| Catrice a întrebat:

Este seara. Te întorci acasă. Pe strada unde locuiești nu este nimeni.

La câțiva metri în fața ta are loc un accident rutier. Șoferul mașinii fuge de la locul accidentului.

Nu apuci sa reții numărul de înmatriculare. Nu exista camere de supraveghere în zonă.

Te grăbești sa vezi starea victimei. Descoperi ca e un tânăr cu vârstă cuprinsa între 18-20 ani. Verifici dacă nu are leziuni grave. Din fericire, nu este rănit, are doar câteva zgârieturi. Îi verifici pulsul. Normal. Îl readuci la conștientă.

Încerci sa apelezi numărul de urgență. Băiatul te oprește. Decizia sa îl inviti în casă. Ii dai un pahar cu apa și un calmant. Ii îngrijești zgârieturile. Tânărul îți mulțumește.

Încerci sa afli detalii despre accident. Acesta refuza să-ți spună mai mult decât ca nu a fost o întâmplare ca se afla în acel loc, în acel moment. Refuza să-ți dea voie sa apelezi politia pentru a raporta incidentul sau ambulanta pentru a-l investiga medical.

Dar îți spune că, drept recompensa, îți oferă posibilitatea de a-ți alege o superputere care sa te ajute să-ți îmbunătățești viața.

Ce ai alege?!

63 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Dictionarul da definitii doar cuvintelor, nu propozitiilor sau asocierilor de cuvinte. Da definitie pentru "legatura" si da definitie pentru "primejdios", dar nu si pentru "legaturi primejdioase". Evident, nu ne putem astepta sa gasim definitie pentru "imbunatatirea vietii".

| sadrian46 a răspuns (pentru sabin89):

Da, dar putem face noi. Asta vreau să clarificăm aici.
Eu asta vreau să știu, ce înseamnă -îmbunătățirea vieții-, pentru dta sabin89, de exemplu.

| sabin89 a răspuns (pentru sadrian46):

Nu mi se pare a fi ceva complicat. Ai auzit probabil de multe ori zicându-se: "am o viaţă de rahat". E greu de înţeles asta? Nu. Dacă înţelegem asta, le fel de uşor vom înţelege şi ce înseamnă îmbunătăţirea vieţii. Adică, să mă las de unele prostii cu care mă ocup acum şi să încerc să am mai mult respect de sine; să duc si eu o viaţă mai demnă şi mai plină de sens.

| Liviu a răspuns:

As iunceta sa mai fumez happy ilegale.

| RAY a răspuns:

Sa fiu jumatatea din mintea ta

| Catrice explică (pentru RAY):

Mintea mea este completă. O parte îmi aparține, cealaltă parte aparține universului.

| RAY a răspuns (pentru Catrice):

Wow,deci esti asexuala

| Catrice explică (pentru RAY):

Posibil.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Am crezut ca te indragostesti de el nu ca e pestisorul de aur.

Pai eu nu l as chema in casa la mine, nu am obiceiul sa aduc straini in casa. As fi sunat la salavare inainte de asta.

PS. Mi ar placea sa fiu invizibil

| Catrice explică (pentru suntserios):

Nu m-am gândit atât de departe laughing daca nu la tine, atunci il duci la un vecin

| sierra1 a răspuns:

Aș inchide TV-ul (sau schimba canalul), miroase a se.fe. ieftin

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aș mulțumi frumos și aș refuza.
Acum o să întrebi de ce?
Când o să am timp, o să filosofăm despre îmbunătățirea vieții.
A propos.
Eu știu, și presupun că despre
viață și
îm-bună-tățire, și eu și dta avem același dicționar DEX.
Dar termenul - Îmbunătățirea vieții- nu este înscris în dicționar.
Astfel, ar trebui să îl scriem, noi, eu, dta, TPU-iștii.
Nu vrei dta să începi să scrii aici.
Îmbunătățirea vieții este... (definiție cf. InYourMind).
Let-s go!

| Catrice explică (pentru sadrian46):

