| bleakk a întrebat:

Explicati-mi si mie citatul lui Socrate:"Stiu ca nu stiu nimic, si nici macar asta nu stiu".El de fapt ce nu stie? Ca nu stie ca nu stie nimic sau nu stie ca stie ca nu stie nimic?

Răspuns Câştigător
| Teardrop a răspuns:

E un paradox. Dacă nu ştii nimic, cum ai putea să ştii că nu ştii nimic? Atunci ştii ceva, şi prima afirmaţie se anulează, dar dacă se anulează prima, se va anula şi a doua, prin urmare se tot anulează una pe alta.

Problema trebuie privită din toate punctele de vedere.

O poţi lua aşa: a doua propoziţie sporteşte efectul celei dintâi.
El nu ştie nimic. Şi, ca să arate că nu ştie nimic, spune că nici măcar asta nu ştie.

Sau:

La un moment dat ştia că nu ştie nimic. Apoi nu mai era aşa de sigur, fiindcă a aflat altceva.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut, nu știe nici că nu știe nimic și nici nu știe ca nu știe ca nu știe nimic.Numai binehappy

| bleakk explică (pentru anonim_4396):

Ce-ai spus tu e aceeasi treaba ambele situatii nu?

| anonim_4396 a răspuns (pentru bleakk):

Desigur, stai să iți explic! Deci o femeie este gravidă! Dacă ea intră în tramvai și copilul ei intră în tramvai, ai înțeles?

| anonim_4396 a răspuns (pentru bleakk):

Adică ambele situații.

| Buresbista123 a răspuns:

E o metafora care se refera la faptul ca totul e relativ, lucru pe care el nu l constinetiza decat prin expresia de mai sus

| BenWilde a răspuns:

Socrate a inteles ca tot ce stie, este doar un mic fragment din toata informatia posibil existenta. Prin citatul lui, el explica cat de mici suntem noi cu adevarat.

| bleakk explică (pentru BenWilde):

Ai explicat cam prima parte, dar a doua si "nici macar asta nu stiu"aici sunt nelamurit ce "macar"nu stie el? Nu stie ca nu stie nimic sau Nu stie ca stie ca nu stie nimic?

| BenWilde a răspuns (pentru bleakk):

Am explicat ambele parti. Prin "Nici macar asta nu stiu", el intareste prima idee, spunand ca oamenii sunt asa limitati in gandire, incat pana si ceea ce stim este doar o iluzie pe care noi o numim "adevar". Nu exista un adevar absolut, ci incertitudine absoluta.

| vlad1112 a răspuns:

Foarte simplu a zis asta fiindca tot ce cunoaste el e un nimic pe langa ce este ascuns fata de noi, adica la sensul ca el a aflat 0.001 % din tot ce se poate afla despre tot universul. P.S sper sa iti placa explicatia laughing