anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu nu sunt eu ci sunt un creier care actioneaza dupa niste coduri ca de limbaj de programare iar dupa ce mor pur si simplu nu voi mai exista si nu voi fi constient de asta.

Ce ziceti de chestia asta?

Răspuns Câştigător
| Mirel4412 a răspuns:

Eu cred ca dupa moarte ajungem in rai sau iad. Ce ai scris tu in prima idee e corect, doar ca pe langa creier avem si suflet. Iubirea, durerea, fericirea nu sunt scrise de un cod.

18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ca esti obosit rau si ai nevoeid e somn, la ora asta, ca sa nu mai bati campii!

| Marian92821 a răspuns (pentru Violleta2022):

Pai la ora asta cam am nevoie de somn dar eu zic ca e corect ce-am scris acolo.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Marian92821):

Conform ciclului circadian explicat de medici si studii medicale, somnul omului trebuie sa incepa la ora 10 seara, ca 2 hormoni vitali creierului, sa se poata produce pentru a ajuta la buna functionare a creierului si organelor interne.
Acesti 2 hormoni sunt melatonina si serotonina, care se produc NUMAI cand dormim intre 10 seara si 2 dimineata.
Lipsa acestor hormoni pe termen lung, poate duce la boli psihice grave, care incep cu: depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, dibate, shitofrenie, tumori, cancer.

Acum este 2 noaptea si tu scrii baliverne pe forum, in loc sa dormi si sa-ti odihnesti crierul ca sa nu mai batii campii cu irealitati.

| doctorandus a răspuns:

Cere-i Jassminei unde e publicata tarasenia ei cu hormonii secretati la ore fixe. Aia care lucreaza-n schimbul de noapte ce sa mai faca? Mor tineri? Nu cred, brasoave.

| Marian92821 a răspuns (pentru Violleta2022):

Oo nu stiam. Dar tu de ce nu dormeai pe la 3 cand ai scris mesajul asta? laughing

| darrio2007 a răspuns (pentru Marian92821):

Are alt fus orar. Nu-ti scrie din Romania. La modul serios, vorbind.

| Marian92821 a răspuns (pentru darrio2007):

Ok, ok dar ce ziceti voi aici nu are nici macar o singura legatura cu ce-am spus eu mai sus

| Mtoni a răspuns:

Așa mă gândeam și eu dar moartea e greu de acceptat. Am descoperit transhumanismul. Apoi am descoperit că mintea poate avea capacități paranormale (telepatie, vedere la distanță/remote viewing). Conștiința s-ar putea să fie conectată la creier dar separată și primordială.

| cristi202 a răspuns (pentru Marian92821):

Pai daca filozofezi la ora 2 noaptea... Filozofia se face de dimineata, cu mintea limpede. happy

| Marian92821 a răspuns (pentru cristi202):

Noaptea imi vini toate tampeniile in minte. Dimineata nu stiu de ce rahat sa ma apuc laughing

| Marian92821 a răspuns (pentru Mtoni):

Ai dreptate, cred ca o sa devin total ateu cand chestiile astea vor fi explicate oficial de stiinta

| darrio2007 a răspuns (pentru Marian92821):

Ok, nimeni nu stie ce vom simti dupa ce murim. Pentru ca nimeni nu s-a intors de acolo.

| sabin89 a răspuns:

Interesantă ideea cu cei doi hormoni care se produc după ora 10 p.m. Urmează să aflăm ce fac hormonii aceştia la data când se schimbă ora - se dau ceasurile cu o oră înainte. Se adaptează şi ei la noul orar?

| Marian92821 a răspuns (pentru sabin89):

Probabil ca da.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Marian92821):

Eu sunt in emisfera sudica cu 9 ore inaintea Romaniei.
Cand in Romania este noapte, la mine este zi, de aceea nu dorm in timpul zilei happy ci sunt "tura de noapte" pe TPU.

| RAY a răspuns:

Pai cum sa fii conștient daca nu exiști, ca sunt foarte curios, vedeți ca in biblie nu exista cuv suflet nici viata de apoi

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu nu sunt eu și - dupa ce mor pur si simplu nu voi mai exista, aceste două se bat cap în cap. Dacă tu nu ești tu, nu exiști de pe acum. Așa zic.

| doctorandus a răspuns (pentru sabin89):

Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.

Dap, Mardid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute.

Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.