anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista inchisori de maxima siguranta. Ele nu sunt pentru tauri salbatici sau pentru caini turbati. Ghici pentru ce sunt? Pentru cineva din aceeasi specie din care facem parte si noi cei ce scriem pe aici. Si inchisori de astea nu sunt putine. Nu e doar cate una in fiecare tara, ci mult mai multe. Cum credeti ca s-a ajuns la o astfel de situatie? De la specia 'om' te-ai astepta la cu totul altceva. La un comportament...uman, nu la unul de fiara. Si daca in vremurile de demult mai era explicabil, cum mai putem explica fenomenul pentru secolul in care traim?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Oare de ce avem tendinta de a ne supraestima specia? Doar pentru ca am fost mai rationali decat alte specii, nu inseamna ca asta ne face automat si mai "buni". Inteligenta poate fi foarte bine folosita si pentru a face rau, iar noi exact asta am facut. Animalele se omoara intre ele din instinct, dar noi o facem cu buna stiinta. E mult mai usor sa omori pe cineva cand iti poti planifica fiecare actiune intr-un mod rational. Specia noastra a trebuit sa fie asa pentru a putea supravietui. Noi ne-am impus cu forta intr-o natura care incerca tot timpul sa ne omoare. Trebuia sa omori ca sa nu fii tu cel omorat. Omul a devenit "civilizat" abia in ultima "secunda" a existentei noastre, si probabil inca simtim nevoia de acea "actiune" pentru care eram adaptati de foarte mult timp.

23 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Oamenii sunt aceeasi si acum si atunci... diferenta e ca acum avem legi si politie care le pune in practica

| Dariusuu a răspuns:

Păi normal că există închisori de maximă securitate, aşa şi trebuie să fie. Cine ar vrea să scape o ''bestie '' din închisoare şi să omoare cu sânge rece iar după să fie închis din nou? Depinde de fiecare persoană cum este ''construită ''. Dacă în copilărie s-a chinuit să trăiască de pe o zi pe alta, fără iubire, fără afecţiune doar cu ură şi bestialitate atunci cu siguranţă aşa va fi şi el într-o bună zi.
Am văzut destule reportaje şi interviuri cu criminali care atunci când ucid o fac din plăcere şi nu simt nimic, ( nici măcar frică ) simt doar plăcere şi atât.

Mă opresc aici.

| OmuCuBasca a răspuns:

Avansul tehnologiei + imaginatia omului = inchisori de maxima siguranta.

| Mădă0611 a răspuns:

Instincul de supravietuire e baiul, iar acel instinct adoarme ratiunea si trezeste stramosul adormit in mintea ta. Ca era in vremurile de demult sau ca e in prezent, fenomenul e foarte explicabil. In fiecare actiune a omului cauta instinctul de supravietuire, si o sa-l gasesti, chiar si in cea mai tampita idee, gen un calugar avea pofta de oua, dar era post, asa ca a furat unul, l-a pus intr-o lingura, sau polonic ceva, cu apa, si tinea lumanarea sub, sa-l fiarba, ca in bucatarie il vedeau fratii.

| HiddenWorld a răspuns:

"We are having a old brain in a new body."

| ThePathWalker a răspuns:

Pleci de la o prejudecata de ce nu te poti astepta ca toti oamenii sa se imoare pe strazi? De ce nu ti se pare normal? Iei lucrurile nu asa cum sunt ci asa cum vrei tu sa fie.

| sabin89 a răspuns (pentru sublime89):

Probabil ca si judecatorii prin tribunale ar trebui sa fie mai intelegatori, daca stau bine si ma gandesc. In fond, astia suntem, asta ne e specia. raised eyebrows Azi e individual X pe banca acuzarii, maine poate foarte bine sa fie el, judecatorul. Ce, el nu e tot om? raised eyebrows

| sublime89 a răspuns (pentru sabin89):

Agresivitatea umana e normala. Uita-te la toate razboaiele din istorie. Ele de ce au fost perfect legale? Razboiul nu e altceva decat crima in masa. Cand statul ordona crima, nu e nicio problema, dar cand o comite un singur individ, e o foarte mare problema.

| zurick a răspuns:

Întâi de toate,nu înțeleg fragmentul ăsta din răspunsul lui ButterflyFreeStyle,
poate mi-l explici tu mai bine sau el/ea.
''Dacă în copilărie s-a chinuit să trăiască de pe o zi pe alta, fără iubire, fără afecţiune doar cu ură şi bestialitate atunci cu siguranţă aşa va fi şi el într-o bună zi.''
Dacă urăști ''totul'' neapărat vei fi nevoit să devii o ''bestie'' pe care ceilalți să fie nevoiți să o separe de restul oamenilor pentru siguranța lor?
Nu prea înțeleg,eu ''iubesc'' să urăsc.(Ce? Totul inclusiv persoana mea)Uneori ador să văd oameni disperați sau distruși pentru că știu sentimentul,dar mai știu că în loc să-l rănesc mai mult decât este îl pot ajuta. Poate oamenii sunt niște ''bestii'' și nu merită ajutorul,dar de ce m-aș înjosi să-l distrug? Ca să devin și eu o ''bestie''? Poate te simți bine pe moment,poate ai iluzia și în pușcărie că a meritat? Nu contează ce crede altul despre tine... Poate să nu-ți pese de ei,dar după astea oare mai ai aceași păreri despre tine?!
Unde doream eu să ajung? Toți avem în noi o mică ''bestie''(mai mult sau mai puțin),dar o putem controla(tot mai mult sau mai puțin)Nu este o scuză că ai crescut cu bestialitate, ură etc, tot vina ta este că nu știi cum să fii ceea ce vrei.
Un om violent își impune respectul, dar nu poate impune nimănui să-l iubească.E oare mai greu să fii vulnerabil fără știi sau să știi că ești așa? sad Totul ține doar dacă știi să te înfrunți.
PS.Îmi cer scuze dacă am greșeli gramaticale, dar am scris pe întuneric.

| sabin89 a răspuns (pentru zurick):

Nu mi se pare sa ai greseli gramaticale. Cu afirmatia lui Butterfly nici eu nu sunt de acord. Cred mai degraba ca un om care a fost tratat rau in copilarie va fi plin de compasiune pentru altii cand va deveni adult. Pentru ca el isi va aminti mereu de traumele pe care le-a suferit si nu-si va dori sa aiba si altii parte de ele. Asa gandesc eu.

| sabin89 a răspuns (pentru ThePathWalker):

Tu te astepti ca oamenii sa se omoare pe strazi?

| sabin89 a răspuns (pentru Mădă0611):

Instinctul asta, bata-l vina! Oare vom scapa vreodata de el? Uita-te si in dragoste. De mii de ani barbatii se simt atrasi de femei si reciproc, iar lucrul asta pare sa continue la infinit. Barbati puternici, precum Napoleon, au incercat sa stea la distanta de 'iubiri', pentru a se putea dedica exclusiv carierei si totusi n-au reusit; au picat si ei in plasa. Instinctul pare sa fie mai puternic decat noi confused

| ThePathWalker a răspuns (pentru sabin89):

Nu cred ca prinzi ideea

| Mădă0611 a răspuns (pentru sabin89):

Degeaba erau puternici daca perioada in care au trait i-a tras in jos devil, iubire nu exista, e doar dorinta, daca stii asta, esti liber.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Pai nu ai spus si tu ca suntem tot animale? ce conteaza ca e anul 5000 i.hr sau 5000 d.hr, la baza tot instinct de fiara e...atunci cand o iei razna si dau cu ciomagu in cap la altu.

| Christel a răspuns:

E simplu. Oamenii sunt păcătoşi, păcătuiesc mereu, iar unii nu sunt destul de puternici încât să se împotrivească şi fac păcate care sunt condamnate şi de legile civice, nu numai de conştiinţă.
Acei oameni care fac păcate condamnate şi de legile civice ajung la puşcărie.

| sabin89 a răspuns (pentru Mădă0611):

"iubire nu exista..." - Ii dezamagesti pe prietenii nostri de la D & S. Ei isi pun atatea sperante si tu... big grin

| Mădă0611 a răspuns (pentru sabin89):

Si prietenii nostri de la religie isi pun atatea sperante, nu e vina mea ca asta e lumea.

| Pinocchio a răspuns:

Si cu timpul omenirea va deveni tot mai rea, este ceva ce nu putem opri. Explicatii sunt multe: invidia, egoismul, gelozia, fanatismul, religia, viciile etc.

| Swan39 a răspuns:

Poate, până la urmă, nu ar trebui să ne mai tot aşteptăm de la un om la "cu totul altceva". Omul e şi el un animal, şi e chiar cel mai periculos dintre toate; iar conştiinţa, raţiunea, inteligenţa de care dispune sunt cele mai periculoase arme... mai ales când sunt combinate cu o doză mare de răutate... aşa se nasc adevărate fiare. Depinde cum foloseşti acele trăsături de care am spus mai devreme, dacă le foloseşti în bine sau în rău. Şi se pare că unii îşi controlează mai puţin (sau deloc) instinctele animalice.

| sabin89 a răspuns (pentru Swan39):

"Omul e şi el un animal, şi e chiar cel mai periculos... " - Nu stiu cum ati ajuns voi la concluzia (tu si sublime) ca eu as fi un animal, si inca si unul periculos laughing eu care, familia mea de la patuzsopt... lupta si da-i raised eyebrows

| Swan39 a răspuns (pentru sabin89):

laughing Păi va trebui să te împaci cu ideeahee hee Periculos, tu nu cred că eşti, dar animal tot rămâi, aşa ca noi toţi. tongue