Solutia este sa-i sterilizeze, nu eutanasierea! Odata ce vor fi sterilizati toti, nu se vor mai inmulti...si peste ceva ani nu vor mai fi caini de strada. E o prostie eutanasierea lor, nu are nimeni niciun drept sa-i omoare!
Nu, dar nici sa-i lase pe strada.Ar trebui sa ii duca intr-un adapost.Parerea mea.
Da, in cazul in care este absolut necesar si sunt atat de bolnavi incat asta este singura solutie sau reprezinta un mare pericol chiar si pentru un adapost.
Dar nu... nu sunt de acord cu eutanasierea lor pe degeaba. Eu zic ca e inutil, deoarece de eutanasiat nu ii poti eutanasia chiar pe toti ca nu toti pot fi gasiti. Si asa, continua sa se inmulteasca. Sa nu mai spun de clasicul exemplu: Un copil razgaiat gaseste un puiut pufos de caine pe strada, i se face mila si il adopta, dar dupa cateva zile uita sa il si hraneasca, ca dupa nu mai e asa fain si dragalas. Atunci, il arunca cineva cu prea multe griji si devine alt caine vagabond.
Dar cu sterilizarea sunt total de acord! Asa, nu s-ar mai imbolnavi nici asa repede si s-ar stopa inmultirea lor cat de cat.
Așa s-au purtat și acum 2011 ani. Mi-am luat palma, mi-o iau iar. „Tată, iartă-i că sunt proști." [Gizăz își dă duhul]
Chiar voiam sa stiu, ai primit scrisoarea lui Deliric?
http://www.youtube.com/watch?v=h6tnIzS0kjk
Ce impresie ti-a facut?
Poți analiza piesa de sine sau raportată la criticile primite din partea multora. Vreau să zic că cei ce-o critică „pe drumul" pe care-o critică sunt cretini până la absurd. Acei dobitoci îndoctrinați pentru care orice deviere de la imaginea unidirecțională și superficială pe care și-au făcut-o e „Satana".
Piesa poate fi criticată altfel, pe text și de sine stătătoare nu comparativ unor concepții primitive ale unora. Mie unul nu îmi place. De ce? Pentru că pur și simplu e o interpretare extrem de cinică a lumii. Nimic din partea plină a paharului, nimic din frumusețea pe care o pot crea oamenii. Totul e negru. Autorul ia un castron, își pune viziunea negativistă, neagră și cinică asupra lumii, adaugă un Gizăz, încearcă să amestece cu mixerul și vede că nu merge. Vede discrepanța dintre viziunea lui asupra lumii și ce AR TREBUI SĂ FIE(de discutat mai jos) Iisus.
Îmi place că autorul are o percepție bună asupra unui Iisus. E ce trebuie să fie, nu ce își imaginează mulți că e(mulți dintre cei de la comentarii). La felul în care vede lumea ar trebui lucrat. Iisus este despre cum un părinte își iubește copilul chiar dacă strică jucăria. Asta i-aș spune eu. „Dacă fiul tău îți sparge geamul, nu îl mai iubești?" E doar un puști puțin mai evoluat ca alți puști și care-i critica pe cei de-o vârstă cu el.
Piesa e o elegie. Un text scris, cel mai probabil, intr-una din acele perioade de depresie nenorocita, in care simti ca nimic bun nu se mai poate alege de lumea asta si ca drumul pe care merge de atatia mii de ani nu e deloc cel bun. Unul din acele momente in care iti pierzi speranta in absolut orice bine si frumos despre care auzi vorbindu-se-n jur, cand ai impresia ca asisti la un proces de inec perpetuu al umanului din noi. Sigur ca asta nu e intreaga lui perceptie asupra lumii, ofera, insa, un indiciu important asupra acestui aspect. Piesa e, totusi, de o complexitate prea mare sa o discuti in 10 randuri.
Da, aici sunt de acord. Nu am specificat ceva important. E scrisă probabil într-o zi foarte „ploioasă" pentru el. Uite opusul, cred:
http://www.youtube.com/watch?v=0Jtc4dF721g
Eu sincer da. cainii si asa sunt vai de capu lor, alungati de stapani iresponsabili sau pur si simplu fug.caini vagabonzi adesea formeaza haite care ataca oameni chiar si copii... eu am vazut la stiri cateva cazuri in care au murit si oameni. decat sa fie omorati de golani sau sa fie calcati de masini eu zic ca e mai bine asa. problema cainilor vagabonzi nu cred ca o sa fie vreodata rezolvata @jojo stii doar ca nu va fi posibil acest lucru. numarul lor este foarte mare si avem oameni care lucreaza de mantuiala doar ca sa castige un ban si sa se faca ca muncesc.
