3 9 1 4, iar pentru cazul cinci este o alegere random deoarece nu mai vad diferente semnificative intre persoanele care au ramas.
Sa spun 7.
@Darkmagic
"L-as intreba pe oricare dintre cei de mai sus, de unde stie el ca 1 nu va naste un Hitler, ca 4 nu devine un criminal in serie, ca 9 nu provoaca un accident peste un an cu multiple victime, sau ca 3 nu declanseaza o pandemie"
Aceasta nu demonteaza cu nimic rationamentul dupa care au fost facute alegerile.
Chiar daca fiecare individ din cei mentionati are o probabilitate "P1" de a ucide un anumit numar de oameni (prin metodele enumerate de tine si nu numai) ramane evident faptul ca numarul 3 are simultan si o probabilitate "P2" de a salva mult mai multi oameni decat restul cazurilor. Tot asa cum numarul 9, prin natura meseriei sale, are o probabilitate mai mare de salva vieti decat restul.
Prin urmare daca ar fi sa tinem cont de cele mentionate tot numerele 3 si 9 ar fi superioare fata de restul. Asta in contextul unui calcul probabilistic al numarului de vieti salvate/pierdute de supravietuirea lor.
Eu iti spun ca A e superior lui B, iar tu imi raspunzi ca A si B au un defect comun. Pai asta nu schimba cu nimic afirmatia initiala. Daca Ana are 10 mere si Bogdan 5, iar tu le iei 3 amandorora tot Ana va avea mai multe mereu.
Asa ca degeaba imi spui ca TOTI au sansa EGALE de a deveni Hitler. Este irelevant. Nu poti modifica balanta daca iei greutati identice din ambele parti.
Am modificat: cazuri, nu persoane.
1,4,3,9,8.
La 5,7 si 11 nici nu m-as gândi pentru că au dus-o bine cât au fost sănătoși. Ias salva dintre acestia doar pe aceia care si-au împărțit averea cu cei săraci.
Cam multi useri "musca" cu pofta dintr-un gen de Eugenie mai speciala.
Sociala, imorala, si de multe ori paguboasa.
Cine a raspuns cu: 1, 7, 9, etc pe criteriile date de tine NU e medic si nici nu o sa fie vreodata, altfel ar cunoaste faptul ca fie si o eventuala triere s-ar face pe sansele organismului, nu pe ce reprezinta el social, altfel spus, niciun adevarat MEDIC, nu selecteaza social.
Nu are caderea sa o faca decat din punct de vedere strict medical, NU social, NU "karmic".
L-as intreba pe oricare dintre cei de mai sus, de unde stie el ca 1 nu va naste un Hitler, ca 4 nu devine un criminal in serie, ca 9 nu provoaca un accident peste un an cu multiple victime, sau ca 3 nu declanseaza o pandemie, dupa ce ne scapa de cea preconizata de tine in enunt, din moment ce si-a bazat "raspunsul" pe considerente de...Hare Krishna si nu pe unele medicale?