anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Evolutia afirma ca toate microorganismele si organismele de pe Pamant provin dintr-un stramos comun adica o celula stramos care a devenit vie prin abiogeneza din materia organica moarta. Corect?

15 răspunsuri:
| AppleFanBoy a răspuns:

Pare logic.

| Claucs a răspuns:

A doua varianta a evolutiei, este ca microorganismele au aparut aici prin comete si asteroizi si orice a cazut pe planeta din spatiu si contine apa.
Conditiile fiind prielnice pentru a se dezvolta la microorganisme mai complexe.

| SG1995 a răspuns (pentru Claucs):

Abiogeneza sau panspermia nu tine de evolutie, evolutia explica doar dezvoltarea ulterioara vieti pe paman nu si aparitia ei, si chiar daca ar sustine asta aceasta nu are ca scop negarea unei existente Divine, desi contrazice Biblia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

"si chiar daca ar sustine asta aceasta nu are ca scop negarea unei existente Divine" - teoria evolutiei este schioapa fara teoria abiogenetica si fara teoria big bang. Si chiar si cu toate astea tot schioapa ramane. Si nu e doar schioapa ci "seamana cu o baba schioapa care ii dai cuiva peste ceafa ( cauzandu-i depresie mintala ) cu bastonul de care ea se reazama cand merge." laughing

| Claucs a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai pus o intrebare fara raspuns, deoarece noile studii asupra naturii s-au dezvoltat enorm de cativa ani.
Si dupa parerea mea, o sa vina si sfarsitul lumii si tot nu o sa aflm cum am evoluat ca organisme.
Eu sincer am impresia ca tot noi, oamenii, am omorat si dinozaurii si le-am luat locul, cred ca nu am avut de ales, o fi fost o ultima scapare.
Eu cred ca asa am fost din totdeauna, si am evoluat decat politic, din punct de vedere religios nu stiu ce sa spun.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti cam idiot de fel stii? Abiogeneza a aparut dupa ce Pasteur a dovedi generatia spontana a fi falsa, iar Big-Bang-ul a fost acceptat ca model abia dupa ce Huble a descoperit ca Universul se extinde, ambele descoperiri fiind evenimente ale secoolului 20, iar daca nu ma insel Darwin a trait prin sec 18, deci teoria evolutiei precede cele doua teorii.

| relian a răspuns:

Care materie organica moarta? Adica celula stramos,aia comuna,aia prima aparu din care materie organica moarta? Adica sa inteleg ca inainte de celula asta din care au evoluat tot ce misca, deci inate de ele mai fuse alte organisme care au murit si totu pustiu, apoi din materia organica moarta bag aparu pasarea aia Phoenix sau cum ii zice? Eu stiu ca materia organica moarta provinde din organismele care mor, deci inainte de aparitia organismelor existau alte organisme, tare, ori te-ai exprimat tu naspa ori asa te exprimi mereu.

| SG1995 a răspuns (pentru relian):

Se refera la substantele organice, nu la organisme.

anonim_4396

"deci teoria evolutiei precede cele doua teorii." - "vechimea" locala in timp este irelevanta si nu demonstreaza nimic si nu e un criteriu ca o teorie aparuta in perioada locala este adevarata. laughing

anonim_4396

"Se refera la substantele organice, nu la organisme." - substante organice moarte. Si aminoacizii sunt substante organice moarte. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru relian):

"Care materie organica moarta? Adica celula stramos, aia comuna, aia prima aparu din care materie organica moarta? Adica sa inteleg ca inainte de celula asta din care au evoluat tot ce misca, deci inate de ele mai fuse alte organisme care au murit si totu pustiu, apoi din materia organica moarta bag aparu pasarea aia Phoenix sau cum ii zice? Eu stiu ca materia organica moarta provinde din organismele care mor, deci inainte de aparitia organismelor existau alte organisme, tare, ori te-ai exprimat tu naspa ori asa te exprimi mereu." - oamenii nu reusesc sa faca o celula vie din materie organica. Deci materia organica precum aminoacizii este moarta. laughing

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai zis ca evolutia nu poate rezista fara Big-bang, iar eu ti-am raspuns ca teoria evolutiei e mai veche ca cea a big-bang-ului.