@kronstadt ce ai ma crizatule cu bietul om? ai probleme cu nervii? du-te si da-te cu capu de pereti daca ai nervi
Nu sunt de acord! Sunt si ei fiinte lasate de Dumnezeu sa traiasca pe pamant.Se pot gasi alte solutii decat eutanasierea.Suntem un popor de crestini, nu de barbari.
Are ceva cu toti cei care primesc mai multa atentie si beneficii decat el, nu te obosi sa ii faci morala.
O sa imi asum un risc si o sa presupun ca 90% din cei care au raspuns ca nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor sunt de acord cu avortul...
Parerea mea este simpla. Cand cainii devin pericol pentru oameni trebuie inlaturati. Daca autoritatile nu sunt in stare sa-i hraneasca si de aceea ii lasa pe strazi, atunci mai bine sa-i eutanasieze. Cei care sunt impotriva eutanasierii, sa-si ia cate un caine acasa din astia maidanezi.
Acuma, dragi luptatori impotriva eutanasierii cainilor vagabonzi, cati dintre voi au infiat ca sa zic asa, un astfel de caine ca sa-l scape de soarta lui cruda?
Eu am "înfiat", păcat că stau la bloc și nu la casă. Câinii au devenit un pericol pentru oamenii datorită oamenilor (dacă nu ar fi bătuți, nu ar mai fi așa agresiv + că luptă pentru femele, de aceea e bună castrarea), ar trebui să se caute alte metode pentru a nu mai exista maidanezi, dacă tot noi ( România) copiem Franța în toate punctele de vedere, de ce nu am copia și o lege a maidanezilor ( aceia de a face un adăpost), dar știi noi avem banii să dăm pe străzi care dispar în fiecare zi, palmieri, campanii și etc-uri nefolositoare), mai dau un ex, în Spania- acolo nu ai să vezi câine maidanez nicăieri, dacă e unu rătăcit, există poliția animalelor și îl duce în adăpost de unde poți să-l adopți, hai să luam și de la americani, în orașul Miami din districtul Florida, există organizații non-guvernamentale având patrimoniul propriu rezultând din donații pentru adăposturi și spital pentru animale, dar na, asta-i România, asta-i mentalitatea noastră, nouă să ne fie bine, dar chestia că nu trăim așa de bine, deoarece nu luam măsuri, și măsura de eutanasiere nu cred după părerea mea că e o măsură ( acel câine care a mușcat pentru că a fost forțat, sau din pură plăcere, mai ales că acel câine nu are mentalitate ci el acționează după instinct nu ar trebui să moară, cum nici omul care a omorât cu rea- credință că așa a vrut el, și mai are minte nu este omorât). Înainte de a da cu pietre în câini trebuie să ne gândim, de unde a rezultat această problemă cu maidanezii? Noi am făcut-o prin simplu fapt că i-am aruncat în stradă de deștepți ce suntem ( dacă te uiți atent pe stradă o să observi și câini de rasă ai nimănui). Dar așa știm noi să scăpăm de inconvenient prin măsuri criminale, că de, e mai ieftin, asta-i mentalitatea românului * el e mai superior decât un câine, și de aceia îl calcă în picioare la propriu sau la figurat* și ne mai numim oameni raționali, eu cred că suntem sub dezvoltare dacă gândim în halul astă, o fi doar părerea mea.
Și încă o chestie, ce are avortul cu (eutanasierea) câinilor? Există același raport, gen, cauză, specie? Nu cred, eu sunt fată, sunt împotriva avortului ( îmi distrug organismul dar și psihicul, dar și omor un copilaș care el nu are nici o vină că suntem inculți și nu știm să ne protejăm, sau suntem prea imatur *copii care nasc copii* și punem botul la toate vrăjelile spuse de un idiot * nu am cum să-i spun altfel odată ce lasă însărcinată un copil*)
Daia imi place ca s-a bagat din nou sistemul de vot sa se poata exprima si frustratii. Inca o data trebuie castratii si asa ziz iubitorii de caini.Si acum veniti stupizi la mine.
Castrat? nu merci, vreau să fac și copii în viitor, cred că te refereai la altă metodă ( eu nu îți doresc moartea chiar dacă ai altă părere decât mine, dar nu mă pun la mentalitatea ta,), dar în fine, un lucru nu poate împăca pe toată lumea. Nu cred că e frustrare ci mai degrabă opinie, dar e democrație, crezi ce vrei.
Majoritatea au un IQ sub medie pe aici!@Apache, buna intrebare. Si da, sunt de acord.Nu de alta, dar am simtit-o pe pielea mea, cand imi plimbam cainele pe afara...
Sunt de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi! Sincer nu vad alta solutie, bineinteles ca ma pot lamuri cei care au zis ca are trebui sa gasim alta solutie. Mi-o spuneti si mie? Sa-i sterilizam? Daca facem asta credeti ca nu mai musca? Sa-i ducem la adaposturi? . De unde atatea? Traim in Romania! Sunt si ei suflete...mda ...cum se vede ca nu ati fost atacati de ei. Eu sincer am fost si stiu cum e sentimentul : " Mi-am vazut moartea cu ochii! ". Sunteti iubitori de animale? Cand ma mai ataca vreun caine sa sariti inainte mea ca tot le iubiti atat!
Ți-ar convenii să fi condamnată la moarte deoarece majoritatea populației nu își văd de treaba lor și se omoare reciproc? ( nu trebuie generalizăm) în principul câinele atacă deoarece știe că e bine să atace ( de frică, ori că simte ce fel de om ești, câinele are 10000 de ori simțurile mai dezvoltate decât omul). Da, trăim în România, de aceea cred că nu am făcut bine că am intrat in E.U ( nu suntem la rang de U.E, datorită mentalității), În Uniunea Europeană există următorul principiu, odată ce rănești un animal, sau omori, mâine rănești sau omori un om, și de aceea în țările cu un pic de scaun la cap, se face închisoare și ești judecat ( bine cu o sentință mai mică) ca și cum ai omorât un om. Iar dacă ai câine ( animal de companie), și dorești să omori alți câini, ceva nu se leagă... Oi fi avut eu iq-ul mic, dar văd că majoritatea țărilor dezvoltate gândesc cu acest iq.
Sunt singurul care n-a fost muşcat, atacat sau lătrat de câinii vagabonzi? Nu vă luaţi de cei cu care fac întreceri cu bicicleta!
Deci ceea ce incerci sa-mi spui tu e ca eu gresesc? Siiii...ce ar trebui sa fac daca sunt muscata? Vai bietul caine eu sunt de vina! El doar credea ca il atac, doar atat! Nu te uiti la stiri? Stii macar ce s-a intamplat vara asta? Stii ca au luat-o razna cainii de la caldura si au inceput sa atace fara motiv? Sincer nu-ti doresc raul dar as vrea sa te vad alergata de o haita de caini si apoi sa zici ca sunt nevinovati! Eu mi-am zis parerea, chiar daca pare "cruda " pentru unii, asta e parerea mea si mi-o sustin in continuare!
Mda, ca o glumă, dacă ești negativă, logic că ești tu de vină. Stau de 20 într-un oraș unde sunt destul de mulți câini (castrați, necastrați, pui, masculi, femele), dar nici unu nu m-a alergat sau m-a mușcat sau a mârâit la mine, plus că am fost și în alte părti, am pus mâna pe mulți câini care cică sunt cei mai răi, am și eu bicicletă, dar nici un câine nu m-a mușcat de picior, am câine în casă la bloc de 11 ani, dar niciodată nu m-a mușcat (și stau la 4, mult mai cald decât afară), și te asigur că dacă il/îi înțelegi și treci pe lângă ei fără urmă de răutate îl doare pe el undeva de tine. Da, mă uit la știri, meseria pe care o doresc să o practic îmi impune să mă uit la știrile tembele, da am văzut, dar +/- 10% au fost mușcați nevinovați. Încă o dată nu generaliza, sunt cazuri și cazuri de animale (traumatizate/netraumatizate) cum sunt cazuri și cazuri de persoane, nu îi pune în aceiași "oală". Susțineți părerea așa face orice om, dar încercă să ai mintea deschisă, e bine pe viitor. Și încă o chestie, mi-e frică de un rrom sau de un obsedat sexual, decât de un câine.
Nu prea sunt de acord, pentru ca totusi sunt si ei fiinte dar nici sa ii lase asa pe strada ...ar trebui construite adaposturi speciala
Nu, cu siguranta nu. dar cu sterilizarea da. si inca ceva, cei care va plangeti ca vai de mine vo muscat un caine atunci trebuie omorati toti? daca un caine va musca (sau face o greseala) atunci trebuie omorati toti cumva? i ca si cum un om ar fi idiot sau ar face o greseala si pentru asta ar fi omorati toti oamenii. au vreo vina ceilalti oameni sau ceilalti caini in cazul nostru? sa zicem ca am un frate idiot (si asa si e) asa ca sustin eutanasierea oamenilor . nu prea suna bine atunci cand voi aveti de suferit, huh?
Vali196K întreabă:
iFollowRivers întreabă:
cretudaniel99 întreabă: