Asa e Laurentiu, Domnu ne asteapta dar prea putini vin la chemarea lui.Pentru mine Domnul Isus exista, si de Craciun nu il sarbatoresc pe tipul ala inventat de coca-cola ci sarbatoresc nasterea Domnului meu Isus care avea apoi sa moara pentru pacatele mele.Am mai intalnit pe cineva asa care mi-a povestit ca a trecut prin multe si ca de cate ori s-a rugat la D-zeu niciodata nu i-a raspuns si asa el a dedus ca Dumnezeu nu exista. Mi-a zis ca el se roaga la el dar nu crede ca exista, la un moment dat m-am intristat dar m-a si bufnit rasul. L-am intrebat dar atunci cand v-ati rugat ati asteptat ca el sa va raspunda? ati avut speranta ca el va va raspunde la care el da.La care au inseamna ca ati crezut dar sunteti prea slab sa sustineti asta.In sinea mea mi-am spus uite un om care are nevoie de ajutor. Mi-a zis daca Dumnezeu exista atunci de ce eu sunt bolnav si in spital si maine voi fi operat? si eu i-am zis fiindca nu ati cerut asta.si mie toti medicii mi-au zis esti de operat dar eu m--am rugand plangand sa fie o confuzie si chiar cand ma pregateam sa merg in sala de operatii atunci medicul a intrat pe usa si mi-a spus ea nu se mai opereaza, iar atunci eu m-am dus zambind si i-am zis asta e Dumnezeul meu caruia ma inchin.
Ar fi de spus multe dar probabil ca ceilalti userii ar spune ca vorbim de masini straine, dar si eu si tu stim ca noi avem un Dumnezeu in care ne putem crede mereu si ca ne iubeste.
Sa ai o viata plina de binecuvantari.
Sarbatori fericite!
Deci tin sa te felicit pentru faptul ca ai pus povestioara aceasta aici, poate cei ce sunt nedumeriti ca si barbierul or sa isi dea seama intr-adevar ca Dumnezeu exista.Bravo,a fost un lucru foarte bun din partea ta:*
Da hai sa iti ceva Kron.Nu e Dumnezeu de vina! Uni oameni au avut dar au neglijat! Alti, cum zice si Gues Who, Nu s-au nascut in locul potrivit! Uni incearca dar toti s-au zgarcit in ultimi ani! Ce ce sunt ei de vina?
Da hai sa iti ceva Kron.Nu e Dumnezeu de vina! Uni oameni au avut dar au neglijat! Alti, cum zice si Gues Who, Nu s-au nascut in locul potrivit! Uni incearca dar toti s-au zgarcit in ultimi ani! Ce ce sunt ei de vina? Sti cum se zice? Daca nu e vai de tine! Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista!
@Kronstadt, ai perfecta dreptate. Ma apuca greata can vad toti popii, protii pardon, ca cer bani ca sa te crestineze, sa te cunune, sa te spovedeasca, sa faca boboteaza, sau chiar sa te conduca pe ultimul drum. OK, poate nu cer toti, dar cu siguranta nu e unul care sa nu se strambe daca nu ii dai. Credinta in Dumnezeu se plateste? Eu nu prea cred ca are pret, tocmai ei spun ca e nepretuita.
Se contrazic pe ei insasi. Cand i ivezi pe toti arhiepiscopii cu tsoale de aur si tot in biserica atat de incarcat si... asa umbla Iisus? Asa il cinstim noi? Impodobindu-ne pe noi insine? Sau ar trebui sa ne impodobim mai de graba sufletele decat trupurile? Aloo... asta se zice in Biblie.
La mine, primul impuls cand ajung intr-o biserica sau cand vad un preot e sa pun mana pe portofel. Asa au ajuns,, crestinii"?
Foarte frumoasa poveste. Excelenta! Arata existenta Domnului Dumnezeu.Exceptionala.Eu cred in Dumnezeu...(:
E foarte interesanta povestea.chiar daca pentru a ma prinde am citit-o de 2 ori e foarte frumoasa...si morala e foarte buna.
Kron? dar despre paganatate ce parere ai? aia care bateau o femeie cu biciul fiindca a indraznit sa poarte nadragi, pe sub halatul ala negru? nu tas sfatui sa vorbesti asa ceva despre allah, sau islamism, cum vorbesti despre crestinism, fiindca ai fi linsat, de nici n-ai timp sa zici pas.cred ca sunt mult mai toleranti crestinii. dar cu evitatul ai dreptate; una din porunci spune; sa nu preacurvesti.pai... noi nu prea.asa un pic, dar nu prea.
Ce cretinarie! Pai cum poti compara o fiinta umana, vizibila, detectabila, cu un personaj imaginar. Alta "poveste" menita sa incuie ateii care se dovedeste a fi cat se poate de penibila.
Mi-este pur si simplu greata cand aud asemenea tampenii menite sa demonstreze vai doamne intelepciunea ortodoxa.
Multumim pentru poveste!
Azi dimineata am aruncat 2 lei in cutia milei si sa vezi chestie, chiar imi era mila pentru ca la colt tremura un catel, el neputand sa munceasca pentru a sustine financiar macar un preot, banuiesc ca dumnezeu l-a ignorat. Ah, dar stai ca cei din urma vor fi cei dintai...era logic, unde naiba ma gandeam eu?