Nu pot oferi o definite din moment ce cu toții avem vieți diferite.
Poate ca cineva își dorește sa fie mai sănătos, sa aibă familia pe care și-o dorește etc.

| sadrian46 a răspuns (pentru Catrice):

Nu, nu, te rog, nu te eschiva, eu am dorit definiția ta, apoi din toate definițiile facem DEX-TPU.
Nu cineva ci dta, deci.
Îmbunătățirea vieții este... ( cf. InYourMind).
Aștept.

| Catrice explică (pentru sadrian46):

Definiția din punctul meu de vedere se raportează strict la viata mea.
Am menționat deja generalizarea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

"Este seara. Te întorci acasă. Pe strada unde locuiești nu este nimeni." - Tipic.

"Șoferul mașinii fuge de la locul accidentului." - deja sun la urgente

"Din fericire, nu este rănit..." - daca era inconstient, poate avea leziuni interne; nu port RMN la mine, deci oricum trebuie sa ajunga la spital.

"Încerci sa apelezi numărul de urgență. Băiatul te oprește." - vorbeam deja cu doamnele de acolo. Cum ma opreste asta?

"Încerci sa afli detalii despre accident." - parca se intamplase sub ochii mei

"Dar îți spune că, drept recompensa, îți oferă posibilitatea de a-ți alege o superputere" - clar are hemoragie interna, poate a si "bagat" ceva.

"Ce ai alege?!" - o declaratie detaliata si la obiect, ca sa nu ma cheme a doua oara. Oricum, la mine in oras, soferul e prins inainte sa ajung eu la sediu.

| Catrice explică (pentru NoTurbinaNoGood):

"Parca se intamplase sub ochii mei" - de ce era acolo, de ce nu a fost atent, chestii.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Catrice):

De ce era acolo? laughing
Tie nu ti s-ar parea ciudat, si obraznic, sa te intrebe cineva pe strada (domeniu public), de ce te afli acolo?
Si nici a doua intrebare nu are rost... Daca deja s-a intamplat, si nu esti implicata direct, nu ai de ce sa certi o victima. Trebuie linistita, nu luata la intrebari.
Stiu ca tu mergeai spre SF, dar in chestiile astea ar trebui sa fim seriosi, sa stim ce avem de facut. Reflexul normal in asemenea situatii este sa anunti, si sa evaluezi victima. Daca tu visezi ca din pietonii accidentati iese Aladin si vei castiga la loto, in cazul in care s-ar intampla asa ceva, pe langa panica partial normala, nu ai sti ce sa faci, si ai fugi in casa speriata.

| Catrice explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Am scris fără să gândesc ce mai vrei acum laughing
Ma gândeam la ceva de genul "de ce nu ai fost atent, de ce nu te-ai ferit" etc.etc.etc.

| T0T a răspuns:

Sunt singurul de aici care observă că întrebarea se putea rezuma la 2 rânduri și că toată povestea de dinainte e inutilă?
Aș vrea să am o superputere gen cum au vampirii. Adică corpul meu să rămână mereu tânăr, orice defecțiune ce poate apărea sau care apare să se „repare" repede (gen o rană care să se vindece fără a lăsa urme). Puteam să mă gândesc întâi la cititul gândurilor însă cred că aș putea deveni depresiv dacă aș ști tot ce cred ceilalți despre mine.

| Catrice explică (pentru T0T):

Uită-te peste răspunsuri și ai sa vezi ca nu ești singurul laughing
Am avut doua idei simultan și nu am vrut sa le pierd asa ca am decis sa le combin.
Combinație nereușită, huh...

| OldSoul a răspuns:

L-as transforma in fata sa-l pot... asta, pardon, sa o pot...
Lua de mireasa.

| johnnny123 a răspuns:

Dacă întrebarea pe care vrei să o pui este "Ce superputere ți-ai dori?" ce rost are toată telenovela dinainte?

| Catrice explică (pentru johnnny123):

Doua idei spontane îmbinate. laughing

| Sn4k3 a răspuns:

