| MorcovMajestic a întrebat:

Exista trasaturi faciale specifice romanilor? Care sunt astea? Eu nu stiu sa le descriu dar am observat ca nimeresc romanii dintr-o mie de oameni. E asta o intuitie?
Eram pe un site mai devreme cu straini si mi-am dat seama ca o fata e romanca dupa chip
Avea nume englezesc cand am intrebat-o de nationalitate a zis ca parintii ei sunt romani dar ea sta in Anglia de mica si nu stie romana.
Ati patit?

12 răspunsuri:
| MihaiSpeedster a răspuns:

Si eu am crezut de multe ori la fel, m-am interesat si raspunsul e ca balcanicii in general au trasaturi specifice, dar nu cu mult diferite. Creierul tau si-a format un automatism, s-a obisnuit cu o anumita conformatie, si cand vezi un roman ti se pare mai familiara conformatia decat sa spunem a unui polonez.

| MorcovMajestic explică (pentru MihaiSpeedster):

Polonezii ii confund cu rusii

| KIausIohannis a răspuns:

Nu exista

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Sau cu ucrainenii. Eu confund nemtii cu scandinavii. Insa culmea, la asiatici pot sa spun cu acuratete care e chinez, japonez, vietnamez, filipinez, etc. Habar n-am cum.

| RxTx a răspuns:

Nu cred ca exista trasaturi faciale specifice Românilor
Dar cu siguranță vânzătorii care au lucrat 30 de ani si au interacționat cu minim 50 de oameni/zi
Aceștia știu să ii recunoască pe hoți șarlatani excroci nenorociți instantaneu
Eu ajunsesem să știu dacă este om bun sau rău doar după chipul lor
https://m.youtube.com/watch?v=1CK7x5dJfhI

Daa! Cata dreptate! Si eu la fel chiar ieri mi-am dat seama ca un tip e vietnamez dintr-o privire si nici nu inteleg cum ca nu am dat vreodata o importanta asiaticilor. Foarte interesant.

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Japonezii si coreenii au ochii cei mai ingustati. Coreenii au pometi mai mari. Chinezii sunt un pic mai inchisi la ten. Vietnamezii sunt scunzi, cu ochii un pic rotunjiti. Filipinezii au ochii cei mai rotunjii dintre toti si sunt si ei piticuti. si tot asa

Da, chinezii sunt mai pamantii. Dar si ei cred ca sunt destul de scunzi si parca au fata foarte rotunda

| tonyc7 a răspuns:

Da, exista, pentru ca si eu am sesizat de multe ori chestia asta si am ajuns sa cred ca din punctul asta de vedere romanii se impart in doua mari categorii:
1 romanii cu ten inchis, mai tiganosi asa (de-asta si sunt confundati adesea cu tiganii prin Germania, Franta si alte tari) iar acestia sunt majoritatea, cam 60-70 %!
2 si romanii cu ten deschis (sateni sau blonzi) care au densitate mare prin Moldova si Ardeal mai ales.

| Cksihja a răspuns:

Da seamănă oarecum cu asiaticii mai ales în privința ochilor.

| T0T a răspuns:

Sunt particularități și pentru trăsături de caracter, dar sunt greu de descris în cuvinte. Mintea analizează mult mai complex decât pot cuvintele descrie.

| CostinAlamariu a răspuns:

Am auzit oameni care au impresia ca pot recunoaste etnii, dar nu stiu ce sa zic.
De exemplu dacă m-ai vedea pe mine undeva la întamplare pe glob n-ai zice că sunt român după față. Probabil ai zice ca sunt slovac sau austriac.