1980. Sa nu prind criza cand sunt minor, si sa plec in strainatate inainte de 1990.
Mi-ar fi placut sa ma nasc foarte demult in China sau Tibet unde artele martiale faceau legea si nu armele automate sau cele clasice.
Nu stiu cum sa-ti spun, dar Marilyn Monroe a murit in '62.
Si care era diferenta daca traiai atunci sau acum? Productiile lor erau aceleasi cu cele pe care le poti gasi si astazi.
Monroe era o stoarfa penala.Mai bine v-ati reorienta,voi, fomeile, pe Raquel Welch, nu pe diva aia de carton, de mahala.Sau pe italiencele din '60-'70 sau LoloBrigitta.
On-topic,in orice perioada de dinainte ca existenta sa devina ipocrita.Mi-ar fi placut sa fiu ori in armata lui Napoleon,sa fiu parte a formarii si scrierii istoriei, ori mai devreme, in perioada cand Suedia si Rusia se nenoroceau intre ele, prin 1600, 1700, sa prin batalia de la Poltava,ca sa-i vad pe Petru si Carolus,unul, acoperit in glorie, in uniforma lui si celalalt, amarat pe targa, cu ciuda-n gat.Alea vremuri.Cand inca mai exista gloria pura si viata era mai viata, nu un malaxor de rutina si demoni in costum si cravata.Sau sa fiu transpus in orice perioada in care nu te ciocneai de ipocrizie, iar maretia, chiar si taran fiind, putea fi la cativa metri de tine.
http://www.youtube.com/watch?v=QLt0lerdgKs&feature=related
In anii '60-'70 in SUA. Mi se pare cea mai frumoasa perioada. Dar sa ma fi nascut intr-o familie cat de cat instarita (adica nu boschetari).
Da, stiu asta si m-am exprimat putin gresit, modific imediat.
Atunci, rock-ul era in floare, era alta viata.
Sincer mie imi place cand m.am nascut, cat despre criza e ''bine'' ca am prins-o cat suntem inca tineri pentru a stii sa ne mobilizam pe plan vocational.
Nu am de ce sa ma "reorientez" pentru ca nu este modelul meu, doar mi se pare ok stilul ei.
Si de la secolul 19 in jos, era calumea.
Mie-mi place perioada anilor '50-'60 din Statele Unite (da, sunt un trădător de neam și de țară). Mă dau în vânt după aburul de naivitate exalat de persoanele din acea vreme, când fluxul tehnologic încă ne mai făcea cu ochiul, timid, de după colț, femeile arătau ca niște femei - până și ștoarfele arătau ca niște femei, când puteai fuma peste tot, când încă existau respect și zâmbete sincere între străini, devotament și căldură între apropiați. Sunt fan al filmelor din acea epocă; cineva mi-a spus, recent, că există filme noi care redau acele vremuri, i-am răspuns că astea-s ca niște Nike-uri cu swoosh-ul așezat invers, dacă înțelegi. Las deoparte bigotismul la mare modă de atunci, practicat prin intoleranța față de negri și gay și discriminarea fățișă a femeilor (care nici nu se arătau prea deranjate de lucrul ăsta), precum și faptul că lumea nu prea se rădea colo jos pe atunci... Tu ai întrebat de perioada când am fi vrut să ne naștem, ei bine, eu aș fi vrut să prind acele timpuri la vârsta maturității.
"niște Nike-uri cu swoosh-ul așezat invers" mai pe scurt, chinezarii asa le spun si cocalarilor si pitipoancelor, sunt niste chinezarii
Eu trebuia sa ma nasc odata cu Gia Carangi, de era surioara mea, faceam incest.
Mie-mi place prezentul, dacă mă duc înapoi aş da peste intoleranţă din toate punctele de vedere(se subînţelege că şi discriminare groasă şi fără bază, nu?), mult mai mulţi habotnici şi o tehnologie mai puţin avansată. Nu ştiu ce vedeţi mai bun în vremurile care au trecut, eu nu văd un singur lucru. Dacă vreau să trăiesc în trecut, mă mut prin Arabia sau altă ţară cu idei extremiste...
E vorba si de stilul de viata. Daca te duci prin tarile non-islamice, e mai...ok. In Pakistan au avut o femeie prim-ministru, bine, Pakistan inca este o tara islamica, dar, depinde pentru ce ai vrea sa traiesti. De exemplu, ar merge si era nanotech-ului cu muzica din anii '70-90. Gen Cowboy Bebop.
