toți candidații. Fie că alegi pe unul sau pe altul, tot chestia aia este. Doar că ai falsa impresie că ai avut opțiuni.

| zurick a răspuns:

N-ar fi plictisitor daca am fi toti la fel?

| Dreamer a răspuns:

Neoclasica, DNB si Pump-up intra la artistic? Ziceti ca da...sa ma simt si eu bine :)

Nu stiu cat putem judeca oamenii dupa tendintele muzicale, dar personal cunosc si ascultatori de manele care m-au socat (in sensul pozitiv) in discutii filosofice si stiintifice. Da,,, cocalari'' d-aia cu guler ridicat si tricou,, De Puta Madre'' care asculta muzica la difuzorul de la telefon...de ei vorbeam (chiar daca sunt extremi de rari cei din exemplul de mai sus). Deci eu am incetat sa mai judec oamenii dupa gusturile muzicale...totusi ceea ce inca nu inteleg este moda dupa tendintele muzicale. Sunt unii care ii vezi imbracati in haine rock sau rap si le sta aiurea rau dar na, important este sa stie ceilalti ce muzica asculta ei. Si parca cumva ei se simt obligati sa poarte acele haine.

PS: Cine spune ca DNB-ul nu este arta sa asculte asta (heaven to my ears:) )

https://www.youtube.com/watch?v=sf6LD2B_kDQ

NOname
| NOname a răspuns:

Gusturile noastre muzicale (şi nu numai) într-o măsură mai mare sau mai mică ne definesc.

Citeam mai devreme un articol interesant şi mi-am amintit de întrebarea ta.
http://www.descopera.ro/......despre-noi

| Crucified a răspuns:

Ştiai că nu-mi pasă?laughing

| Lizzu a răspuns (pentru Darkmagic):

happy

| Lizzu a răspuns (pentru sabin89):

Nu stiu,sabin.
Nu am discriminat in functie de muzica ascultata cu toate ca nu pot fi de acord cu orice gen.
Si am avut situatii,dar faptul ca tin mult la persoanele acelea nu ma determina sa le iubesc mai putin doar pentru ca asculta anumite genuri care mie nu-mi plac...
Conteaza persoanele si relatiile cu ele si pana la urma fiecare are dreptul sa asculte ce ii face placere.

In fapt,orice perioada din viata are genul ei de muzica,intelegi? Azi poti asculta rock, maine clasica, peste o luna poti asculta rap si mai departe raggae etc etc.
In functie de stare, totul e schimbator, nu ramane vesnic la fel.

happy

| ErrorFound a răspuns (pentru sabin89):

Ce ar mai trebui exclus?

| OmuCuBasca a răspuns:

Bea un vin bun si asculta un lautar de exceptie. Sa vezi filosofie de viata.;)
https://www.youtube.com/watch?v=EEBFwIZ-SXA
Sanatate!

| sabin89 explică (pentru zurick):

De multe ori e plictisitor si acum, asa cum suntem. Daramite daca am fi toti la fel. Suntem diferiti, din fericire!

| sabin89 explică (pentru Dreamer):

Avand in vedere cuvintele lui Platon din citatul dat de Inferno, tinand cont de nick-ul pe care ti l-ai ales si de muzica pe care o preferi, pot sa afirm ca esti un...visatorlaughing Fara banc, melodia e fantastica. M-a dus pentru cateva clipe pe aripile vantului.confused

| sabin89 explică (pentru Crucified):

Cum, esti nepasator? Fata de cestiuni atat de arzatoare la ordinea zilei?confused

| Crucified a răspuns:

Ţin să te anunţ că sunt fată.tongue

| sabin89 explică (pentru Lizzu):

Cand e vorba de gusturi senzoriale, cum spunea cineva mai sus: unuia ii place berea blonda, altuia berea bruna, intr-adevar maxima cu "non disputandum" merge perfect. Fiecare cu gustul lui. Daca ne referim insa la domeniul artei, lucrurile stau putin altfel. Putem incerca sa o facem pe o persoana sa inteleaga ca ar fi spre binele ei daca ar avea gusturi artistice mai rafinate. Zic si eu.

| sabin89 explică (pentru ErrorFound):

Hip hoplaughing

| sabin89 explică (pentru OmuCuBasca):

Cu de-astea vii tu?laughing

| Lizzu a răspuns (pentru sabin89):

Da.dar pentru un om arta poate fi o bucata de metal sudata de o alta bucata de metal, in ochii lui e arta.
Pentru altul arta poate insemna o pictura realizata desavarsit samd.

Nu poti convinge pe cineva ca nu e arta ceea ce el vede ca fiind arta.
Nu stiu de ce ne gandim mereu din perspectiva altora. Gandeste-te daca cineva ar incerca sa te convinga ca o gramada de metale colorate poate fi o arta mai completa decat o sculptura sau o simfonie.
Tu nu ai vedea prin ochii lui vreodata. Pentru ca nu poti.

| ta5232545 a răspuns:

Pai doar pentru ca unei persoane ii place un gen de muzica, asta nu inseamna ca este intr-un anumit fel sau ca trebuie judecata, desi modul in care te comporti, de exemplu ce muzica preferi, arata modul tau de a fii, sau e pur si simplu o placere. Deci nu putem judeca pe nimeni din acest motiv. (poate doar pe cei care asculta manele,laughing glumesc doar)

| sabin89 explică (pentru Crucified):

Am luat la cunostinta. Si fiindca intraram in vorba, nu imi spui si mie care sunt preferintele tale in materie de muzica? sau de literatura...

| Crucified a răspuns (pentru sabin89):

Rock/metal/rap... Hai că am fost serioasă de data astalaughing

Literatură? Se află pe locul 3 în lista cu chestiile pe care nu le suport...

| sabin89 explică (pentru ta5232545):

Nu m-am gandit nici eu sa-i judecam, ci doar sa-i ajutam sa-si cultive gusturile artisticehappy
Ai un nume frumos. Poate stii ca Teodora o chema si pe nevasta lui Iustinian, una din cele mai frumoase femei din istorie.happy

| ta5232545 a răspuns (pentru sabin89):

Pai. mersi happy

| oprescudorin11 a răspuns:

Gusturile chiar nu se discuta! Mie imi place Beethoven si-mi place regina angliei.Ma bucur ca altii (majoritatea)au alte gusturi! Altfel ce m-as face?