Un om ca sa fie mintit si inselat trebuie sa fie nestiutor, sa fie naiv si credul, deci sa nu cunoasca adevarul si sa creada orice i se spune ignorand realitatea si fara a-si folosi ratiunea. In consecinta, de adevar ne apropiem prin stiinta si de minciuna ne apropiem prin credinta. Prin urmare nu putem inlocui ceea ce nu stim prin credinta, pentru ca vom ajunge la niste aberatii fanteziste. Toate vietatile de pe Pamant sunt rezultatul evolutiei in timp si a selectiei naturale. Cu cat stiinta va avansa mai mult, cu atat vom sti mai mult. Alta cale nu exista.
Nu știu alții, da' eu când încep sa citesc anumite întrebări de aici ma întreb "oare ăștia au mers mers vreodată la școală la orele de limba română?!"
După "răspunsul" tău se pare ca nici cei 7 ani de acasă nu ii ai.
Eu unul nu mă întreb asta, nu mă deranjează că scrie greșit din punct de vedere gramatical, contează doar să aibă bun simț.
Universul a fost creat martea trecuta
religie: cu ce e mai buna credinta ta ca D-zeu a creat lumea fata de afirmatia mea ca a fost creat martea trecuta?!? e tot creationism, NU?!?
stiinta: EVIDENT ca nu pot dovedi ca universul a fost creat martea trecuta, DAR, tu poti dovedi ca NU a fost creat martea trecuta?!? ca, cu orice dovada ai veni, a fost de asemenea creata martea trecuta
Daca vrei sa citesti ceva de calitate si care sa te dea pe spate iti recomand Friedrich Nietzsche dar trebuie sa il iei cu multa sare pe tip. Nu mai zic ca din cauza ca incercand sa afle tainele lumii a ajuns in pragul dementei, dar asta e cu totul o alta poveste. Nu cred ca noua oamenilor ne este dat sa aflam sa sa cunoastem vreodata tainele vietii. Omul ca fiinta umana nu este si nu cred ca va fi vreodata capabil sa inteleaga pe deplin viata sau tainele universului. Poti sa vezi ca multi incercand sa faca asta au ajuns sa inebuneasca pentru ca este ceva mai presus de intelegera noastra, limitata pe care o avem pentru ca daca am intelege pe deplin viata am fi doar intr-o bucla permanenta de dezamagire si depresie. Ai vazut vreodata un prost in depresie? nu, ei nu gandesc profund, nu ii intereseaza ceea ce e mai presus de ei si uneorii e foarte bine.
Ei bine, poți crede orice vrei. Societatea are un interes în modificarea comportamentului. (Știi, fără viol, incendiere sau crimă gratuită.) Dar poți crede că luna este făcută din brânză, nu ar trebui să vi se permită să învățați oamenii că este. Atunci începeți să intrați în consecințe, la o anumită scară acest Univers se manifestă destul de aleatoriu (deși este încă predictibil statistic), în timp ce există o mulțime de mărturii despre minuni.