Ai scris atata poveste despre un accident ca la sfarsit sa intrebi de superputeri laughing.

| Catrice explică (pentru Sn4k3):

S-a întâmplat un fenomen inexplicabil prin metode științifice, dar explicabil prin metode fantasmagorice.
A apărut o idee, care nu avea nimic solid la baza, era seaca și lipsita de valoare, apoi miraculos, a apărut o alta idee care părea mai dezvoltata și imediat după s-a născut un cuget care a dat viata acestei întrebări.

| Sn4k3 a răspuns:

Am citit direct de la sfarsit, eram sigur ca e cu superputere laughing.

| Hammurabi a răspuns:

De ce "îl readuci la conștientă" dacă are doar câteva zgârieturi?

| Catrice explică (pentru Hammurabi):

Impact, soc, leșin... Dacă ma gândeam dinainte la poveste, as fi venit cu un motiv laughing

| Hammurabi a răspuns (pentru Catrice):

Păi fă-i și tu o respirație gură la gură până se prinde el că n-are nimic. laughing

| Catrice explică (pentru Hammurabi):

Ii fac cum sa nu ii fac. Îi resuscitez complet toate organele laughing

| RainmakerX a răspuns:

Sa pot face orice obiect din nimic intr-o secunda. laughing)
As cumpara mult pamant dupa care as face cartiere intregi de case.
As avea un ONG care da mancare persoanelor defavorizate etc.
happy

| Catrice explică (pentru RainmakerX):

Uau... ce suflet nobil. Vrei sa fi ca Ion? laughing

| RainmakerX a răspuns (pentru Catrice):

Ioni sunt multi laughing

Hai lasa ca îl știi și tu pe ăla de vrea pământ rolling on the floor

Dar eu as si ajuta lumea mai... m-ai comparat cu unul care si-a omorat indirect sotia sad

Te faci Becali jr? laughing
Te si vad: ii ajuți, le dai case, mașini, îți deschizi o fabrica, ii pui sa muncească a 20h/24h/zi

Cine are nevoie de muncitori cand poti face orice obiect instant? rolling on the floor)
Ar fi smechere si nistel linii de metrou intre Bucuresti si toate celelalte resedinte de judet XD

Ohooo... gata, m-am decis cu cine votez la prezidențiale laughing

| aXy99 a răspuns:

Omnipotenta este o superputere?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Aș vrea să mișc obiecte, să trag scaune de sub fundurile fraierilor cu puterea minții. Și așa, din depărtare. Să mă trezesc dimineața și să fiu: omg, e 8, ajunge Gogu la muncă imediat, să-l vizualizez așa, cum intră în birou și hatz, pi jos.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Viata vesnica.

| Darkmagic a răspuns:

Este dimineata.
Deschid laptopu'.
Intru pe TPU.
Citesc pe aici...
Cad de pe fotoliu si ma zvarcolesc.
Cam asa: rolling on the floor
Injur. big grin

Raspuns:
As vrea sa fiu "Editor TPU"...sau macar prieten cu o admina. (sunt al naibii de valoros la prieteneli). big grin

Cred ca numai asa reusesc sa scriu la Religie:
"Doamne-ajuta!", apoi un "Isaia dantuieste", (toate strofele)
...si la final, sa intreb: "Cat e ceasul?".

Mai trebuie ceva?
Tici mi! happy

| ForeverAlone97 a răspuns:

Aș alege o singură superputere: să-mi dau seama care femeie e singură și care nu.

| gogu220 a răspuns (pentru ForeverAlone97):

Dar îţi poţi da seama şi făra să ai o superputere.
Vezi dacă are verighetă sau o întrebi direct: te invit la o cafea sau se supără soţul?

| ForeverAlone97 a răspuns (pentru gogu220):

