| Buresbista123 a întrebat:

Exista diferenta intre creierul unei femei si al unui barbat? se spune ca femeile sunt mai irationale decat barbatii,in afara de diferentele de sex si modul in care am fost crescuti, mai exista si altceva?

11 răspunsuri:
| Kamiichu a răspuns:

Eu cred ca da, pentru ca daca daca faci un test unei femei si unui barbat, vei vedea ca sunt mari diferente de gandire. Mari diferente sunt intre toti, dar de obicei femeile merg pe un principiu iar barbatii pe altul. Parerea mea. O zi frumoasa!

| neutrino a răspuns:

Teoria ta este total falsa.

| Buresbista123 explică (pentru neutrino):

Care teorie?

| neutrino a răspuns (pentru Buresbista123):

Teoria ta ca femeile sunt mai irationale. La tine acasa cine administreaza totul, si de ce?

| Darkmagic a răspuns:

Logic ca exista diferente, si nu putine.
Scrie si tu pe google, ca nu o sa se apuce nimeni sa-ti insire aici zeci de astfel de diferente...(dupa cum o sa observi, destul de complicate).
Pana si in sex, (comandat tot de creier) exista diferente majore in functionarea creierului intre un mascul si o femeie...ce naiba e asa de greu? big grin
Cu mult mai simplu e sa-l luam pe "nu exista" in brate, doar pentru a nu deranja unele tendinte feministe de doi lei... big grin

| Inferno a răspuns:

"In most animals, differences of exposure of a fetal or infant brain to sex hormones produce significant differences of brain structure and function which correlate with adult reproductive behavior.

This seems to be the case in humans as well; sex hormone levels in male and female fetuses and infants differ, and both androgen receptors and estrogen receptors have been identified in brains. Several sex-specific genes not dependent on sex steroids are expressed differently in male and female human brains. Structural sex differences begin to be recognizable by 2 years of age, and in adult men and women include size and shape of corpus callosum and certain hypothalamic nuclei, and the gonadotropin feedback response to estradiol.

The absence of the genes that generate male genitalia do not single handedly lead to a female brain. The male brain does, in fact, require more hormones, such as testosterone, in order to properly differentiate.These hormones are released due to a gene expressed during embryonic development."

| Teardrop a răspuns:

Da, este o diferenţă de mărime ca la toţi muşchii şi organele copului.

Asta însă nu face femeile mai iraţionale sau mai proaste.

Un om ce suferă de retard mintal are creierul de aceeaşi dimensiune ca şi un om normal, doar că nu-l poate folosi.

Oamenii cu IQ-ul mai mare au mai multe "creste" pe creier. De aici şi expresia "Ai creierul neted" adică eşti prost. (Nu tu).

În concluzie diferenţa e gândire şi raţionamentele nu au nici o legătură cu sexul. E vorba de modul în care s-a dezvoltat societatea.

Civilizaţiile cele mai longevive sau cele care au realizat cele mai măreţe lucruri ai acordat oamenilor drepturi egale indiferent de sex.
Ca exemplu am Egiptul (cei mai mari arhitecţi şi astronomi) şi Japonia (în familiile japoneze femeia administra banii, plătea taxe şi se ocupa de cheltuieli, şi pe lângă asta, femeile erau samurai iar obligaţia lor era să îţi protejeze atât soţul cât şi seniorul, pe când ceea ce făcau bărbaţii era doar să se fâstâcească pe lângă senior. Asta pe timp de pace. Pe timp de război, doar bărbaţii luptau (şi femeile fără familie, a căror singură obligaţie era faţă de senior).

Am deviat de la subiect.

Femeile şi bărbaţii gândesc extrem de diferit, din cauze hormonale. Nu poţi să spui însă că bărbatul e mai inteligent ca femeia sau invers. E ca şi cum ai compara sarea cu marea.

| Narcis2007 a răspuns:

Eu stiu ca la barbati lobul stang e mai dezvoltat si la femei cel drept e mai dezvoltat in general

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Cand spargi capu unui barbat, curge bere. Cand spargi capu unei femei, curg creme.

| Buresbista123 explică (pentru neutrino):

Eu,pentru ca pot

| oprescudorin11 a răspuns:

Exista diferente clare intre barbati pe de o parte si intre femei, pe de alta.Desigur ca statistic (vorbind), diferentele intre barbat si femeie sunt destul de severe. Nu ma refer doar la fizionomie, dar in gandire si mai accentuate!
Cauzele sunt multiple (hormonale, existentiale, etc.), oricum dualitatea a fost facuta (ca sa nu ma refer la creatiune sau la evolutiune), deci dualitatea a fost 'gandita ca o complementaritate. Ca de obicei, nu exista 'complementaritate perfecta.Sa dau exemple? Exista si accidente, cazuri mai rare, in care apar anomalii:cea mai autentica situatie fiind a existentei e a ambiguitatii sexului la anumite exemplare humanoide (paradoxal -la majoritatea)dar si la alte specii:dublul sex.(mental si fizic).
Din anumite cauze, frumusetea masculina si feminina a fost clar delimitata. (era vremea spartanilor). In timp, datorita democratiei, poti vedea pe strada exemplare 'feminine -care seamana mai degraba a barbati si exemplare masculine care seamana a femei). Ei bine, hormonal au puncte, nu putine comune, dar si corespunzator intelectual.
Nu e greu de vazut ca in toata istoria stiintei barbatii au facut cam 99, 99% din descoperiri, in filozofie, matematica, tot ce tine de un model de practica a usurarii eforturilor de supravietuire.
Femeile, in schimb, cele care au menirea de reproducere, conservare coplesitor mai mare (menirea), au o latura afectiva, mult mai 'la subiect'.
Acum, pe strada, ai sa vezi, probabil, 90% din populatia de toate varstele diforme, departe de idealul initial de frumusete. Asta nu inseamna ca un barbat cu fundul mai lat decat umerii este mai urat decat o femeie in care nu mai stii unde incepe talpa piciorului, unde sunt sanii si cam pe unde este burta! Sau la fata buhaita.Chiar (din pacate ) la 5ani, 18 ani...
Intre timp si partea de creier, daca a mai ramas ceva, s-au egalizat, dar nu cum voia Darwin, in sensul evolutiei, doar in sensul autodistrugerii insesi ideii de frumusete antica.
Asta este. emisferele creierului, de la ambele sexe tind sa se egalizeze, pierzandu-si diferentele si vechile calitati. A APARUT NOUL IDEAL DE FRUMUSETE!
Se pare ca Darwin a nimerit aici :sunt mai viabili!
Gradul dat de un nesimtometru(aparat de masurare a nesimtirii, inculturii, scarboseniei, etc.), pe o scala de 1:10 a scazut spre 1. Perfectionarea speciei este aproape de desavarsire, egalitatea deplina este din ce in ce mai aproape!