Se aliaza si lupta impotriva invadatorilor, dupa o perioada semneaza un armistitiu cu invadatorii, totul ajungind in situatie de remiza. S-au scris tone de carti de istorie alternativa pe baza scenariului astuia.
Scenariul care l-am vazut era legat de americani si rusi, asa stiam
punctele alea chiar au existat
se numeau zeppeline. dar ca sa fiu in tema cu exercitiul fictiv, pai se intra in panica generala. pentru ca nu se stia cine e ataca. Axa Roma-Berlin-Tokyo vedea acele puncte stralucitoare ca pe un atac al Aliatilor si iti dai seama ca si Aliatii de altfel vedeau asa si incercau sa contracareze. In orice caz, isteria generala, panica si tensiunile politice si militare erau iminiente. Restul lumii privea neputincios, bineinteles ca era o situatie nemaintalnita care provoca isterie printre populatiile lumii.
PS: Din pacate nu pot vorbi despre ideea de extraterestri pentru ca nu cred nu pretind ca suntem singurii in Univers dar nu pot sa cred ca se plimba pe planeta si pregatesc o invazie. La fel ca in Evul mediu, aia credeau in vrajitoare si balauri ...iti dai seama unde bat.
oricum fain subiect propus.
Http://bestsciencefictionbooks.com/best-alternate-history-books.php
S-ar fi aliat sa lupte impotriva extraterestrilor si ar fi pierdut. La fel ar fi facut si sovieticii cu americanii in timpul razboiului rece.
Ai o imaginatie bogata ( ma rog, nu la felde bogata precum a mea, dar destul de bogata).
Intr-o astfel de situatie cel de-al 2-lea razboi mondial s-ar transforma in razboiul contra extraterestrilor! Este logic ca toate statele sa se uneasca impotriva unei amenintari iminente superioare.
Sfaturi:
- incearca sa nu mai copiezi ideile holywood-iene si sa fi original
- scenariile sa fie mai ample
- personaje
- relateaza la pers a 2-a singular (astfel cititorul devine protagonistul)
- adauga drama, momente culminante
- foloseste-ti imaginatia
Si poate cel mai important un exercitiu fictiv trebuie sa lase loc de interpretari diferite asa deci, ca un ultim sfat ofera-le cititorilor mai multe finaluri din care sa aleaga.
PS: cel putin asta am facut eu in cele 4 exercitii fictive pe care le-am scris. Insa ai grija ca vei intampina cititori care nu stiu sa faca diferenta intre fictiv si real (motiv pentru care eu am renuntat).
E firesc intr-o astfel de situatie ca fortele antagonice sa se alieze ca doar au un dusman comun. Insa problema e ca in al doilea raboi mondial si nici macar acum nu putem sa ne aparam impotriva extraterestrilor daca reusesc sa ajunga aici, pentru ca sunt cu mult superiori tehnologic fata de noi.
In fata unei civilizatii invadatoare, mai avansate tehnologic, "bastinasii" se vor alia intotdeauna!
In plus, este firesc sa existe o anumita coalizare la nivel de specie. Multi chiar au invocat ideea ca doar o amenintare extraterestra ne-ar putea face sa realizam ca toti suntem oameni si ca trebuie sa lucram impreuna, nu unul impotriva celuilalt.
Problema ar fi urmatoarea : Sa presupunem ca oamenii descopera pe o mica insulita din Pacific un trib umanoid ascuns prin pesteri. Apar dovezi ca respectivul trib a avut incercari de a parasi insula cu plute primitive improvizate din bambus. Fara succes insa...
Am construit scenariul asta pentru a iti da de inteles cam ce sanse ar avea umanitatea de a se apara in fata unei civilizatii extraterestre venite de departe. Cam aceleasi sanse pe care le-ar avea tribul din exemplul meu, de a se apara impotriva unei corporatii care ar vrea sa exploateze petrolul / aurul / alte resurse de pe insula respectiva...
O astfel de civilizatie extraterestra nu cred ca ar fi ostila, insa am auzit si multe pareri aflate la polul opus. Eu consider ca, pe masura ce o civilizatie avanseaza, dezvolta si valori solide ce tin de respect fata de univers si orice forma de energie. Chiar daca stadiul nostru spiritual actual pare dezolant, prin comparatie cu inceputurile noastre ca civilizatie se poate verifica ce am zis mai devreme...
SpoiledBrat întreabă:
anonim_4396 întreabă: