De ce Biblia? De ce nu Coranul, Vedele, Triptika? De ce creștinismul e religia reală din 4000 de religii existente azi?
Cred ca trebuie in primul rand sa ne explici ce intelegi prin stiinta teologica ca pe mine ma bate putin magnitudinea oximoronului.
Presupunand ca are exista acea "stiinta teologica", contraproductivitatea se refera din punctul meu de vedere la raportul dintre resursele folosite si rezultatele obtinute. Aici poti dezbate cum vrei rezultatele cert e ca metodele folosite sunt diametral opuse, una merge de jos in sus alta de sus in jos.
Atât învăţăturile biblice, cât și fizica cuantică, afirmă că lumina este mecanismul prin care totul există (sau „pare" să existe). Fiecare atom emite sau absoarbe lumină, așa că fiecare gând, cuvânt, faptă sau obiect se manifestă prin intermediul aceluiași proces. Totul este energie, iar fundaţia elementară a universului este pur potenţială.
Lumina nu este mecanismul prin care "totul exista". Lumina, viteza ei mai exact, este doar o constanta universala pe care folosim si prin care derivam alte valori. Si daca vrei sa o luam asa, fiecare atom emite si absoarbe lumina la fel cum si fiecare atom interactioneaza cu gravitatia deci nu vad nici un argument acolo in afara de faptul ca gandurile au greutate (destul de dragut, stiu).
Faza cu totul este energie ai derivat-o tu din faptul ca "Dumnezeu este lumina" si multumirile aduse lui Einstein ca ne-a zis asta nu ca teologii ar fi sustinut conversia masei in energie dintotdeauna.
Biblia e o carte cu multe pagini, daca vrei sa gasesti paternuri ai toate sansele sa le gasesti. Yet again, daca te chinui putin si pui destui oameni la studiu ai putea face acelasi lucru si din Shakespeare.
Am ami zis-o in trecut si repet, stiinda moderna nu anuleaza existenta vreunui zeu ci doar a validitatii cartilor "sfinte".
Complet de acord dar daca nu cumva mai primim o biblie prin revelatie divina treaba asta nu se va intampla in urmatorii 2000 de nai.
Realitatea e ca o parte incearca activ sa descopere ceva si cealata ia rezultatele le trece printr-un verset si rezulta ca de fapt treaba aia erea stiuta de 2000 de ani iar daca se intrampla ca treaba sa contrazica respectiva carte devine invalida.
Cum ambele caută aceleasi lucru. Știința studia fenomenele naturale și efectele lor. Teologia "studiază" divinitatea și viața după moarte.
Atunci când privim fizica dintr-o perspectivă spirituală, totul capătă sens și, dacă ne gândim bine, acest lucru nici măcar nu e ciudat!
Fizicienii de astăzi confirmă de fapt ceea ce Biblia afirmă despre natura lui Dumnezeu, a creaţiei Lui și a realităţii.
Relativitatea și fizica cuantică au condus la numeroase inovaţii ce au transformat planeta noastră în ultimii 100 de ani. La fel ca în cazul explicaţiei lui Newton cu privire la gravitaţie și călătoriei lui Magellan în jurul lumii, descoperirile privitoare la relativitate și la fizica cuantică au schimbat tot ceea ce credeam că știm despre universul care ne înconjoară.
Descoperirea centrală a relativităţii este că lumina (și nu spaţiul sau timpul) reprezintă singura constantă din Univers. În același timp, Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, singura constantă în tot Universul. „Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, iar Dumnezeu este constanta noastră.
De ce Biblia?-Cea mai grea intrebare pusă vreodată pe TPU!
Profeţia împlinită este ceva care deosebeşte Biblia de orice altă carte religioasă. Există 26 de cărţi religioase pe care oamenii credincioşi cred că sunt de inspiraţie divină (Vedele, Bhadvad-Gita, Mahabharata, Upanişadele, Coranul, Cartea Mormonilor, Tripitaka etc). Din aceste 26 de cărţi nici una, nici măcar una, nu conţine vreo profeţie împlinită!
Biblia, este plină de sute de profeţii specifice şi detaliate care au fost scrise cu sute de ani înainte de împlinirea lor! De fapt, uimitor este faptul că 27% din Biblie (mai mult de 1 din 4 versete) conţine profeţii predictive la vremea când au fost scrise. Iar autorii Bibliei nu au prezis nişte lucruri vagi, ca Nostradam sau Jean Dixon (care apropo, s-a dovedit a nu avea dreptate în repetate rânduri), ci au foarte specifice. Luaţi în considerare cele peste 100 de profeţii diferite, dar foarte specifice, făcute cu privire la Mesia, despre care Vechiul Testament a profeţit că va veni.
Vechiul Testament a prevestit cu sute de ani înainte, detalii foarte specifice despre: strămoşii lui Mesia, că El se va naşte din sămânţa lui Avraam (Gen.12:1-3; 22:18), din seminţia lui Iuda (Gen. 49:10), din casa lui David (2 Samuel 7:12), oraşul unde se va naşte (Mica 5:2), că El va veni când Templu încă va fi în picioare (Maleahi 3:1), că se va naşte dintr-o fecioară (Isaia 7:14), că va face minuni (Isaia 35:5-6), că va fi respins de poporul Său (Psalmii 118:22; 1 Petru 2:7), timpul exact în istorie când va muri (Daniel 9:24-26 – 483 de ani de la declaraţia de reconstruire a oraşului Ierusalim, din 445 î.Cr. – această profeţie s-a împlinit exact), cum va muri (Psalmii 22:16-18; Isaia 53; Zaharia 12:10), că va învia din morţi (Psalmii 16:10; Fapte 2:27-32) şi mai sunt multe altele. Toate aceste profeţii şi sute de altele au fost împlinite literar.