Acum ca ne-ai intarit...credinta, chiar nu-mi pare rau, ba chiar ma duc inapoi si scot patru lei.
Oricum, barbierul e un fel de Dumnezeu, daca nu-l bagi in seama si nu-i arati ceva atentie, frustrarile si orgoliile ies la iveala.Plus ca povestea in care te-ai impiedicat e perfecta! barbierul nu crede in dumnezeu asa cum nici dumnezeu nu te lasa sa te inchini altor zeitati.
Stiti de ce Romania si nu vb nuami de tara noastra si de toata Terra, ati vazut si voi cate cutremure si inundatii, oare de ce? asta e numai din cauza noastra, ca facem numai rau si nu e comportam frumos cu aproapele nostru, si de aceea Dumnezeu ne pedepseste sperand ca ne vom schimba... dar cam degeaba
Sa iti zic sincer nu stiu sa iti raspund la intrebare tatal meu a murit acum 2 ani si de atunci ma tot intreb daca este adevarat ca Dumnezeu ne iubeste pe toti de ce, m-a facut sa sufar asa de mult si tatal meu a murit de cancer deci nu a fost vorba de un accident din vina lui, a fost o boala care mai nou ne ia multe persoane dragi, sa revin la subiect, Dumnezeu i-a dat tatalui meu aceasta boala, dar eu cred in puterea lui imensa si poate undeva acolo sus sau acolo undeva in inimile noastre, de fapt sigur, exista un Dumnezeu.
Parerea mea este ca dumnezeu ne testeaza pe toti.fiecaruia ne da atat cat putem duce.
si unul din testele sale sunt aceaste, care tot ziceti voi" cum exista dumenezu daca unii mor de foame"?
am citit undeva urmatoarea chestie: "daca vrei crede in dumnezeu cu tarie toata viata si nu el exista, atunci nu ai nimic de pierdut. Dar daca nu crezi in el, si exista? atunci ce faci?"
de asta exista iadul:pentru oamenii care nu au respectat citatul "crede si nu cerceta"
dar sustin ideea ca fiecare putem avea o parere proprie.pana la proba contrarie
Spiritul nostru se reincarneaza pina cind nu mai are nevoie sa o faca pentru ca a evoluat indeajuns, dar in toate vietile petrecute pe acest pamant va suferi pentru ca asta e conditia esentiala ca el sa evolueze, la asta se adauga si pacatele din vietile trecute care trebuiesc "pedepsite". D zeu a facut doar scena noi suntem actorii care jucam dupa niste reguli, reguli universale care daca le incalci vei trage ponoasele.
Faina comparatia! Da exista dumnezeu, dar exista multe divergente in ceea ce inteleg unii despre numele lui, legile pe care le-a lasat, reguli pe care unii le considera bune de urmat! Asta-i diferentiaza pe unii de altii! Ateii sunt si ei cu duiumul! Dar poti sa le faci ceva!? Nimeni nu e in masura sa ne schimbe ideile, nimeni nu poate sa dovedeasca ce e real, istorie sau nascociri! Intotdeauna vor exista filozofii pe tema religiei si fiecare e convins ca o urmeaza pe cea dereapta! Dar nimeni nu poate dovedi ca este adevarat su fals! Fiecare religie i-si ia din biblie ce crede ca e demn de urmat, si de pastrat! Daca popii isi fac averi din mormantari, boteze si nunti, pacatul sa fii al lor, nu trebuie sa condamnam religia lor! Lasati oamenii sa creada ce vor si in cine vor! Discutiile sunt inutile, si nu ne aduce nimic bun! Credeti oameni buni ce vreti, si purtati-va crucea! Craciun fericit!
Religia spune ca trebuie sa crezi, nu sa cercetezi. Cine nu se multumeste cu ce i se da si prefera sa apuce alta cale nu inseamna ca este un om rau, va face in iad si alte porcarii.
Ma indoiesc ca Dumnezeu ar fi oferit o viata asa frumoasa doar pentru a face pe sclavii. Daca religia nu minte si noi suntem fii Lui, atunci avem dreptul la tot ce este mai bun pe lume.
Nu stiu de ce dar eu privesc mesajul asta contra credinta. In primul rand, sa te duci la barbier iti trebuie bani; multi nu-i au si se barberesc/tund singuri, ceea ce-l scuteste pe barbier de o munca in plus. Apoi, ce reclama isi face acel barbier pentru a veni la el? De unde stiu cat de profesionist este?
Vezi, oriunde ai da-o, tot nu iese nimic.
Dupa mine, filosofelile de acest gen sunt facute pentru oamenii incapabili sa infrunte viata asa cum este si, nefiind in stare sa faca un lucru util, o dau in vise, prosindu-i pe cei ca ei. Ironia sortii: tocmai acestia sunt(in mare parte) cei care critica tehnologia si nu le convine ce se petrece in jur. Cred si eu ca neavand ce face, lumea se apuca de-a joaca cu cuvintele. Patetic!