Interesant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baietul este de fapt un criminal in serie, iar accidentul a fost doar un scenariu pentru ati castiga increderea, "are doar câteva zgârieturi" Odata ajunsi la tine sa ii dai "calmante" isi dezvaluie identitatea. Game Over. sad
Tipul asta de scenarii sunt printre metodele preferate de criminali in serie pentru a ademeni victimele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toti cei care ti-au spus ca povestea e cusuta cu ata alba n-au observat un amanunt - daca accidentul ar fi fost unul usor, soferul si-ar fi dat seama de asta si n-ar mai fi fugit de la locul faptei, ar fi coborat din masina si l-ar fi ajutat sa se ridice frumos, l-ar fi intrebat daca e ok si eventual tragea cu el o fuga pana la spital.Numai ca tanarul, inzestrat cu acele supra puteri, nu avea cum sa moara sau sa fie ranit, adica era un fel de Robert Downey, dar fara costumul din fier pe el.Deci tot ce ai povestit tu are logica.In fine,nu stiu sa iti spun ce supraputere sa iti doresti de la el,dar sfatul meu e sa nu incepi o relatie cu acest tanar.E adevarat ca sunt si avantaje,dar imagineaza-ti ca sunteti cu familia la masa,de sarbatori, si el se ridica si pleaca brusc, fara nici o explicatie, iar tu nu poti sa le spui alor tai ca s-a dus sa salveze un tren care sta sa cada de pe un pod.E complicat, deci.Asa ar fi fost frumos, nu zic nu, iti dai seama ca daca te-ai casatori cu el si ati face un copil, nici capul nu te-ar durea - la 3 luni deja ala mic ar alerga prin casa, nu mai dai banii pe premargator si carucioare si nici nu ti-ar plange noapte ca are colici.La aia ca se constipa n-am idee sa-ti spun cum e, dar ma gândesc ca si aici ar trebui sa functioneze supraputerile...

| Catrice explică (pentru anonim_4396):

"daca accidentul ar fi fost unul usor, soferul si-ar fi dat seama de asta si n-ar mai fi fugit de la locul faptei, ar fi coborat din masina si l-ar fi ajutat sa se ridice frumos, l-ar fi intrebat daca e ok si eventual tragea cu el o fuga pana la spital."

Nu spun ca nu ar fi astfel de șoferi, dar dintr-o oarecare experienta îți spun că ceea ce am descrie s-a întâmplat chiar în fata, ea acum câțiva ani. Șoferul lovește omul (nu prea tare ca zona de impact nu a fost prea mare), trece mai departe în viteza (el trebuia sa oprească ca era trecere și persoana respectiva nici nu s-a gândit ca nu oprește domnul)

| PumpkinDoll a răspuns:

Fa-te scenarist

| Catrice explică (pentru PumpkinDoll):

Doar dacă o sa fiu și regizor și actor laughing

| PumpkinDoll a răspuns (pentru Catrice):

Cam multe vrei rolling on the floor

| Catrice explică (pentru PumpkinDoll):

Trebuie sa ma asigur cumva ca totul iese perfect laughing

| TristanTzara a răspuns:

Omnipotența.

| gogu220 a răspuns:

Ne place imaginaţia ta siropoasă, dar e puerilă şi ireală.
În cazul în care TU eşti o fată de 18 ani şi vrei să ajuţi acest tânăr şi frumos cred că vrei să scoţi un roman de dragoste, dar ai idee dor pentru început.

| Catrice explică (pentru gogu220):

Asta mi-a venit pe moment, cu 10 secunde înainte de a pune întrebarea.
Dacă as fi stat sa analizez ideea, probabil ar fi ieșit ceva mult mai dezvoltat (un roman într-adevăr)

| Mogiojojo a răspuns:

E povestea cu pestisorul de aur varianta 2k19?

| Alfred0703 a răspuns:

Sa sun la politie.

| Saiko10 a răspuns:

Sa am puteri infinite(sa pot face orice de exemplu sa imi pot implinii singur dorintele).

| Rhea44 a răspuns:

Sa citesc gândurile altora și sa mănânc fără sa ma îngraș cred ca am voie doua pentru ca am avut grija de el

| Zas a răspuns:

Nemurirea,daca asta se considera o superputere.