Stiu,Maui,dar parca vad prea multe pipite care o considera model cand tot ce-a facut ea notabil a fost sa creeze cantece idioate si sa si-o frece cu Johnny Kennedy.Vestimentar nu ma pronunt, pentru ca acolo sunt, vorba aceea, ai nostri ca brazii, adica lemn.Eu vreau undeva sub secolul 19 sa prind, dupa cum am zis, viata originala, dar mai ales politichia si filosofia facuta original.Nu m-ar deranja deloc sa stau la taclale prin Berna cu Hegel, amandoi avand cipilica de par, sau sa fiu dat peste cap de o ghiulea, pe un camp colcaind de soldati.
Stilul de viaţă într-o societate ca mai sus descrisă, adică intolerantă şi naivă nu poate să fie prea strălucit. Nu-mi pasă că oamenii aveau alte valori pe atunci, că erau mai sinceri, că exista glorie, că muzica era de calitate şi ce mai vreţi voi, atâta timp cât încă urâm tot ce nu e fix la fel ca noi e degeaba(ironic cum într-o societate care se presupune să fie mai bună dpdv moral, intoleranţa e zero).
Nu văd nici acele calităţi pe care le aveau oamenii atunci şi acum nu le mai au. Dacă atunci se omorau cu săbiile, acum o fac cu puştile.
Dar sa stii ca eu abia un singur baiat (roman) am cunoscut care sa fie un fan inrait de-al lui Monroe, in rest, daca le intrebi pe unele, stiu de ea ca a fost o mare actrita/cantareata si ca-i apare fata pe tricouri. Romancele noastre, mai degraba le copiaza pe Inna, Alexandra Stan si ce putrezite mai avem in Ro, nu isi extind cunostintele peste granita Romaniei.
Dar mai Paulla, daca este sa ne gandim negativ, pai toti am fi murit din cauza unui razboi ca pe atunci, razboaiele erau in floare, doar se scria istoria la fel cum se scrie si acum, pentru oamenii din viitor... daca va mai exista ceva.
Si nici acum, nu este lumea scutita de razboaie. Vezi in Orientul Mijlociu.
Partea buna a prezentului, este ca, traim intr-o lume mai civilizata, dar sa faci parte din istorie, era mai palpitant. Dar, asta este omenirea, suntem precum leii, ne batem pentru teritorii.
As vrea sa ma nasc in anul in care sau intalnit parintii mei ca sa vad cu ochii mei cum sau intalnit
P.S.cu atunci sa ma nasc sa fiu bebe sa fiu cam de aceeasi varsta cu ei si sa fiu prieteni cu ei
CE FRUMOS AR FI
Du-te mă, din cauza ta nu mai dorm noaptea. Caut în disperare videoclipul cu Gia și gardul ăla .
Take a break and relax;)
http://vimeo.com/41164179
Daca o sa dau vreodata de clip, te anunt, e vechi si pierdut printre celelalte.
Nu stiu sigur anul da oricum pana in ani '90, iar motivul este ca in trecut lumea era mai simpla, mai modesta, nu exista atata ipocrizie si falsitate, puteai avea mai multa incredere in oameni nu ca acum, atunci se punea mai mult accent pe o personalitate frumoasa si nu pe cate tone de machiaj ai pe fata sau cu cat te imbraci mai sumar cu atat esti mai frumoasa.
nb!
Piesa asta vine în ton cu întrebarea:
http://www.youtube.com/watch?v=Lwi98R5lxJk
Pe când copiii nu știau de calculatoare,
azi interacționează c-un proces de flodare,
prin canale de informare-n masă;
sunt prinși de mici, forțați la o dezvoltare-n plasă,
nu te gândi, gen, dacă te revolți tu care-i bază.
Și nu erau atâtea păsări bune de pictoriale-n Hustler,
azi e: "pune-o pe limbă, fă! Operațiunea Gură-Cască."
Cine ti-a zis ca toleranta ii este in fire umanitatii,in general, si individului, in special, ori voia sa te minta, ori era vreun liberal umanist umezit tot si depasit de realitate.Asta fiindca, data fiind tocmai esenta naturii noastre, omul nu e capabil de toleranta sincera, ci doar de una mascata, cauzala.Adica nema toleranta genuina, ci doar una indusa, prefabricata.Si,tot data fiind natura noastra, este perfect normal sa tindem sa avem ranchiuna pentru ce nu-i ca noi, intr-o prima faza, care abia e innabusita de un al doilea episod de nitica rationalitate, fiind mamifere.Este o amagire (chiar rea-vointa) sa crezi ca trecutul inseamna doar dogme invechite,lipsa de toleranta nefardata,innapoiere sociala, culturala si tehnologica - de parca progresul tehnologic a adus vreun progres moral sau social de lunga durata - fiindca nu se rezuma la asta; asta este doar o fateta a problemei, aratata in general de dreptaci demagogi sau rau-voitori.
