| hypothesis a întrebat:

Exista persoane care sunt tot timpul riguroase/rationale? Ce credetj? Daca da, credeti ca e bine sa fii doar intr-un? Nu e oare mai bine sa ai mai multe laturi pentru a fi o persoana mai interesanta?

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu, eu am vreo 6 personalitati multiple. Niciuna nu e tot timpul riguroasa si rationala.

| Suck a răspuns:

Nu cred ca exista persoane riguroase mereu, cel putin eu nu am intalnit, toti avem o latura mai sensibila si una mai dura. Deci avem cel putin doua laturi. Probabil un sociopat ar putea fi asa.

| hypothesis explică (pentru anonim_4396):

Daca vorbesti serios, pe care din cele 6 o pui cel mai des in "aplicare"?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru hypothesis):

Pe cea pe care o folosesc si pe TPU. Se numeste krakilla si e gata oricand sa-si ajute aproapele, fizic sau prin sfaturi. E cea mai apropiata de umanitate, empatia si toleranta fiind calitatile care definesc aceasta personalitate. La polul opus este Caligula, despre care nu am voie sa vorbesc...

Interesant. Presupun ca nu esti de mult timp "multifunctional"..Ci ai descoperit recent

anonim_4396

Din punctul meu de vedere, poti presupune si ca exista Mos Craciun, nu e ca si cum mi-ar da treaba asta universul peste cap.

Ma uitam prin intrebarile si raspunsurile tale si observam un lucru cert si nu pot decat sa-ti dau dreptate si anume ca:esti cu adevarat un mizantrop de clasa si ca iti bati capul cu multe chestii existentiale. Propui subiecte interesante,dar,la nivelul majoritatii dintre ele nu poti face fata si vrei doar sa asculti parerile celor de pe aici si sa semnalizez greseala astfel incat acest lucru sa-ti confere o stare de bine, un sentiment ca ai avea dreptate intr-un fel.
Spre exemplu, discutia privind inferioritatea femei fata de barbat. Cand userul Inferno, te-a alertat ca tu comiti o eroare de logica, ai raspuns in mod arogant "felicitandu-l" ca a avut dreptate. Si ce? Si nimic. Tot nu ai demonstrat nimic.

anonim_4396

Ce percepi tu "ca nu pot face fata" e, in realitate, dezinteresul meu fata de interlocutor. Cand vad ca interlocutorul imi este net inferior, ca tine de exemplu, nu prea mai simt nevoia sa-i aduc lamuriri sau sa mai continui dicutia cu el. Si nu imi treziti destul interes incat sa va explic in ce masura gresiti, asa ca, mi-e totuna daca vi se pare ca ati iesit invingatori sau umiliti in urma unei discutii cu mine. Asa a stat treaba si cu user-ul Inferno, m-a plictisit, atata tot. Daca erai inteligent, intelegeai si de ce, pentru ca am explicat destul de clar printre randuri ca intrebarea era adresata intr-o astfel de maniera doar ca sa demonstrez cat de cretini sunt majoritatea oamenilor si cum nu isi pot argumenta simple idei. Nu am explicat de ce a avut dreptate in speranta ca vor mai exista useri care vor raspunde decent la respectiva intrebare. Aveam de gand sa adaug un comentariu si sa-mi explic clar motivele si parerea privind subiectul dar mi-am pierdut inetresul in scurt timp. Deja explicatiile acestea mi-au creat un dezinconfort, d-asta nici nu prea obisnuiesc sa fac asta prea des.

Nu confunda dezinteresul meu fata de voi cu slabiciunea sau lipsa argumetelor.

Am inteles situatia. Dar este mai bine cand explici anumite actiuni (asa cum ai facut-o acuma) pentru cel cu care porti o discutie decat atunci cand mentii acel mister si aer de superioritate, astfel poate si el sa inteleaga si intr-un fel sa constientizeze ca a gresit. Iti inteleg dezinteresul aici pe site, dar sa nu se extinda si in alta parte, de exemplu, cu oameni pe care ii cunosti.

anonim_4396

Nu ii explici niciodata cuiva, ceva, afisand un aer de superioritate, decat in cazul in care vrei sa nu inteleaga nimic si sa-l enervezi. Scopul meu nu este sa lamuresc interlocutorul atunci cand il abordez in acest mod, scopul meu este sa ii vad reactia si sa invat ceva nou despre el.

Nu sunt autist, inteleg perfect cum trebuie sa ma port cu oamenii care conteaza, in viata mea. Si pe TPU sunt cateva persoane care, ori imi sunt dragi, ori le apreciez pentru anumite calitati. Si apoi mai este restul umanitatii, care nu e problema mea cum ma percepe si ce asteptari ar avea de la mine, e problema lor. Eu nu exist pentru ei, exist exclusiv pentru mine.

| Mayar a răspuns:

Da,cred ca exista destul de multe persoane care vad numai intr-o directie.
Consider ca omul nu trebuie sa fie interesant, ci sa aiba o personalitate benefica pentru el si greu de ghicit pentru altii. "Cu cat stiu mai putin, cu atat mai bine"

| T0T a răspuns:

O persoană care este mereu rațională trăiește degeaba și este neinteresantă. Acum fiecare vedem în a fi o persoană interesantă diverse însușiri, însă un om care prezintă monotonie în gândire și în suflet este o persoană neinteresantă pentru toată lumea cred eu.