anonim_4396

"Tu ai zis ca evolutia nu poate rezista fara Big-bang, iar eu ti-am raspuns ca teoria evolutiei e mai veche ca cea a big-bang-ului." - m-am referit ca e "schioapa" sau incompleta in sensul ca explica doar modul cum s-ar fi dezvoltat organismele complexe din organisme mai putin complexe. Aceasta teorie confunda creatorul comun cu un stramos comun. Si da, teoria big bang a aparut dupa teoria evolutionista cu selectia naturala. Selectie naturala exista de exemplu in vaginul si uterul femeii care ucide ( prin mediul acid si prin sistemul imunitar ) spermatozoizii mai putini vivace decat cel care va fecumda ovulul. Selectia naturala a fost creata de Dumnezeu. Insa eu cred ca teoria evolutiei este falsa si nu are nici o legatura cu adaptarea si cu selectia naturala. Iar daca ar avea vreo legatura selectia naturala si mecanismele de adaptare nu sprijina si nu dovedesc neaparat teoria evolutiei ci mai degraba faptul ca Dumnezeu a creat mecanisme perfecte spre selectie naturala si adaptare doar ca odata ce Dumnezeu a lasat in paragina creatia ( datorita omului nerespectuos si Diavolului ) aceasta creatie s-a degradat. happy

| drutzix a răspuns (pentru anonim_4396):

Teoria evolutiei nu e nici 'schioapa' nici incompleta fara teoria big bang.
"Originea speciilor prin selecție naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existență" - Asta este titlul cartii lui Darwin si explica foarte bine ce si-a propus sa explice, si anume cum s-a diversificat viata prin procesul de selectie naturala.
NIMIC MAI MULT.
Daca Dumnezeu crea mecanisme perfecte NU avea nevoie de adaptare, sau de selectie naturala.
Acum nu-mi pasa daca imi vei spune ca dracii l-au posedat pe Darwin sau ca era reptilian din centrul pamantului esti complet irecuperabil.
Raspunsul este mai mult pentru persoanele care vor sa asculte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru drutzix):

"Daca Dumnezeu crea mecanisme perfecte NU avea nevoie de adaptare, sau de selectie naturala." - Dumnezeu a creat organisme perfecte cu mecanisme perfecte. Spermatozoidul nu este un microorganism si ovulul nu este un microorganism pentru ca scopul lor final nu este sa ramana asa ci sa fuzioneze pentru a forma un organism sau un embrion. Prin fuziunea celor doua tipuri de celule prin fecundare se produce un organism sau un embrion. Faptul ca aceste organisme perfecte s-au deteriorat din motive usor de inteles, nu e vina Lui Dumnezeu. Bacteria este microorganism pentru ca scopul ei este sa ramana la fel ca structura de baza. Irecuperabili sunt cei care se indreapta spre moarte permanenta de mana cu babele numite "Teoria Big Bang" si "Teoria Evolutionista" in timp ce cele doua le mai dau cate un baston peste ceafa din cand in cand cauzandu-le depresie uneori grava. Pseudostiinta interpreteaza in diferite moduri gresite Natura asa cum diferite religii gresite interpreteaza Biblia in diferite moduri gresite. Adaptarea microorganismelor si organismelor nu este pentru a corecta niste imperfectiuni ci pentru a se adapta la variatiile mediului. Selectia naturala se aplica mai ales la celule de reproducere. Bacteriile si animalele nu au fost create ca sa traiasca vesnic NU pentru ca au fost create imperfecte ci pentru ca asa a ales Dumnezeu ca ele sa indeplineasca anumite roluri bine definite. Mandria si mania unora care se apuca si judeca pe Creator ca "de ce asa si nu asa?" este lipsa de respect fara temei fata de Creator. Diavolul a denaturat imaginea scopului initial al Lui Dumnezeu transformand-o in selectie asa zis naturala a organismelor intre ele prin conflictele dintre ele. Moartea la om nu este fireasca sau naturala pentru ca omul nu a fost creat ca sa moara. Natural=asa cum a prevazut Dumnezeu initial rolul fiecarui lucru creat de El. happy