| RAY a întrebat:

Este mizantropia rationala? ce parere aveti despre Mizantropie?

Mizantropia este definită drept o lipsă de încredere, dispreț, ură față de specia umană sau față de natură umană[1]. Etimologia termenului o găsim în limba greacă, în termenii μῖσος (misein, ură) și ἄνθρωπος (antropos, om, uman)[2].
https://ro.wikipedia.org/wiki/Mizantropie

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Definitia pe care ai dat-o e corecta dar nu completa. Mizantropia are sensul mai degraba de tendinta de izolare de oameni, tendinta de a evita societatea, lipsa de incredere, dispret si ura fata de ceilalti, pe care ii consideri mult sub nivelul tau. E o tenta mai degraba defensiva decat ofensiva. E greu de spus daca poate fi rationala pana nu ai posibilitatea sa o analizezi intr-un anumit context.

9 răspunsuri:
| BucurCristina a răspuns:

Eu cred ca este pur si simplu irationala ca : rasismul,sexsismul sau alte discriminari de orice fel, plus ca daca esti om cum sa te urasti pe tine insuti? Adica poti sa te urasti pentru faptele tale dar nu pentru ceea ce esti.
Termenul de Mizantropie nu are sens daca il folosim noi oamenii, iar animalele nu pot vorbi, extraterstri nu ii cunoastem(si probabil nici ei pe noi, daca exista).
Intrebarea e :Exista un om care sufera de mizantropie? Ar fi atat de irational si ciudat. laughing

| Freya1 a răspuns:

Mai eu nu urasc in totalitate oameni dar nici nu ii apreciez atat de tare.La mine daca ar fi sa aleg intre a ma increde intre un om sau animal as alege animalul sau daca vad un om ca plange si un animal ca sufera chiar daca o sa fiu judecata pentru asta mi-ar fi mai mila de un animal.Si eu ma izolez nici eu nu am incredere in nimeni, bine nici nu urasc in totalitate rasa umana ca nu sunt chiar asa doar traiesc intre ei dar...

| RAY explică (pentru Freya1):

Te inteleg

| Inferno a răspuns:

In majoritatea cazurilor e specifica unor tulburari de personalitate.

| RAY explică (pentru Inferno):

Cum ar fi? ce tulburare de personalitate as avea eu ca am fost mereu bun si sincer si multi ti au batut joc de mine?

| RAY explică (pentru Hammurabi):

Ai dreptate, si eu sunt mizantrop dar nu urasc pe toti oamenii, pur simplu numai am incredere din cauza experientelor din trecut, daca esti bun luat de fraier si multi te considera inferior

| Mclaren12 a răspuns:

Citeste o carte de-a lui Ben Klassen si vei afla daca este rationala sau nu.

| RAY explică (pentru Mclaren12):

Multumesc de carte, cand imi da inapoi iubita cardul bancar am sa o cumpar

| Mclaren12 a răspuns (pentru RAY):

Ma refer mai mult la "Nature's Eternal Religion" si nu prea cred ca ti-o livreaza cineva pana in Romania (daca locuiesti in Romania). Dar sa stii ca este o carte geniala, lasand la o parte faptul ca Ben Klassen era nitel rasist.