Păi de aia nu-s creștin, că știu că nu poți știi sau fii sigur 100%. Ironică situație Vasille.
Nu!
Dar nu stiu ce inseamna TOT, cunosc insa pe Dumnezeu.
Macar incerc.
Dar poti cunoaste PRINCIPIILE si atunci ai acces (teoretic) la TOT!
Si poti fi sigur 1000% de tot! Ca sa exagerez nitel.
Creatia omului nu intra in jurisdictia mea, ca atare nu ma simt raspunzator pentru 'Creatia ' lui.a omului.Initial mi s-a parut o GLUMA BUNA!
Incerc sa-mi pastrez sensul umorului!
"Nu!
Dar nu stiu ce inseamna TOT, cunosc insa pe Dumnezeu.
Macar incerc.
Dar poti cunoaste PRINCIPIILE si atunci ai acces (teoretic) la TOT!
Si poti fi sigur 1000% de tot! Ca sa exagerez nitel.
Creatia omului nu intra in jurisdictia mea, ca atare nu ma simt raspunzator pentru 'Creatia ' lui.a omului.Initial mi s-a parut o GLUMA BUNA!
Incerc sa-mi pastrez sensul umorului!" - da, raspunsul e "NU". Cunoasterea omului este partiala sau incompleta sau limitata si asa va fi mereu. Insa in cadrul acestei limitari Dumnezeu spune ca "ce face omul sa fie cat mai sigur sau sigur ca ceea ce face este bine si drept, iar cine se indoieste de un lucru este mai bine sau este bine sa nu-l faca." Si da, ca sa iubeasca, cineva nu are nevoie sa stie tot. Omul nu a fost creat ca sa stie tot. Dar asta NU inseamna ca omul sa nu cunoasca tot ce poate sa cunoasca fara sa-si piarda viata.
M-am mai gandit la intrebarea ta! Acum as zice ca daca in lumea si contextul in care traim si au trait si altii asa cum vor trai si altii, daca TOTUL ar fi 100%, atunci am lucra pe o LOGICA, nu binara ca acum, ci, as numi-o MOARTE! Cata vreme nu sunt 'indoieli', macar doua variante de ADEVAR!
Daca omul ar sti tot, ar fi Dumnezeu! Fiind Dumnezeu, nu ar mai fi om! Logic, nu ar mai fi oameni! Doar Dumnezeu! Caci Dumnezeu, de asta este UNIC!
La el, de asta nu functioneaza LOGICA UMANA!
Consecintele sunt MOARTEA UNIVERSULUI GENERALIZATA!
Asta vrem?
"Daca omul ar sti tot, ar fi Dumnezeu! Fiind Dumnezeu, nu ar mai fi om! Logic, nu ar mai fi oameni! Doar Dumnezeu! Caci Dumnezeu, de asta este UNIC!
La el, de asta nu functioneaza LOGICA UMANA!" - insa logica umana este dupa chipul Lui Dumnezeu pana la nivelul de cunoastere necesar si posibil atat cat ii este necesar omului sa arate recunoatere si devotament fata de Dumnezeu si sa-L laude pe Dumnezeu.