Obiectiv nu cred că pot să fiu deoarece nu sunt avizat în domeniu, dar da putem spune că numărul neuronilor a jucat un oarecare rol. Totuși la nivel psihologic mă gândesc că conștientizarea a venit necesitate, adică fiecare specie are o anumită "conștiință" de sine, dar nu își conștentizează nici statutul ei ca specie, nici statutul altei speci în mod (conceptual/abstract). Pur și simplu noi am devenit cu timp conștienți de ideea de cauză și efect, ceea ce a dat o emancipare a unei raționalizări primitve ( vezi de exemplu apariția religiei http://www.descopera.ro/......pranatural ). De la dezvoltarea gândiri, până la un limbaj complex tiind să cred că a fost doar un pas, dar și cel mai important pas din evoluția umană.
Stiu ca ai vrut sa te "dai mare" dar daca totusi crezi ca te pricepi citeste pe aici: http://www.scientia.ro/......onstiintei
Mulțumesc pentru link, dar as aprecia dacă aș primi o părere obiectivă.
E cam mult de cand am terminat eu scoala ca sa mai pot face legaturi de astea cu atat mai mult cu cat n-am facut prea multa metafizica, filozofie, etc. Daca vrei ceva din domeniul IT, armata, probleme de viata, literatura, mai repede poate ca te pot ajuta.
Am auzit că ați lucrat în cadrul armatei; mă bucur că sunteți informat si in alte domenii.
Nu nr conteaza si conexiunile intre neroni, viteza, plus ca noi avem un nerocortex foarte complex
CostinAlamariu întreabă:
anonim_4396 întreabă: