| davvid a întrebat:

Exista viata dupa moarte? Argumentati!

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

A mai fost o intrebare asemenatoare.Eu cred ca exista.Am certitudinea si incredintarea aceasta. Dumnezeu ne-a promis viata vesnica.ca si argumente am o gramada, dar acum imi vin in minte 2 versete biblice.Inainte ca Isus sa se ridice la cer ne-a lasat o promisune pe care o gasim in Ioan 14:1, 2, 3 :"Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine.In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi"
Mentionez si versetul de aur al Bibliei care spune : "Fiinda atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."Ioan 3:16.

17 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Religia spune ca spiritul nostru este nemuritor si astfel si dupa ce existenta fizica actuala inceteraza, in alta forma si de fapt si in alt spatiu, vom continua sa existam si in raport de modul nostru de comportare, in lumea fizica, vom putea trai in rai ori in purgatoriu.
Desigura ca, in prezent, exista si o alta opinie aceea a reincarnarii, in sensul ca, dupa moarte, fiecare dintre noi, se va reincarna de atatea ori, cat va fi necesar, pana ce isi va aduce la indeplinire, mesajul cu care a venit pe pamant.
O justificare pentru acest lucru nu se poate face intr-un spatiu asa de restrans, dar daca esti dornic sa stii mai multe in acest domeni, ezista posibilitatea sa te informezi atat de pe Internet, cat si din o multime de publicatii care au aparut dupa anul 1990, in Romania, in acest domeniu.
Crezul fiecaruia trebuie sa fie ca, prin ceea ce faci trebuie sa lasi in urma ta, faptele bune pe care le faci si urmasi care sa-ti poata continua "opera", pe care tu ai inceput-o si eventual care sa -ti poata mosteni patrimoniul pe care tu l-ai acumulat in viata. Desigur ca, nu este lipsit de interes sa lasi in urmasii tai, incarcatura genetica, care ne face unici pe fiecare, in acest univers. Ai tot timpul sa afli mai multe in acest domeniu, tocmai pentru ca, tu esti tanar si ai viata inainte. Eu iti doresc sa fii un om de caracter si sa ai parte de multe impliniri in viata personala si profesionala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.multe larve si viermi traiesc din mortaciuni. celelalte variante (de prin povesti gen X files) absolut nule.

assiris
| assiris a răspuns:

Personal cred ca exista altfel nimic nu ar mai avea sens.
Orice entitate vie difera de aceeasi entitate moarta prin ceva pe care il putem numi suflet, spirit etc. Daca dintr-o entitate vie dispare acel "ceva" ea devine moarta. Acel ceva este de fapt ceea ce trece dincolo, in celalalt univers. Nu este palpabil si astfel folosit ca argument deoarece este de alta natura decit cea cu care lucram noi. Ca sa exemplific prin ceva cu care suntem obisnuiti este la fel cu existenta curentului electric. "Ceva" trece prin fire spre un bec, pe care il aprinde. Nu se vede, nu miroase, nu se aude, putem doar sa-l simtim sau sa-l evidentiem cu aparate. Aceste aparate insa nu le avem pentru a demonstra acel "ceva" care exista in fiintele vii. Daca am avea acele aparat, am putea gasi si ceea ce se intimpla dupa moarte. Oricum vom exista sub o alta forma decit materiala si anume de "energie" Despre astea insa putem vorbi la infinit pentru ca mereu apar probleme, mereu apar supozitii si argumente pro si contra, tocmai din cauza mijloacelor de a evidentia pe intelesul nostru.

| psiholoaga a răspuns:

Imi este greu sa argumentez plauzibil si mi se pare inutil. M-am gandit ca am sa vad cand am sa mor, daca e ceva de vazut. Eu cred ca dupa ce corpul e facut praf, esenta noastra, sufletul sau cum vrea fiecare sa ii spuna, trece intr-o noua forma de existenta, care poate insemna orice. Asta este ce simt, dar mai multe despre CE ANUME se va intampla, nu stiu. O sa vad atunci ce o sa fie.

| andreutz a răspuns:

Daca vrei sa afli raspunsul corect, iti dau un sfat... ia-ti cei mai buni 4 prieteni, dar neaparat cei mai buni... duceti-va in bucatarie si inchideti usa si geamul... dati drumul la gaz la aragaz si apoi faceti un ritual tinandu-va de maini...rotiti-va in sensul acelor de ceasornic si incepeti sa incantati diverse (orice va trece prin cap, aveti dezlegare de la mine happy... dupa 3 ore, aprindeti o lumanare...nu va temeti, va vom cauta noi telefonic sau pe email pentru a ne comunica rezultatul, daca exista sau nu viata dupa moarte... big grin pentru un succes garantat trebuie sa actionati cat mai repede!

P. S. daca te-a afectat criza prea mult si ti-au taiat gazele pentru datorii enorme la intretinere, te anunt ca te pot ajuta eu...iti trimit cu cea mai mare placere 2 butelii de petrom pline ochi! stai linisti, nu e nevoie sa mi le returnezi... e ca la FNI, un imprumut nerambursabil happy vorba aia, prietenul la nevoie se cunoaste big grin

| N538961518 a răspuns:

Tot ce-i posibil...si chiar daca ar exista probabil ar fi ceva ce ne depaseste imaginatia. Dar daca se opreste creierul...nu stiu cam ce viata si noi ca persoane ar mai exista.

carla
| carla a răspuns:

Hai sa-ti explic, cum sa-ti argumentzez asta daca este numai o ipoteza? Nu ai cum sa ai argumente solide (este cam acelasi lucru cu teoria conform careia Universul ar fi fost creat printr-o explozie, denumita ''Big Bang'', dar nimeni nu stie sigur, iar certatorii cauta si azi '' Particula lui Dumnezeu''). Pana acum, n-am auzit de nimeni care sa moara ''putin'' si apoi sa se intoarca si sa povesteasca ce a vazut sau a simtit. De moarte nu scapa nimeni, eu zic sa ne bucuram de viata de pe Pamant si... ce o fi dupa. o sa vedem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

| N538961518 a răspuns:

Parerea mea este ca... s-ar putea sa fie cv da dincolo de imaginatia noastra neavand legatura cu nici o religie sau chestii din astea...totusi partea tragica e ca... odata cu oprirea creierului din functiune cica numai existam... e trist stiu...

| mara_9541 a răspuns:

Davvid, esti cumva deceptionat? viata e frumoasa nu te gandi la asa ceva.toti vom afla la timpul potrivit.si daca nu ar fi, ce poti face tu?

| TipulVerde a răspuns:

Nu cred, desi as vrea. Orice fel de viata.
Hmm...
"Prefer sa fiu in iad decat sa nu fiu deloc"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca da

| Parintele a răspuns:

Nu exista pentru. ca nu exista dovezi clare in acest sens. Daca are careva dovada s-o prezinte.Si fara. o sa vedem, da?!

| juniper a răspuns:

Exist viata dupa moarte, cei care sunt pesimisti nu cred asta, dar exista, RAIUL...am citit intr-o carte ca cei ce au murit vor merge intr-un paradis, toti vor fi tineri, nu va mai exista durere si suferinta, va domni PACEA.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faza e ca sufletul nu moare deci nu mori laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce sa zic. happy sar pute sper. sa fie si o viata de moarte poate ne reincarnam

| Xena20 a răspuns (pentru carla):

Daca nu ai auzit tu nu inseamna ca nu exista. sunt foarte multi oameni care au murit "putin" si apoi s-au intors si au povestit ce au vazut. se numeste moarte clinica. ia intereseaza-te de experientele lor.