PS : Orice pufarina poate sa aiba pistol si sa-l manuiasca destul de usor in prezent, mai ales ca in unele tari, au toti.Da' nu orice pufarina poate sa care o sabie grea de 20 de kilograme, s-o mai manuiasca si sa nu fie nici omorat in haos.Asta-i cam un truism, dar atunci lupta chiar era lupta.Sa nu mai mentionez ca, facand o analogie (eu consider ca lipsa de razboi a facut sa se inmulteasca respectivii), inainte te sufocau mortierele, acum te sufoca efeminatii si tot felul de papagali.Acum ai un indraznet nemeritoriu in scaune cu rotile care se vrea cel mai destept om din lume, care n-a creat niciun real progres astronomic, cand numai cu vreo 80 de ani in urma, neste baieti si-au dat seama ca Universul se largeste si au scos ideile cu teoria big-bang-ului.Acum,ca "filosofi" ai religiei ai niste tipi confuzi,pe care si-un crestin mai pregatit ii pune in incurcatura,pe cand,nu cu multa vreme in urma,tot neste baieti,iluministi de fel,facuti,ce-i drept, eretici, desi frecventau des biserica, ce se chinuiau sa scoata omenirea din mocirla dogmatica in care ea staruia.Ce vreau eu sa zic prin astea, e ca perioada noastra e una de stagnare.Nimic interesant tehnologic, ca tot pomeneai tu de asta, dar mai ales la nivel de idei si conceptii nu va zguduitor si relevant in urmatoarele 2-3 decenii. Poate doar o colonie lunara peste vreo 50 de ani.Lasand toate "liaisons" la o parte, sa-ti zic ce aveau oamenii atunci, iar acum nu mai au, libertate si posibilitatea de a fi parte integrata a progresului.Nu-s' de ce, dar mie imi suna cam marxist asta cu "progresul", dar tot poate fi un argument concludent.Noi acum suntem in natura statica.
Nu-mi amintesc să fi spus că toleranţa e în firea omului. Depinde ce înţelegi prin toleranţă 'sinceră', omul va tolera atâta timp cât va ieşi şi el în avantaj, nu numai cel tolerat. Avem o raţiune, putem judeca ce merită tolerat şi ce nu merită. Toleranţă zero înseamnă să ne măcelărim unii pe alţii, că nu-mi place cum îşi face Popescu părul, înseamnă să 'ucidem' şi cea mai rămas din libertate.
N-am zis că trecutul n-ar fi decât despre nişte idioţi inculţi şi habotnici, ci că gloria, cultura, sinceritatea(de ultima mă îndoiesc puternic) şi altele care s-au mai spus n-au importanţă pentru mine atâta timp cât intoleranţa nefondată şi fanatismul religios sunt la putere.
'Orice pufarina poate sa aiba pistol si sa-l manuiasca destul de usor' Da, şi de asemenea poate să piloteze un avion cu uşurinţă. Prea multe filme de acţiune irealiste... uită-te la ăia de la tir armat, au fost şi la JO, e multă muncă acolo. Prefer oricând să admir o luptă între doi lunetişti, decât între doi tipi cu nişte săbii.
Nu aş zice chiar stagnare, ci doar că ne mişcăm ceva mai încet. Oricum, la ce bun să trăiesc într-o societate care e pe cale să descopere vaccinul antirabic, dacă oricum eu nu mă voi putea folosi de el prea curând? Şi cum am spus şi mai sus, tot irelevant rămâne pentru mine atâta timp cât nu rezolvă cu dreptul la libertate. Da, îmi place să mă axez doar pe o jumătate a paharului(deşi, nu cred că mai e vorba de jumătăţi aici, e mai gol decât plin).
Libertate, serios? Intoleranţa şi libertatea nu merg împreună. Sau erau cumva liberi, spre exemplu, să promoveze orice religie le vine lor prin cap, să se culce cu persoane de orice sex şi altele şi nu-mi amintesc eu? Aveau drepturi egale sau în ce sens erau mai liberi, mă rog?
Omul, ca fiinţă socială, nu va avea niciodată libertate totală. Organizare ierarhică- destul spus.